притрепване на празен ход
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
hristian37 написа:пробвай с чистене на нагара с вода, прочети в "НАПРАВИ СИ САМ", но на баща ми на алфа155 ефекта беше страшен и тя имаше едно прекъсване между 100о и 2000об,запалих я и я изчаках да загрее -90градуса и я паркирах назад до една бетонна стена и пръсках вода в дебитомера - отзад започна да изкарва яко 4ерно сега работи като часовник. Замисли се над това.
Toва го направих на самолета със спрей за карбуратори . Не излезе много чернилка, но преди това бях сменил възд.филтър,основно почистил кутията за въздуха, оребреният гумен шланг, дебитомера и моторчето за ПХ.Смених и свещи "DENSO"
И резултата мъркане на ПХ, без пропуски или промяна на обороти."Най-малкото 8 цилиндрово " моторче държи 850 об. и си мърка.
След това прочетох статията за почистването с водата.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Мой колега имаше същия проблем с пасат '92 2.0i. В дунев в сервиза се чудиха 2 дена. Пак на диагностика всичко беше ок. Накрая се оказа, че италиянците като махали газовата вързали някакви 5 волта не където трябва и преебали компютъра. Смениаха му го с друг втора употреба, зачистили му и някакво реле на запалването (с препоръка да го смени) и проблема се реши. А иначе на него му подаваше повече гориво преди това и свещите му бяха черни (а скоро сменени) и за това тресяло (пак според тези от дунев).
- nikiangel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи компресията мисля че е добре...мерихме я...12.5 на три от цилиндрите и 12 на четвъртия.
имаше странния ефект че свещите бяха черни целите а са сменяни преди 2 месеца ...явно както чета оттук подава повече гориво отколкото изгаря...някой със същите симптоми дали има и той черни свещи ?
предварването беше 5 сложихме го на 8 не съм забелязал промени в колата ...сложих някаква съставка която чисти нагар и боклуци по дюзите и цилиндрите...на OLI мисля че беше...немска някаква.
имаше странния ефект че свещите бяха черни целите а са сменяни преди 2 месеца ...явно както чета оттук подава повече гориво отколкото изгаря...някой със същите симптоми дали има и той черни свещи ?
предварването беше 5 сложихме го на 8 не съм забелязал промени в колата ...сложих някаква съставка която чисти нагар и боклуци по дюзите и цилиндрите...на OLI мисля че беше...немска някаква.
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: притрепване на празен ход
гти не е за пенсионерско каране!настъпвай я!така ще се продухват дюзите и цялата горивна система от боклуците в бензина.мойта като започне да тресе я изцеждам 2-3 пъти до 5-6 хиляди оборота и след това всичко е "ток и жици".по мое наблюдение тази операция се прави един път в седмицата.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
nikiangel написа:имаше странния ефект че свещите бяха черни целите а са сменяни преди 2 месеца ...явно както чета оттук подава повече гориво отколкото изгаря...някой със същите симптоми дали има и той черни свещи ?
Е точно същото като на пасата за който писах - пробвай да сложиш друг компютър - поне теа в Дунев имаха под ръка и след като се реши от там проблема го продадоха на много прилична цена (втора употреба ест.)
- nikiangel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
така е съгласен съм че са същите симптоми или поне приличат но на мен не ми е ръчкано по компютъра...не е имало газова уредба и прочие...а пък и нямам резервен
та затова първо ще отида уикенда да ми махнат катализатора в м комплект и през това време ще прегледам кабелите на ламбдата защото мже да не дава хубав контакт с конектора и ако след това няма ефект може да мисля за компютър

-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- pavkata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега ,изчетох внимателно темата и забелязах следното: а ти някога инжектори чистил ли си ? ама хубаво ,с ултразвук ! Ако не си ,не е зле да ги изчистиш доста сервизи предлагат тази услуга,защото смятам че тая с добавките в бензина е бошлаф работа.
Второ: казваш "изчистих моторчето за празния ход " - двигателя 2Е няма моторче а клапан VDO и е много добре че си го изчистил ,ама уплътненията сменихте ли ? Възможно ли е да подсмуква въздух оттам ?
Второ: казваш "изчистих моторчето за празния ход " - двигателя 2Е няма моторче а клапан VDO и е много добре че си го изчистил ,ама уплътненията сменихте ли ? Възможно ли е да подсмуква въздух оттам ?
- nikiangel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ми съмнява ме да подсмуква въздух щото проблема ту го има ту го няма...
сипах тая добавка на половин пълен резервоар с бензин щото не пишеше на колко да сипя да ги е...
и наистина ще ходя да махна катализатора уикенда.
прояснявайки ми се как работят нещата ( с помощта на свестни хора дето обясняват ) разбирам че това е доста сложна система и може да се прецака на много места
но ще се моля
да се реши проблема и после

сипах тая добавка на половин пълен резервоар с бензин щото не пишеше на колко да сипя да ги е...
и наистина ще ходя да махна катализатора уикенда.
прояснявайки ми се как работят нещата ( с помощта на свестни хора дето обясняват ) разбирам че това е доста сложна система и може да се прецака на много места
но ще се моля

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”