Двигателя прекъсва и забива на бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Re: Двигателя прекъсва и забива на бензин

Мнениеот nazgyl » Сря 28 апр 2010 19:44

Trus написа:Основният проблем се казва "ГАЗ".

п.с. - и при мен е горе-долу същото. Сипах една тубичка Лики Моли за карб. и като че ли малко се пооправи. Но докога...?

поздрави

:да: и а съм на това мнение heavy metal zork

infernooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот infernooo » Вто 04 май 2010 21:13

Здравейте колеги.Явно това е доста генерален проблем на голфовете защото и аз го имам същия :lol: Машината е Golf 3,1.8 mi.Окончателно се разделих с газта и си карам само на бензинец.Сменил съм тампона на моното и вместо плочка съм си сложил оригиналната гарнитура.Сменил съм дистрибуторна капачка и палец,свещите и кабелите са наред (няма дискотеки) :D ,и при мен на диагностика казват че всичко е наред,обаче не е :cry: Казаха ми да проверя за запушен катализатор,и неисправност в ламбда сондата.Утре започвам да си блъскам главата,и ако имам подобрение ще споделя. УСПЕХ и на вас :да:

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Вто 04 май 2010 21:23

Решението на проблема е нова бензинова помпа ,ял съм го този чеп с едно ВЕНТО на газ ,старата помпа беше наблъскана с някаква черна лепкава смолиста маса ,няма очистване.
Отивам в магазина за нова бензинова помпа ,само като ме видяха ,че нося старата увита във вестник и омазана с черна смола се усмихнаха продавачите и питат - ти на газ караш ,нали.Явно не бях нито първия ,нито последния.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Вто 04 май 2010 22:10

Това става, защото за "запазване на помпата" обикновено и спират циркулацията. А има начин да се свърже така, че да си тегли бензин (без прекъсване) и да го връща обратно в резервоара, по третата тръба.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 04 май 2010 22:21

това става защото бензина съдържа много летливи съставки. и доста тежки, не толкова летливи.
като сложиш бензин "да има" и си караш на газ с работеща помпа-тя циркулира горивото напред-назад, загрява го и понеже има място в резервоара (а и да е пълен-има отдушник) летливите съставки отлитат... а нелетливите разлагат гумата... и оттам черната мазня и новата помпа.
парадокса е:
ако има малко бензин-помпата загрява, ако има много-изветрява и става на нищо.
хвърлих и аз една помпа (нова :banghead: ) и от тогава поддържам немного бензин в резервоара и следя да изключвам помпата на по дълъг път-да не грее. направил съм си ръчно изключване.
при постоянно каране на бензин-тоя проблем го няма, защото опресняваш бензина преди да се скапе, редовно. :idea:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Вто 04 май 2010 22:28

Да, извинявам се, забравих че в случая е електрическа, а аз съм с механична. Та в моя случай, все пак в помпата остава бензин и той "засмолява", точно защото не се движи. Докато при постоянно движение на бензин през помпата смолите не могат да се отложат толкова, а и платното се поддържа. Освен това, въпреки отдушника, резервоарът все пак не е отворен, тоест при насищане на въздуха след зареждане с "летливите съставки", консистенцията на бензина си остава сравнително постоянна.
Тоест, според мен каквато и да е помпата, при необходимост от непрекъснато каране на газ, е най-добре в резервоара да има гориво над резерва, примерно +5 л, а помпата да си върти. :roll:

infernooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот infernooo » Пет 07 сеп 2012 16:57

Здравейте!Отдавна си продадох колата,но проблема при мен беше в делкото!А той е,че делкото имаше вакумрегулатор!Нямам идея защо собственика преди мен е сложил такова делко но след подмяна с делко за този си модел 1.8 mi ABS ,забравих за проблема!

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Пон 22 окт 2012 16:26

joker написа:
geshce написа:Написах,че съм с моноинжекция,която я чистихме с ултразвук,но....По принцип при всяко настъпване на газ-та забива и почва да придръпва.Колкото до плочката на газта-не е там проблема,защо на газ върви перфектно.Аз я сложих преди 3 години-преди това нямах плочка и оттогава просто работи по-добре на газ с плочката.Утре пак ще я карам на диагностика-да умуват какво може да е.Ако се реши проблема-ще споделя тук каква е била причината.

Пробвай първо рестарт на компютъра..

Колегата не може да го напише по ясно. Ако след рестарт и палене на бензин има проблеми, тогава наистина трябва да се сменя нещо. При мен беше толкова зле, че дори не работеше на бензин. След рестарт стана часовник на бензин!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”