Питане за стъпково моторче за Г2 16 в?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за стъпково моторче за Г2 16 в?

Мнениеот pacohaker » Нед 04 окт 2009 18:01

Achim Lauritzen написа:Аз карах известно време и без да е вързано моторчето и модула му - при рязко пускане на газта оборотите падаха до 400-500 а понякога и гаснеше,доста е неприятно при смяна на скоростите :roll:

точно така е при мен,когато е студен двигатела направо гасне,проверих и връзките към датчикаи ключето на дроселовата клапа,остава моторчето да е скапано,но пък се чува жужене на контакт???

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 04 окт 2009 21:09

Може да провериш с мултицет дали идва ток до буксата на моторчето когато двигателя работи,да не би при запалване модулчето да спира да работи.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 05 окт 2009 18:32

Щом жужи значи идва ток,ама това не е гаранция ,че работи коректно,причината може да се дължи както на самото моторче така и на модулчето за управление на същото което е зад барчето!

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Пон 05 окт 2009 19:28

:banghead: и какво напрежение трябва да има на моторчето право или променливо,и колко волта че нещо работата се запъна,значи на модулчето идва напрежение на контакт и като запаля също,връзката с ключето на дросела както и ключето са изправни,връзката с датчика за температурата както и датчика също са изправни,моторчето на контакт жужи леко а като бодна мултицета нищо не показва и моторчето спира да жужи:banghead: при запален мотор също нищо не показва,май аварията е в модулчето!

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 05 окт 2009 21:27

Aми може да пробваш с друго модулче,или също за проба може да откачиш буксите на двата клапана зад/върху кутията на въздушния филтър те също са към това модулче,при мен по едно време големия клапан създаваше проблеми и изключваше модулчето, оттам и стъпковото моторче спираше да работи,сега съм го изключил и всичко си е нормално.Към моторчето трябва да идват около 12в.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Вто 06 окт 2009 6:30

Напрежението трябва да е променливо,модулчето го определя според него се определя и колко въздух да пропусне моторчето!
А този клапан до инжекцията каква работа върши той?

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Вто 06 окт 2009 7:36

didkoltd написа:Напрежението трябва да е променливо,модулчето го определя според него се определя и колко въздух да пропусне моторчето!
А този клапан до инжекцията каква работа върши той?

принудителния празен ход

п.п снощи намерих второ модулче и довечера след работа ще пробвам с него
п.п2 на тоя клапан отдавна съм му вдигнал мерника и сега вече ще го уволня
09032008149.jpg

09032008148.jpg

намерих тея схемички на български :lol:
работата тръгна с новото модулче,на изхода за моторчето излизат около 5 волта променливо напрежение,обаче имам още да чопля по колата защото при подаване на газ това напрежение не се променя,мисля че трябва да отпадне напрежението към него при подаване на газ или греша??

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Вто 06 окт 2009 21:56

По спомени на стъпковия мотор трябва да му идва променливо от 1 до 12 волта съответно при подаване на повече газ му намаля напрежението и затваря допълнителния въдух който е подало и обратно при по-ниско обороти се увеличава напержението и се отваря за да пропуска повече въздух!

Потребителски аватар
GOLF_SB_1991
Автомобил: VW JETTA MK2
Двигател: JP

Мнениеот GOLF_SB_1991 » Пон 26 дек 2011 19:06

Здравеите искам да ви попитам казаха ми че не ми работи ступковото моторче,от прочетеното до тук се потвърди това колата е голф 2 гт 1,8 90коня моно проблем а е следния:оборотите на празен ход при загряд двигател се движат междо 900 950 непрекъснато а понякога дори и до 500 600 пада и се тресе съшто така и като поадедеш рязко газ се цхуди и глухне много,Друг много гаден пробелм е маистора останови че маслото е разредено с бензин :( и това било заштото като поадеш мн газ и бензина отива в маслото каза че струвало около 120 140 лв втора ръка хубаво: Помогнете какво да празвя да смяня маслото пак ште се разреди и ако не го сменя какви са последствията

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”