Питане за Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Питане за Голф 4

Мнениеот Dead man » Нед 27 дек 2009 16:56

На диагностиката излизат доста неща,включително и РЕАЛНИТЕ километрите на колата. :deal

Vladko от форума е човека за диагностика... :да: :bowdown

Иначе си вземи поне 1.6...

Имал съм доста коли и съм научил едно нещо-никога базов двигател и базово оборудване в колата... :deal

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 27 дек 2009 18:04

На компютърна диагностика не излизат:
- скапан двигател
- скапана хидравлика
- никакви повреди по ходовата част
- никакви повреди по охладителната система
- изгнила генерация
- претъпени тежки катастрофи.
- претъпени подводни приключения
и т.н.
Реалните километри излизат от сервизните интервали, ако някой вече не се е погрижил за това , което не е никак трудно. mhihi

За кола втора употреба най-важното е да здрава и малко карана. Това е много по-важно от ниво на оборудване, мощност и т.н. :012:
4500 лева от автокъща означава че тая кола е купена за наййййй-много 1200 евро, което е крайно съмнително, особенно като се има вредвид че най-вероятно е купена отново от автоджамбази
Тоест клетия последен собственик я е продал за около 800-1000 евро :screwy

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 27 дек 2009 21:38

съгласен съм с последното-по-добре се набутай 1000лева отгоре за кола ,отколкото да дадеш 2-3000 за оправяне на по-изгодната

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 28 дек 2009 1:48

k_garchev написа:Много ми е интересно ати от къде пазаруваш?Направо ти дерат кожата!И аз като цяло говорех за окачване и ламарини!

От най-различни места, включително и ибей, щото един AC контролер например нов е към ~250лв в юнитрейд. А пък за ламарините - кора под двигателя нали знаеш колко е? А преден капак? Е, винаги можеш да си вземеш китайски, дето като се изака врабче отгоре и хлътва, понеже е много "качествен". Ма иначе е евтин за подрръжка голфа.

vesos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesos » Пон 28 дек 2009 10:39

Момчета, благодаря ви на всички! Случаят има ново развитие и ще се радвам на съветите ви.
Значи, в човека не се съмнявам, познавам го отдавна и не мисля, че умишлено ще иска да ме прецака. Но се оказа, че моторчето работи на 3 цилиндъра. Имало съмнение, че е нещо дребно - запушена дюза или прекъснат кабел, но май ще се окаже издухани изпускателни клапани. Ако е така, той ще смени само повредените и ще я оправи за негова сметка. Питам се обаче дали след кратко време няма да се случи същото и с останалите и дали това е показател за презорван мотор. Възможно ли е да е така според вас, какво довежда до такава повреда? Или просто се е случило и не е някаква закономерност?

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 28 дек 2009 11:08

Колега,може и да ти е познат продаваща,но бягай надалеч от тази кола.... :deal

Има къде по-читави коли на същите пари.... :да:

Търси двигател от 1.6 нагоре.... :deal

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 28 дек 2009 11:16

С познати търговия недей да правиш. Ще си омръзнеш с човека заради тая кола. А й с такъв проблем, не мисля че е разумна покупка дори и след ремонт. Виж от раздела за продаване на автомобили, какво намерих. И в мобилето ако се огледаш ще има подобни оферти навярно.
viewtopic.php?f=44&t=176600

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 28 дек 2009 13:25

Скоро продадох точно такава кола на 120 000км
Работеше като нова.
Тази, която ти предлагат, най-вероятно е на над 300 000км.

Моя съвет е търси кола от първи собственик - вече има доста, които се продават.
Може да е малко по-бавно, но е сигурно.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 29 дек 2009 15:48

Айде и аз да се изкажа. Имах такава 4-ка и си я закупих от Австрия директно от първия собственик /частно лице/ на който му я ударили отзад на паркинг. Колата беше на 52000км. с пълна сервизна книжка. Нистина мотора не се чува /в буквалния смисъл на думата/ Оборудването му бе слабо, само клима и централно, но за сметка на това салона бе като нов. Ползвах го около 5 месеца и го продадох за 10 000лв, преди 2 годинаи .... ЗАЩОТО. Градско харчеше 7-8 при нормално каране а извън гр. 6-7 при скорост 120км. Когато е включен климатика е доста тромав, което се отразява на разхода. Та за улегнал човек колата е идеална, но аз бих си взел поне 1.8 без турбо 125кс. с повечко екстри и задължително 4 врати /мое мнение като на семеен човек/ Обслужването на всички бензинови мотори е почти еднакво като средства.
И на последно място: Купувай кола с възможно най-ясна сервизна история. Доколко е ползвана си личи по самия интериор. Виж шофьорската врата как се затваря, да не е провиснала, което говори за МНОГОООО отваряния и затваряне.

vesos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesos » Вто 29 дек 2009 16:44

Значи, колата е с 4 врати, докарана директно от Германия, с пълна сервизна документация. Не е от автокъща. Гореспоменатата повреда е станала по време на пътя. Но...все още не знам точно каква е тя. Чакам да се уточни и тогава ще решавам какво да правя.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 29 дек 2009 17:32

vesos написа:Значи, колата е с 4 врати, докарана директно от Германия, с пълна сервизна документация. Не е от автокъща. Гореспоменатата повреда е станала по време на пътя. Но...все още не знам точно каква е тя. Чакам да се уточни и тогава ще решавам какво да правя.

Щом си сигурен в историята на колата, пазарувай смело. Пък после ще черпиш. Като цяло Г4 е един наистина много корав автомобил, който ще остане в историята на най-здравите коли след МК2

vesos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesos » Вто 05 яну 2010 16:17

Здравейте отново и много здраве и късмет през новата година за всички колеги!
Едва ли ще ви е много интересно, но аз все пак да си кажа какво е развитието, защото темата ме вълнува. Значи, оказал се е прегорял изпускателен клапан на 4-ти цилиндър, сменен е, гарнитурата също. Леглото на клапана е било наред. Утре ще я карам на мой познат автомонтьор да я огледа и да видим какво ще каже той. Все още съм навит да я взема, но съм и силно разколебан. Ако имате още някой съвет да ми дадете - добре дошло ще е!

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 05 яну 2010 16:27

vesos написа:Здравейте отново и много здраве и късмет през новата година за всички колеги!
Едва ли ще ви е много интересно, но аз все пак да си кажа какво е развитието, защото темата ме вълнува. Значи, оказал се е прегорял изпускателен клапан на 4-ти цилиндър, сменен е, гарнитурата също. Леглото на клапана е било наред. Утре ще я карам на мой познат автомонтьор да я огледа и да видим какво ще каже той. Все още съм навит да я взема, но съм и силно разколебан. Ако имате още някой съвет да ми дадете - добре дошло ще е!

тоя клапан да не е прегорял случайно, за да прегори предполагам е тормозена.
имай впредвид, че по купето дребни кахъри може и сам да си ги оправиш с повече старание, но за проблеми по двигателя ще те цакат здраво (особено ако се кара на метода - проба грешка)

Потребителски аватар
brummm
Автомобил: Golf IV 1.9 TDI 131 4motion
Двигател:

Мнениеот brummm » Вто 05 яну 2010 16:33

Абе колега аз май аз си го купих тоя голф :D
1.4 16v черен 4 врати

на 53 хил километра е с сервизни документи 5700 с платена еко такса
Колата е супер стегната.

Да ви кажа аз от БМВ слизам, преди сьм имал Голф3-ка
Сега вьтре в Голфчето ми е като космически кораб.
Културка, махагонче, колонки clarion

Не е стрела , но за в града си е супер.
На магистралата повече от 165 не ще

Аз сьм си много доволен

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 05 яну 2010 16:35

Кола след ремонт и жена след курорт не ти трябват mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”