Относно TPS(потенциометър)?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно TPS(потенциометър)?

Мнениеот Даскала™ » Съб 12 дек 2009 9:40

titi7707 написа:
xalerrelax написа:Не несъм.От другия край на Бг съм.За тва ме интересуваше нещо снимков материал,информация.Сваляхте ли го или само през компа го центровахте.

колега прбвай с търсачката скоро четох една тема как се настройва този ТПС и просто е елементарно без ваг ком само с един мултицет!

С мултицет трябва да си страхотен професионалист за да го нагласиш....
Хората са измислили BOSCH системи специално за тези цели....
Момчето обсипа колата с кабели и много лесно нагласи всичко....
marrs ме заведе при него....
Абе пали колата и идвай насам....поне 100% ше ти свърши работа....
Има вариант обаче някоя от пистите да е сдала багажа....тогава трябва нов потенциоментър....
Ти сваля ли го да му видиш състоянието?

pleya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pleya » Вто 12 мар 2013 17:23

Колеги, надявам се да не е много нагло да се възползвам от темата. Колата ми е golf 3 1.8mi 90кс, от скоро много трудно пали и то понякога, мисля че само след като е запалена веднъж и след това пак се запали. Мисля че се дави, богата смес, ауспуха ми е черен, чак понякога след рязко подаване и връщане на педала на газта излиза огън :eek . Та относно потенциометъра на дроселовата клапа, кабелите бяха накъсили, мисля че точно от него се случват нещата. Какво да правя? Предварително се извинявам за глупостите, които неминуемо съм написал, понеже не разбирам от автомобили.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 13 мар 2013 1:32

четохте ли в аутодата какво са дали мисля че точно там е дадена настройката която колегата е правил и то само с мултицет , дадени са съпротивленията при различните позиции

pleya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pleya » Пон 18 мар 2013 9:44

А може ли TPS да се свали само той за да се види състоянието му? Без да махам нищо друго? Само да развия 4-те болта?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 18 мар 2013 23:19

Може,ама после трябва да си го настроиш.Начини има няколко
с мултицета
на Ваг ком
на ухо
Последния начин е свързан с доста проби и опасност от повреждане на четците.Аз го практикувах често преди.
За паленето все пак е хубаво да си провериш т.датчик.Това с огъня е странно,може да се причини и от клапан.
Колкото до ТПС-а,ако е повреден нещо ще имаш проблем не само с паленето,а и с оборотите навярно.

pleya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pleya » Пет 22 мар 2013 17:27

Според мен е от прекалено богата смес, иначе, да, имам проблеми и с оборотите...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 22 мар 2013 17:56

Ако ще мериш и тъй и тъй,замери за начало и за всеки случай и температурния датчик.

Потребителски аватар
Geno Genov
Автомобил: vw passat b5 vw golf 3
Двигател: AFN ABD

Мнениеот Geno Genov » Пет 06 мар 2015 13:35

ако някои знае къде в Ст.Загора могат да ми нагласят потенциометъра нека сподели,ходих при няколко майстора само ми взеха парите а резултата не е много по различен от самото начало.Ходих и в авто хит там ми казаха,че те неможели защото било заводска настройка и нямало да стане както трябва.Видях някое друго клипче как става ама не е за мен тая работа.Проблема е следния на празен ход колата работи неравномерно има леко претрисане на двигателя и ако делкото е там където трябва в ниските е много зле работата,като и дам предварение нещата се подобряват но претрисането си остава.Сменил сам свещи,кабели,делко и палец не е от тях на компа грешки не дава. колата е Голф 3 1.4 абд

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”