Масло Statoil

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло Statoil

Мнениеот mania » Пон 25 апр 2011 0:58

Haralampi написа:Добре де, кажете ми какво ви кара да експериментирате с никому непознати масла, с неясен произход, неясни качества, неясни последици??

Какви са тия Стоил-и, Ком-и, Манол-и и т.н.?? Не ви еня за колите или какво?

Толкова ли са без пари тия масла, че въобще да идва реч за тях?
Хеликс, Кастрол, Мобил, Мотул - едни доволни, други не, но това са все доказали се на пазара марки, огромни лаборатории и необходимата техника и инженери.

Колко левчета ще спестиш, като си сложиш измислено масло? Разходи се няколко пъти пеш до магазина вместо с колата и ще си спестиш пари за масло като хората, а и е полезно за здравето!

Маслото е едно от не чак толкова многото неща по колата, с които човек не трябва да прави компромис, тъй като последиците може да са големи!
Не казвам, че непременно всички такива като Statoil са боклуци... казвам просто, че не бих искал да съм аз човека, който опитно да установява кои са и кои не са и се чудя защо вие очевидно искате! :idea:

Ше извиняваш ;) Манол си е популялно масло в Германия. Цената му е висока, няма ментета на пазара и си е чисто ГР. От 3 години съм с него и е идеално. Това че дадена марка се рекламира постоянно не я прави добра. Земи ментетата на КАстрол. ТО и да е тобро аз няма си го зема щото нз откъде какво ще купя. А бат Манол си е добър и без всичките реклами. :beer

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 25 апр 2011 9:58

Айде сега,ще изкарате,че колко по-нейзвестно е едно масло,толкова е по-хубаво от "големите марки" :shock
Неказвам,че Статойл е боклук,но едва ли е по-добро от Кастрол!
А при желание се намира Кастрол,Мотул (не менте).
Всеки си купува все пак каквото иска :D

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 25 апр 2011 10:28

Мнението ми беше за Манол конкретно. И аз това казвам - да не слагаме всичко под общ знаменател ;)

Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino__ » Пон 25 апр 2011 11:41

Как точно разбирате кое масло е добро и кое не?
Всички ли имате монтирани уреди за масло?
Какви тестове правите? Загрявали ли сте го стабилно маслото?
Или съдите само по-това дали ви тракат повдигачите?
Ако ви налеят някоя чорба, ама от туба на мотул, пак ще казвате, че сте супер доволни мисля.
Нямам нищо против статоил(макар че не бих сипал), просто ми е любопитно как разбирате кое масло е читаво и кое не.

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Вто 26 апр 2011 12:02

Лесно се разбира кое масло е хубаво. Освен повдигачите доста по бързо става на пикня.
И аз пробвах за една смяна със Статойл, не става. Още при 5000 км стана яко черно и започва да го похарчва. Вече никакви експерименти с маслата.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 26 апр 2011 12:51

shpeki написа: Освен повдигачите доста по бързо става на пикня.

Това не го схванах.Иначе относно почерняването - едни казват ,че щом почернява значи е кофти(вероятно имат предвид че се изпича) други ,че хубавото масло трябва да почернява понеже има хубави отмиващи добавки.По пътя на логиката съм склонен да вярвам на вторите.
Иначе STATOIL може и да са чудесни масла ,ама може и да не са.Ако беше преди 15-20 години дето освен Приста друго няма по магазините да хванеш да пробваш ,ама.......Като сметнеш ,че за една смяна си трябва маслен,въздушен филтър и масло+труд не знам ква е файдата на 5-10 лева разлика в туба дето една елементрана търговска отстъпка я изибива.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 26 апр 2011 21:50

Ами аз съм склонен да експериментирам но донякъде. Няма да тръгна да си купувам масло от хранителен магазин (кауфланд, метро, лидъл, или там ако щеш била или каквото и да е...)

Statoil не е непозната марка. BP също не е непозната марка, но едва ли има хора дето карат с такова масло тук в БГ, в крайна сметка, щом отговаря на спецификациите, и щом не е от циганите дето продават прах за пране на кило, има вероятност да не е чак лошо масло, или най малкото няма да ти повреди колата.

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Пет 29 апр 2011 19:01

И аз ще го сменям утре,няма да казвам марка за да не предизвиквам излишни спорове,а само цена_27лв./л.А ако някой търси евтино_може да пробва с "Кехлибар" произв.на "Кехлибар ООД"гр.Лясковец_цена около 2.8лв./л.Все пак и това се води масло.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 30 апр 2011 20:05

freestyler911 написа:Statoil не е непозната марка. BP също не е непозната марка,

Колега не е въпроса до познатостта на марката.Въпроса дали някой се опитва да донесе някакъв свясен продукт на нашия пазар.Да не се окаже ,че това е застояло масло 28-мо качество изкупено от Ауто Плюс и да си мислиш ,че караш нещо тънко и марково :banghead:

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пон 02 май 2011 22:35

Rabbit_TDI написа:..Да не се окаже ,че това е застояло масло 28-мо качество изкупено от Ауто Плюс и да си мислиш ,че караш нещо тънко и марково :banghead:

Колега, Ауто плюс не внасят това масло...има разлика между "внасят" и "продават". Плюса внасят Fuchs, Elf, Total i Euroil,както и ОЕ масла от почти всички производители, а могат да ти продадат почти всичко което искаш :mrgreen:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”