Айде от кого е бирата че намерих решение на проблема преди малко
Направо пускам обясненията със снимковия мат'риал да е по ясно..
Днес реших да отделя малко време на колата и се заех да оправям грозно трептящия фар
Като махнах задния капак на фара и бутнах рефлектора от задната му страна се виждаше съвсем ясно как се мести свободно напред назад от това раменце на ел. машинката.Но при мен поне се виждаше как самата ос се движи напред-назад,а не както при Гомез луфта да идва от гнездото на ябълката!
Ето я ел.машинката свалена,а с червено съм отбелязал луфта който имаше:

След това отворих машинката посредством тънка отверчица и се раздели на 2 части:

След това си играх да подлагам разни боклуци за да отстраня луфта,но не стана хич професионално,а и такива цигании по принцип ме дразнят много и избягвам да ги правя.После се сетих че съм свалял на сестрами на Бравото ел.машинките и там имаше едни пружини,които връщаха самото рамо назад,а и по този начин то стоеше постоянно под напрежение и нямаше никакви луфтове.
Както се казва изплагеатствах идеята от италианците и я приложих на моята машинка
Сетих се че имам пружинки от химикали сабирани от преди 15г.които ще ми свършат чудесна работа:

Избрах си подходяща пружина която да влиза в двата края на машинката,поразпънах я малко да стои по-натегната и я сложих вътре ето така:

Затворих хубаво машинката да си щракне и вече нямаше никакъв луфт,по-точно луфта го има но трябва да се натисне много силно с ръка за да се осети иначе изобще не помръдва както преди.Сложих я на фара напъвах рефлектора,но вече онзи луфт го нямаше и нищо не помръдваше.
Другия фар ме домързя да го оправям,че се разкача ксенона,а и там акумулатора пречи,но при първи признаци на трептене и на него ще му видя сметката
Дано съм бил полезен.