проблем със задни амортисьори
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем със задни амортисьори
Най вероятно е от тва. Нов амортисьор като го дърпаш и натикваш първите няколко пъти пропада изведнъж до някъде или прескача или на пресекулки ама така 15-20 пъти обърнат на долу със стеблото и после няколко пъти както е в нормално положение и си готов.
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
С 3 чувала цимент няма ли да се оправи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не е от това, че не си ги раздвижил. При мен се получи същото хлопане а амортисьорите ми не са нови. Прави ми впечатление, че като натискам задницата хлопането се чува и усеща горе на тампона. Аз го понатегнах малко но хлопането, като че стана по силно и затова си мисля, че може да е от тях. Иначе ми казаха и тампони на задният мост, но ми изглеждат здрави, а и за смяна ми искат 50лв плюс 40-45лв за тампоните. Ако решиш проблема пиши. 

- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,преди 1 година смених всички ам-ри с нови-каяба.с предните е добре ама задните се разтропаха.понеже скоро ги смених реших че тропането не е от тях а от тампоните на моста.купих тампоните и хоп на майстор.да ама той ме убеди че тампоните на моста са напълно здрави.и така-свалихме ам-те и се пулихме доста но проблем в тях не открихме.единствения недостатък и може би виновник за проблема е краино опънат амортесйор.когато е опънат на максимум последните може би 2см се опъват сравнително лесно.и хлопането идва от там.междо другото чух че имало серия на аморт-ри каяба които са със същия проблем.демек е серийно.вече не го мисля този проблем защото единственото решение е нови.лошото е че не подлежат на ремонт.капсуловани били.при положение че не ти носи колата-демек аморт-си работи,не се занимаваи с глупости.карай си колата.и да не ти пука.важното е че аморт-ра работи-па нека си лопка.успех 

и при мен го има това в крайно горно положение-хлопане на последните 1-2см,сравних го с други пак Каяба -и там е така,може би с времето,може би никога няма,да се оправи.Остава само да чакам.
- pacoboy
- Контакти:
Като ти казах да си вземеш Рефлекс, ти не Каяба, е радвай и се 

- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм много доволен от Рефлекса!
Смених прахоловителите и всичко е ОК.Старите бяха много тежки и широки и блъскаха по стержъна.Промяната е огромна.
Проблемът е решен,колеги .
Проблемът е решен,колеги .
- pacoboy
- Контакти:
Благодарим за отговора на решението ти колега.
Дано влезе в полза на някой.
Дано влезе в полза на някой.

- lorenco13
- Автомобил:
- Двигател:
и аз не съм доволен от каяба,смених си предните амортисьори с каяба и от тогава вози като каруца от много избиране се спрях на тях,а и най голяма отстъпка ми направиха на тях! боге са хубави,но и цената им е хубава,лятото ще опитам с смяна на тампоните на макферсоните но едва ли е от тях защото ги сменях преди 3 години.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
При мен горната чашка на левия амортисьор е започнала да гние и като вляза в някоя по-сериозна дупка и амортисиора ми изскача и започва да хлопа яко.Точно големия горен тампон го сменях, но ще трябва на стругар да си поръчам да направи чашки, защото на магазина ги нямало. Може и при теб заради чашките да лопа.
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
колеги имам същия проблем но ам-овете не са нови до сега бях с пружини от пасат комби но вчера след смяна на пружините с FK 60/40 задницата хлопа чува се странен звук идва точно над амортисьора където ми е колана има го и в натоварено състояние странното е че хлопането го има и от двете страни
веднъж сменихме заден амортисьор на един авер хлопането го имаше щот бяхме объркали реда на компонентите при поставяне хлопаше дори като се разклати колата а при мен само когато минавам по неравности
ам-овете са bilstein на 1 година

- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
никой ли не реши проблема днес свалях поне 10 пъти амортисьора и гледах всичко е ок но като тръгна и хоп трака
смятам че амортисьора не е изпънат до край щот като пусна колата от крика гумата остава на 6 см. от калника а при вдигнато положение е 26 см. тракането е спецефично сякаш се трие метал в метал 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”