Проблем с климатроник на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с климатроник на Голф 4

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 22 дек 2009 21:34

Как я изстри защото и при мен показва същото?

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Вто 22 дек 2009 21:37

колега...уточни се че проблема ти е в ел-управлението.т.е.ти блокира-топло-студено-духащо-горе и долу и т.н.т.щото както описваш проблема дори и в заглавието си човек може да си помисли че е лято и имаш проблем с компресора :lol: а под 0 градуса компресор няма дори под 5.ако наистина имаш проблем с ел-упр.то плочката се сменя за около 150-200лв-втора ръка и си свиркаш :wink:

Потребителски аватар
svetlo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlo » Вто 22 дек 2009 21:58

Прегледай си буксите.Възможно е да има окис или хабава връзка.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 22 дек 2009 22:07

Ами аз ако знам в кое е проблема, няма да пусна тема тук че да питам.
Отново казвам. В началото като давах контакт ми мигаше дисплея /първата снимка/. Всички бутони работеха, и се чуваше че се движат клапите в таблото за пренасочване на въздуха, само че не искаше да духа. Казвам какво се случи, и че сега всичко бачка. А относно метода на диагностика дето прилагах, видях го Тук
Изтрих я така "To clear the error codes: After the last code is displayed, (i.e. after „000“ is displayed), press and hold „ECON“ for at least 2 seconds." Задържах бутона Econ, и тя изчезна. След това с още едно натискане излязох от тоя режим.
Според писанието грешката която ми изписва е "04F9-Fresh Air Blower" :banghead:
По между другото, смених си и филтъра на купето че беше много влажно в купето и джамовете отвътре ставаха леш, филтъра беше мокър и адски мръсен. Има ли опция клапата за свеж/външен въздух да е била замръзнала, и да се е ошашавила цялата работа от там/тая цялата работа стана при има-няма -7градуса/ :?:

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 23 дек 2009 23:04

Аз така я изтрих че сега се показа 444 00 ама хич не знам какво означава.Някой ако ако знае може да каже :bowdown

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 23 дек 2009 23:11

Колега, ако се вярва на тия писания дето ги цитирах в предния пост, това трябва да значи че няма повече грешки в паметта на климатроника. И не е аномалия. Показва ти се това, предполагам. На мен ми се показа след като изтрих грешката. И сега се показва като вляза отново в тоя режим.

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 24 дек 2009 1:05

Същата работа е и при мен.Мерси за инфото.Аз реших че и това е някаква грешка и полвин час си играх да я чистя и нея.Сега разбирам защо не иска да се трие :beer

zidbotev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zidbotev » Вто 19 яну 2010 15:00

и при мен изписа същата грешка и като я изтрия след време пак се показва, забелязах че като подам газ и вентилатора се усилва да духа ама това се получава само като колата е на скорост и се движи. Ако е на свободна или е на съединител не става. Иначе всичко си работи, като май по-често се налага да натискам бутона за обдухване на предното стъкло, защото се запотява.
При теб как се реши проблема, защото ми казаха най-различни теории.

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Нед 06 мар 2011 21:48

Тази вечер и аз се сблъсках с точно същия проблем :banghead: Според грешката: 04F9-Fresh Air Blower, проблемът е във вентилатор за свежия въздух. Някой има ли идея къде се намира той и в какво може да се състои повредата?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 06 мар 2011 22:32

Зад тази решетчица, на снимката мисля се вижда и прахоляка който блокира вентилаторчето.
http://simplement.skoda.free.fr/techniq ... _o1-03.jpg
P.S. Ако това е твоят панел, разбира се. :beer
Извинявам се за грешката си. Подведох се за датчик темп. в купе :oops:

Последна промяна от bobocamaro на Нед 06 мар 2011 22:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 06 мар 2011 22:38

jollycatman написа:Тази вечер и аз се сблъсках с точно същия проблем :banghead: Според грешката: 04F9-Fresh Air Blower, проблемът е във вентилатор за свежия въздух. Някой има ли идея къде се намира той и в какво може да се състои повредата?

Изчисти грешката според това: http://pics.tdiclub.com/data/517/Climat ... ostics.pdf
След това ако всичко е наред и си бачка духалката, значи е имало моментен проблем. Поне при мен така се оправиха нещата.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Нед 06 мар 2011 22:43

jollycatman написа:Тази вечер и аз се сблъсках с точно същия проблем :banghead: Според грешката: 04F9-Fresh Air Blower, проблемът е във вентилатор за свежия въздух. Някой има ли идея къде се намира той и в какво може да се състои повредата?

Да, да ,аз знам къде е и каква е повредата и ако знаеш само какво те чака при свалянето и mhihi

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 06 мар 2011 22:55

Клапата за свеж въздух се бъзикаше, от няколко месеца съм откачил буксата от моторчето и съм я отворил отвън и е мирна работата. Сега и да иска, няма да се затвори. Да тръгна да се разправям с таблото, заради тва, няма начин просто.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Нед 06 мар 2011 23:20

joromnt написа:Клапата за свеж въздух се бъзикаше, от няколко месеца съм откачил буксата от моторчето и съм я отворил отвън и е мирна работата. Сега и да иска, няма да се затвори. Да тръгна да се разправям с таблото, заради тва, няма начин просто.

Ами аз мога да ти кажа ,че точно от това ти набива грешка и ти мига таблото на климатроника , заради откачената букса ,защото вътре не е само едно моторче а си има позиционен датчик ! :012:

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пон 07 мар 2011 1:40

Клапата за рециркулация на въздуха под филтъра ли имате предвид? Освен нея има ли някакво вентилаторче, вкарващо въздуха отвън, което може да е блокирало? Обикновенно преди да изгася двигателя превключвам на режим ECON и като поработи 10-тина секунди изключвам климатроника. Този път обаче го направих много бързо и се получи така, че като натиснах ECON духалката се наемаше да духа по-силно, а аз вече я спирах. След това като потеглих отново покарах малко и като пуснах климатроника ... "няма никой". Сигурно съм го "сецнал" нещо. Чистя грешката, но като го включа положението е същото и пак се появява. scare

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”