Въпрос за калобрани на Г4?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за калобрани на Г4?

Мнениеот joromnt » Вто 27 окт 2009 12:14

Коментарите ги огледах от началото до края. Положителни мнения 4171, отрицателни 63. Повечето се оплакват от счупени продукти. Голяма вероятност да са счупени при транспорта. Има отрицателен коментар за едни калобрани, че са паднали в движение при скорост 50 мили, поради факта че крепителните елементи са били боклуци и не са такива като на снимката. Но става въпрос за комплект които съдържа само задни калобрани, а аз мисля за комплект от задни+предни. Не че няма да са същи болчетата вътре, но все пак ако те са проблем ще ги подменя лесно. Продавача има обявени 441 продукта, копия на части за VW и Audi. Нормалко е предполагам да има и недоволни :?:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 27 окт 2009 12:27

joromnt написа:Коментарите ги огледах от началото до края. Положителни мнения 4171, отрицателни 63. Повечето се оплакват от счупени продукти. Голяма вероятност да са счупени при транспорта. Има отрицателен коментар за едни калобрани, че са паднали в движение при скорост 50 мили, поради факта че крепителните елементи са били боклуци и не са такива като на снимката. Но става въпрос за комплект които съдържа само задни калобрани, а аз мисля за комплект от задни+предни. Не че няма да са същи болчетата вътре, но все пак ако те са проблем ще ги подменя лесно. Продавача има обявени 441 продукта, копия на части за VW и Audi. Нормалко е предполагам да има и недоволни :?:

Винаги е нормално да има недоволни! :) В конкретния случай са малко повече от обичайното, но не бих казал, че е рискова покупка. А качеството - е ясно, че няма да са като оригинални ама за тия пари...
Аз на твое/ваше място наистина бих се погрижил за по-стабилно закрепяне, иначе - калобран е това - какво да му има :) Ако не пасваше нещо щяха повече да пропищят.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 27 окт 2009 13:04

Е колко ще излязат с доставката ?
Интересувам се, защото за другата машина ми искат 140лв в фирмения сервиз - оригинални (тойота) + монтаж

Последна промяна от mufin на Вто 27 окт 2009 13:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 27 окт 2009 13:10

Добре де и все пак универсални няма ли да ви свършат работа? Никога не съм търсил ама съм мяркал по автомагазините, илиенци...

http://dilor.bg/index.php?page=shop.pro ... t&Itemid=2

или ТЕЗИ

Те тия китайските пък като са правени точно за Г4....

Потребителски аватар
mussov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mussov » Съб 12 дек 2009 11:51

За колегите,които се интересуват от калобрани за Бора и Голф4,цената на задните при вносителя е 56 лв.Пасват перфектно и изглеждат много добре.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 12 дек 2009 13:09

@Haralampi, нещо против имате за калобраните ли mhihi ? Моята кола е с калобрани, дали е смешно или не е въпрос на личен вкус :) . Има много повече селски голфове, които са без калобрани. За човек който кара колата си непрекъснато и няма възможност да я мие постояно е много полезна екстра. Що се отнася до репликите или си вземате хубави оригинални калобрани или си карате без тях, щото иначе верно си е голям смях и не стоят добре mhihi . На светлите цветове, се открояват доста и си личат, аз примернерно мисля нямаше да ги държа, ако бях светъл цвят..... направих компромис понеже цвета ми е тъмен. След година и повече вече им свикнах и бих си карал с калобрани и светъл Голф. Сега немога да си представя Голфа ми да е без тях, всякаш нещо ще му липсва и ще стои "гладен". Със спортното окачване имам проблеми и на легналите полицай или на по-високи бордюри закачат лекичко, но пък така се съобразявам повече къде се качвам. Всичко зависи от каква визия се стремите да постигнете, с какви джанти е колата и т.н.т :) .

Няма по гнусно нещо от това да си измиеш колата и на първото кръстовище да минеш през локва и да си окаляш колата до "ушите", е аз от такива проблеми не страдам и си харесвам Голфа с тях, и няма да ги махна. Чаровен е и прилича на Чибурашка :Mr Green Fun

Мисля че моите не са оригинални, в смисъл закупувани от VW, но са точно копие на тях и се захващат също като тях, болтове щипки, пасват идеално.... :roll:

Чибурашка.ком

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 12 дек 2009 15:51

morfei1 написа:дали е смешно или не е въпрос на личен вкус :)

Сам го каза :да:
А и си прав, че от една страна на светла кола доста повече се набиват на очи, а и от друга пък, на сива/бяла кола много по-малко личи мръсотията от улицата противно на това, което всеки би си помислил на пръв поглед (преди време имахме тъмно синьо волво в семейството - напълно те разбирам за локвите).

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 12 дек 2009 16:19

Да, моята кола е чиста само един ден, след това прахлясва или се кали. Със сивата ми нямах никакви проблеми, няма прах няма мръсотия, няма калобрани :) .

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 12 дек 2009 16:36

morfei1 написа:Да, моята кола е чиста само един ден, след това прахлясва или се кали. Със сивата ми нямах никакви проблеми, няма прах няма мръсотия, няма калобрани :) .

Тука сме на 100% еднакво мнение :) Събрах същия опит :012:

:да: :beer

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Съб 12 дек 2009 19:59

Колкото е по-тъмна, толкова повече и личи като е мръсна. Най-малко личи на сивите металици.

Потребителски аватар
gero
Автомобил: GOLF 4
Двигател: AGN

Мнениеот gero » Съб 12 дек 2009 20:02

Абе вие нормални листе 120лв за тези смешни ПРЕСТИЛКЙ :horror:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”