Проблем при работа на бензин на студен мотор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Re: Проблем при работа на бензин на студен мотор

Мнениеот pesho_sl » Пет 18 дек 2009 23:10

Айде да видим кой ще ни реши проблема. 1.8 ААМ тресе се яката като я паля студена през зимата. Мислих си, че е температурен датчик, ама явно не е от него. Май ще е от настройките, които се правят за да работи моното добре на газ, но това е само предположение.

ivailo_17
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivailo_17 » Съб 19 дек 2009 1:36

И аз имам същия проблем мотора ми е 1.6 mi ABU. Странното е, че като сваляхме кабелите след това се оправи веднага и на другата сутрин пак същото...на газ няма проблеми.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Съб 19 дек 2009 10:49

Колеги така като чета повечето май сме на газ, мисля си че проблема се крие именно в това! Аз като сложих газта ми бяха сложили някакъв ламбда симулатор, с който на бензин колата се давеше много, дори и при сравнително топло време. След това ми сложиха и реле за ресет на компа, и нещата се пооправиха, не се дави на студено( не мирише на суров бензин от ауспуха), но работи някак си неравномерно. Така, че за мен причината 99% е газта. Компа се шашка и не знае какво да прави, колко бензин да подава, какъв ъгъл на запалването да даде, и резултата е налице. За мен по-добрия вариант е с реле за ресет, поне не хвърля отзад бензин. mhihi

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Съб 19 дек 2009 17:40

не си прав колега, аз нямам газ (сега ще слагам) и пак го имам проблема ,отказах се да го търся защото ми казаха че на газ няма да го има . маистора на мен ми каза че ламбдата си показвала нормално но "нямало кой да спре бензина" .ей сега ако можете обяснете ми ко означава това.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Съб 19 дек 2009 18:28

Колеги аз според мен проблема не е в свещи,кабели,темп.датчик на охладителната течност,стъпков мотор...защото това го прави когато е студена колата и навън е студено и като поработи и се загрее в зависимост от околната темп. проблема на бензин изчезва.Като се запали на газ в студа няма проблем в неравномерните обороти пробвано е значи това е свързано с бензина и образуването на горивовъздушната смес.Според мен е или датчика на входящия въздух или ламбда сонда поне аз така си мисля и размишлявам. :roll: Хубава ламбда сонда е 120лв с един полюс като за моно двигател,за датчика на входящия въздух не знам цената.И най-интересното в цялата история е че лятото и при топло време това с бензина го няма...т.е. това неравномерно горене. :wink:

valeri_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeri_m » Съб 19 дек 2009 18:36

Дебитометъра да го почистиш има един сензор там по-внимателно.Чисти се с брейкклинер или нещо подобно...

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Съб 19 дек 2009 18:51

и през лятото го има проблема колега само че колата доста по бързо загрява и трудно се разбира, а и не е така изразителен както сега

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 19 дек 2009 20:02

прави ми и др. нещо впечатление колеги,как е при вас-когато прехвърли веднага на гас след запалването на бензин и след малко изгася и паля пак на бензин пали малко трудно като че ли е задавена.....

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Съб 19 дек 2009 20:24

точно така прави....колега :wink:

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Съб 19 дек 2009 20:35

nikolai_an написа:прави ми и др. нещо впечатление колеги,как е при вас-когато прехвърли веднага на гас след запалването на бензин и след малко изгася и паля пак на бензин пали малко трудно като че ли е задавена.....

Това давене не идва ли от смесването на газта, която остава в цилиндрите и постъпващия бензин? :?: :idea:

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Съб 19 дек 2009 21:54

колеги и аз съм в кюпа и при мен сутрин двигатела (2Е) тресе много на бензин и сякаш работи на 3 цилиндъра,тогава от ауспуха излиза черен пушек като при много богата смес,няма и стабилни обороти,често и гасне,загрее ли колата работи добре.до колкото мисля,знам и съм чувал това е от дебитомера в моя случай,ама защо само като е студена прави така и се магарясва,вдигне ли градуси е ок? :? как да реша проблема и кво да правя? :roll:

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Съб 19 дек 2009 22:28

Lifeguard написа:колеги и аз съм в кюпа и при мен сутрин двигатела (2Е) тресе много на бензин и сякаш работи на 3 цилиндъра,тогава от ауспуха излиза черен пушек като при много богата смес,няма и стабилни обороти,често и гасне,загрее ли колата работи добре.до колкото мисля,знам и съм чувал това е от дебитомера в моя случай,ама защо само като е студена прави така и се магарясва,вдигне ли градуси е ок? :? как да реша проблема и кво да правя? :roll:

Aбсолютно същия проблем 1:1. Дано някой сподели как го е решил (ако има такива).

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Съб 19 дек 2009 22:33

И аз съм в групата 1.8 моно с АГУ
На мен обче ми играят и оборотите 900-1000 и на газ и на бензин докато загрее(като натсикам съединителя падат и по-надолу), после се стабилизират.

gibardukov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gibardukov » Съб 19 дек 2009 23:48

[b]Да ви разкажа за моето временно решение на същия проблем. Колата е пасат 1.8 мономотроник с АГУ. Същите проблеми - при студено време след нормално запалване сутрин първите 3,4 минути двигателя се тресеше от неравномерни обороти - 500-800 и излизаше черен пушек от ауспуха.При превключване на газ проблемите изчезваха веднага. Също при ресет на компютъра двигателя работеше нормално ,но с твърде високи обороти докато компютъра си влезне в нормалния режим на работа със стойности от датчиците на колата и това до следващата сутрин.Понеже копчето бензин газ ми е обикновен ключ с 3 положения - бензин, неутрално и газ, като започне да се тресе мотора включвам на неутрално положение ,при което двигателя продължаваше да работи оше 3 - 4 секунди и вече с повишени стабилни обороти ,от което следва че бензина се впръсква доста повече от необходимото.Та от там се започна и търсенето на проблема :проверих с мултицет изправността на датчиците и на проводимостта на кабелите им до компютъра, дюзата на моното и формата на впрьскваното гориво.Ламбда сондата се оказа дефектирала и не подаваше коректни стойности дори и при продължителна работа на бензин.Изключих я напълно от компютъра,след което го ресетнах и покарах колата на бензин около 15 минути.Следващите дни проблема го нямаше- стабилна работа на студен мотор на празен ход с необходимото автоматично повишаване на оборотите в зависимост от студа вънка.Липсваше черен пушек от ауспуха и вече като превключех копчето от бензин в неутрално положение мотора загасваше веднага.Така карам вече месец щото нямам пари и време за нова ламбда сонда.Компютъра си работи с свои стойности за ламбда съотношеноето на горивната смес , които не са много икономични ,но засега ще карам така.[i][/i][/b]

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 19 дек 2009 23:49

може би е време в темата да се намеси някои от клубните маистори :обичам ви

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”