осветление в конзолата на парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nkpenkov
Автомобил:
Двигател:

Re: осветление в конзолата на парното

Мнениеот nkpenkov » Чет 24 дек 2009 19:57

tisho_psg написа:Тази лампичка осветлява пепелника,но защо не търсите? Теми за това осветление има 10 килограма.... Лампата на средната врътка се вади с тънки клещи,пинсета или някакъв такъв инструмент.

прав е колегата, има 10 кила теми писано за тези врътки mhihi
ето едно мнение дето съм го пускал в предишна тема по въпроса

една е лампичката. средната врътка свети само тя защото е замърсен светловода. това е една прозрачна пластмаса коята отвежда светлината и до трите врътки.
най-добре е за смяна на лампичката на врътките на парното да се направи:
1. маха се пласмасовата кора около врътките, става като леко се подигне с отверка от края и се освободи.
2. отдолу се виждат 4 винта в ъглите. отвинват се. сваля се и пепелника.
3. издърпва се внимателно цялата конзола на врътките с парното навън.
4. така се вижда светодиода и светловода.
5. избърсва се всичко хубаво от прахоляка, сменя се лампичката и по обратния ред се сглобява.

свети ви само средната врътка, защото като сглобявате обратно врътките по всяка вероятност не сте наместили добре светловода. (предполагам е така щото и аз 3 пъти го правих това упражнение и се чудех как така съм сменил лампичката, почистил съм всичко и пак само средната врътка свети)
като се започне обратното сглабяване, трябва краищата на светловода (той нали е една разклонена прозрачна пластмаса) да опират хубаво от вътрешната страна на панелчето около врътките, за да могат да пренасят светлината от лампичката до панелчето около врътките.
просто трябва да се сглоби внимателно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”