а волана си тресе
- Rumen_K
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
treseneto
Аз преди голфа имах едно типо 136 коня, та то ми тресеше над 100, след като изправих джанти, балансирах гуми и кво ли не не спря и почнах да се дразня – оказа се накрая, че летите джанти не лягат плътно на оста а се държат само на болтовете, които от своя страна ако не се затегнат равномерно почва да тресе.
С тоя проблем се срещнах още един път – един малоумен майстор дето ми беше сменял гумите беше завъртял накриво един болт
:
С тоя проблем се срещнах още един път – един малоумен майстор дето ми беше сменял гумите беше завъртял накриво един болт

- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
в тоя ред на мисли
в тоя ред на мисли на мен продължава да ми тресе волана (плюс съединителя), при все че смених предните гуми,джаните са изправени, а навсичкито отгоре след смяната на предните гуми, колата почна да "замета" на дясно,да замята....а са де?!?

- GRiND BaSTaRD
- Автомобил: VW Golf Mk5 2006
- Двигател: BSE 1.6 75 kW
batmilko написа:Размених предните и задните гуми и тресенето изчезна, честно казано не вярвах, че толкова силно тресе само от гумата, но сега не тресе изобщо
Между другото един гумаджия ми каза, че над 100 може да тресе и от задна гума, при мен не тресе, въпреки, че сега задната е крива, ама се надявам и да не почва
Колега и аз не вярвах, че е само от гумите якото тресене при 120> (нищо че си бяха балансирани). Е лятото и взех чистак нови галошки Continental и работата зсе оправи!

да споделя поне е по темата, карам бус с двоината гума и като вдигна 80-90 и барна спирачката МАЛИЙЙЙ -приключение ще ми избягат волана,педала,......ужас не лови трите платна на магистралата не само пътя, ... Бре карах дисковете на струг (нови са ЕБАТИ цифрата)- нищо,баланс,реглаж-нищо и си мислех че нещо барабаните отзад са яицевидни или .....кво ли не. От една седмица съм с 6 нови гуми... ела ме виж ни помен от квато и да е вибрация или тресене. Старите гуми според гумаджията бяха добре балансирани видимо нямат проблеми....обаче
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
cacho написа:...ужас не лови трите платна на магистралата не само пътя, ...
Бре карах дисковете на струг (нови са ЕБАТИ цифрата)- нищо...
Колега ти добре ли си?
Ако искаш да се пребиваш сам - моля, но се пребивай без да застрашаваш останалите около теб!
Теми има писани за дисковете бол.
Решението е НОВИ дискове и нищо друго.
- kalinveliki
- Автомобил: VW T4
- Двигател: 2.4D
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”