Голф3 1.4 ABD задни накладки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Re: Задни накладки

Мнениеот VW GOLF3 » Чет 12 ное 2009 12:45

1001 мнения и простотии изписахте , попитах ви лесно ли се сменята задните накладки от там , сменихте темата - как съм трябвало да карам , колко съм опънал ръчната и т.н. , както и да е , благодаря все пак на колегите , които се отнесоха сериозно по темата

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Мнениеот FivePointeO » Сря 01 сеп 2010 18:07

За да не пускам нова тема ще използвам тази та въпроса е задължително ли е да смена накладките при поставяне на нови барабани ?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 01 сеп 2010 19:42

VW GOLF3 написа:1001 мнения и простотии изписахте , попитах ви лесно ли се сменята задните накладки от там , сменихте темата - как съм трябвало да карам , колко съм опънал ръчната и т.н. , както и да е , благодаря все пак на колегите , които се отнесоха сериозно по темата

Лесно се сменят, ама не от теб! :beer

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 01 сеп 2010 21:27

FivePointeO написа:За да не пускам нова тема ще използвам тази та въпроса е задължително ли е да смена накладките при поставяне на нови барабани ?

Само "пожелателно".Ако феродото е в добро състояние(равномерно по дебелина и поне 4-5мм,под 2мм си е износено),е може една шкурка да му тръкнеш повърхността.Барабаните щателно ги обезмасли и не забравяй,че едно 200 км. задни почти няма да имаш(иска се припасване)-независимо колко си натегнал ръчната.

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Мнениеот FivePointeO » Сря 01 сеп 2010 21:51

emo-gar написа:
FivePointeO написа:За да не пускам нова тема ще използвам тази та въпроса е задължително ли е да смена накладките при поставяне на нови барабани ?

Само "пожелателно".Ако феродото е в добро състояние(равномерно по дебелина и поне 4-5мм,под 2мм си е износено),е може една шкурка да му тръкнеш повърхността.Барабаните щателно ги обезмасли и не забравяй,че едно 200 км. задни почти няма да имаш(иска се припасване)-независимо колко си натегнал ръчната.

Еми старите барабани не беха равномерно износени и се наложи смяна. А мерси за информацията аз се чудех що пак не спира отзад, ще вида да смена накладките купил съм вече "PAGID" да си знам нови барабани нови накладки ;)

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Нед 25 сеп 2011 19:10

Днес и аз си смених задните накладки на голфчето , но нещо пак няма ръчна ,незнам дали не искат да си олегнат накладките добре в барабана че тогава да почнат да и коват колелетата като се опъне ръчната :screwy :D

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 25 сеп 2011 19:51

low_creep написа:Днес и аз си смених задните накладки на голфчето , но нещо пак няма ръчна ,незнам дали не искат да си олегнат накладките добре в барабана че тогава да почнат да и коват колелетата като се опъне ръчната :screwy :D

Със смятането на саморегулирането на ръчната Ханс малко се е поизложил.
Пружинката, която опъва "рибката" (назъбеното клинче, което осъществява саморегулирането) трябва да е малко по-стегната. Аз скъсих същата пружинка с една, две навивки и саморегулирането проработи, преди това ръчна практически нямах. (внимавайте много, ако решите и вие да я скъсявате защото е много чуплива и дори да ви се струва, че сте я скъсили успешно може да се счупи седмица след ремонта, освен това, ако е прекалено стегната спирачките може да се задействат сами!!!)
Износването на накладките не би трябвало да влияе на ръчната. Когато феродото изчезне, накладките ще започнат да издават стържещи звуци и спирачките ще действат на тласъци, но сцеплението метал - метал е по-добро и ако ръчната се използва по предназначение - тоест при спряла кола няма да се чува нищо, и блокирането на колелата ще бъде по-здраво.

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф3 1.4 ABD задни накладки

Мнениеот low_creep » Вто 27 сеп 2011 19:32

А има ли нещо вярно в това , че им трябва малко жреме и километри за да се окарат за да почнат хубаво да спират и държат ?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф3 1.4 ABD задни накладки

Мнениеот ktamen » Вто 27 сеп 2011 20:31

low_creep написа:А има ли нещо вярно в това , че им трябва малко жреме и километри за да се окарат за да почнат хубаво да спират и държат ?

Разбира се, поне няколко дни.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”