проблем с ABS системата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Iliqn4o0o
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с ABS системата

Мнениеот Iliqn4o0o » Вто 22 дек 2009 17:26

Възможно е и да не ефред нещо :) сега като сменя задните и после предните дискове с накадките 6те пи6а пак,та да видим дали има разлика :обичам ви

Потребителски аватар
guzarin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guzarin » Сря 23 дек 2009 10:34

Да ме извини колегата че ще ползвам неговата тема ама да не пускам нова, но от 2 дни моя АБС ми къса нервите. Първо оня ден светна лампата,но спрях и малко по късно като потеглих минах 20 30 метра и изгасна и всичко си работеше. Снощи карам си аз и спирам на един светофар и пак светна и пак спрях аз да си върша работа тръгнах след това и пак изгасна и всичко ок. Сутринта отивам на лекции карам си и по едно време спирам да паркирам и светва тръгвам си по късно и пак изгасва.Пред нас спирам да паркирам свтва изгасих колата запалиь я тръгнах пак 20 30 метра и пак изгасна и всичко си работи та му схванах цаката как да я гаса ама мн ме дразни така от какво се получава? Възможно ли е да са се натрупали грешки някакви и да трябва да се изчистят ? И ако има някои колега в района на Младост , Дружба със Ваг Ком да я вържем да видиме пък после :beer Мерси предварително :bowdown

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 23 дек 2009 11:14

Скоро да си правил нещо около главини, дискове, носачи?
Струва ми се, че датчика ти идва леко далеч от прорезния диск и не успява всеки път да го прочете както трябва. Повечето пъти това се дължи на не-докрай вкаран датчик в гнездото
Кой от датчиците, обаче... божа работа!
Ако питаш мен- вкарай колата някъде на завет (ако може- и на топло), сваляй гумите и гледай на какво разтояние минават датчиците от прорезните дискове (барабани за отзад)
Да предупредя, че този тип датчици са доста термонеустойчиви!!
Това ще рече, че може да е работил перфектно датчика, когато си беше топличко, а сега от студа да му пада чувствителността.
Трябва да има хлабина м/у датчика и диска около 1.5-2мм
В никакъв случай не трябва да трият един в друг!!!

Потребителски аватар
guzarin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guzarin » Сря 23 дек 2009 12:55

Колега скоро скоро края на лятото съм сменил един преден и един заден датчик щото в рамките на 4 5 дни ми изгърмяха един след друг и понеже те направо са клеясали немат вадене освен с чупене и избиване като слагах новите ги пръсках с една медна паста за следващо евентуално вадене да е по лесно ако се наложи. Ама незнам дали е от датчиците защото проработва освен някои да се е измъкнал някой леко но не ми се вярва... иначе мн време да свалям всяко колело по отделно, а и ще пътувам с нея евентуално след това ще го правя това за това мислех нещо Ваг Ком да направим с някой колега

Потребителски аватар
guzarin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guzarin » Сря 23 дек 2009 23:50

toz abs me poburka dnes karam iz grada spiram i pak svetka shibanata lampa i karah taka izleznah izvun grada izgasih kolata dori dokato biah v dvijenie i gasq i palia vednaga i taka 100 km v dvijenie i niamashe problemi ama ne razbiram zashto go pravi . Izvinete predvaritelno che e na latinica no sum v provinciata i pisha ot tela i ne moga da go markiram za da go preveda s kredor neka niakoi go editne mersi :bowdown

Потребителски аватар
guzarin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guzarin » Чет 24 дек 2009 16:36

:arrow:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”