Голф3 1.4 ABD задни накладки
Re: Задни накладки
1001 мнения и простотии изписахте , попитах ви лесно ли се сменята задните накладки от там , сменихте темата - как съм трябвало да карам , колко съм опънал ръчната и т.н. , както и да е , благодаря все пак на колегите , които се отнесоха сериозно по темата
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
За да не пускам нова тема ще използвам тази та въпроса е задължително ли е да смена накладките при поставяне на нови барабани ?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
VW GOLF3 написа:1001 мнения и простотии изписахте , попитах ви лесно ли се сменята задните накладки от там , сменихте темата - как съм трябвало да карам , колко съм опънал ръчната и т.н. , както и да е , благодаря все пак на колегите , които се отнесоха сериозно по темата
Лесно се сменят, ама не от теб!

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
FivePointeO написа:За да не пускам нова тема ще използвам тази та въпроса е задължително ли е да смена накладките при поставяне на нови барабани ?
Само "пожелателно".Ако феродото е в добро състояние(равномерно по дебелина и поне 4-5мм,под 2мм си е износено),е може една шкурка да му тръкнеш повърхността.Барабаните щателно ги обезмасли и не забравяй,че едно 200 км. задни почти няма да имаш(иска се припасване)-независимо колко си натегнал ръчната.
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
emo-gar написа:FivePointeO написа:За да не пускам нова тема ще използвам тази та въпроса е задължително ли е да смена накладките при поставяне на нови барабани ?
Само "пожелателно".Ако феродото е в добро състояние(равномерно по дебелина и поне 4-5мм,под 2мм си е износено),е може една шкурка да му тръкнеш повърхността.Барабаните щателно ги обезмасли и не забравяй,че едно 200 км. задни почти няма да имаш(иска се припасване)-независимо колко си натегнал ръчната.
Еми старите барабани не беха равномерно износени и се наложи смяна. А мерси за информацията аз се чудех що пак не спира отзад, ще вида да смена накладките купил съм вече "PAGID" да си знам нови барабани нови накладки
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Днес и аз си смених задните накладки на голфчето , но нещо пак няма ръчна ,незнам дали не искат да си олегнат накладките добре в барабана че тогава да почнат да и коват колелетата като се опъне ръчната

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
low_creep написа:Днес и аз си смених задните накладки на голфчето , но нещо пак няма ръчна ,незнам дали не искат да си олегнат накладките добре в барабана че тогава да почнат да и коват колелетата като се опъне ръчната![]()
Със смятането на саморегулирането на ръчната Ханс малко се е поизложил.
Пружинката, която опъва "рибката" (назъбеното клинче, което осъществява саморегулирането) трябва да е малко по-стегната. Аз скъсих същата пружинка с една, две навивки и саморегулирането проработи, преди това ръчна практически нямах. (внимавайте много, ако решите и вие да я скъсявате защото е много чуплива и дори да ви се струва, че сте я скъсили успешно може да се счупи седмица след ремонта, освен това, ако е прекалено стегната спирачките може да се задействат сами!!!)
Износването на накладките не би трябвало да влияе на ръчната. Когато феродото изчезне, накладките ще започнат да издават стържещи звуци и спирачките ще действат на тласъци, но сцеплението метал - метал е по-добро и ако ръчната се използва по предназначение - тоест при спряла кола няма да се чува нищо, и блокирането на колелата ще бъде по-здраво.
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф3 1.4 ABD задни накладки
А има ли нещо вярно в това , че им трябва малко жреме и километри за да се окарат за да почнат хубаво да спират и държат ?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф3 1.4 ABD задни накладки
low_creep написа:А има ли нещо вярно в това , че им трябва малко жреме и километри за да се окарат за да почнат хубаво да спират и държат ?
Разбира се, поне няколко дни.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”