Как се сваля кората на 5-та врата Голф-4?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 05 апр 2006 15:24

Sir T написа:стига бе .. гадно е без вода и чистачка. Понякога в лошо време си е хубаво да си измиеш ... за 10 сек да виждаш mhihi Щом са го сложили хората - трябва си! :D

Разбрах :да:

П.С. А пък аз никога не го мия задното стъкло и почти не ползвам средното огледало :roll:

jeki
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот jeki » Сря 05 апр 2006 16:02

SIR svali bravichkata moje kopchencseto da se e razmestilo moito beche zacsepilo otvori go i go pochisti to e hvanato po tochno kapsalovano za edna metalna planka za bravichkata .moje da go napravich ako ti se zanimava bez da davach pari na nikoi.. moia golf e s 3 vrati sichkite sym go pravil. ne bachka alarmata ujas bez tova ne sveti vytre csudo.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 05 апр 2006 16:52

spam Почти започнах да се радвам че на моя австриец са му спестили тази глезотия ел.стъклата :lol: А колкото за задната чистачка беше запушено някъде маркучето и докато кажа на майстора че се продухва от чистачката към казанчето той направи обратното и после като пробвахме се оказа че водата тече над колконката при задната врата отказах се да свалям тапицерията за да отстраняваме проблема и си карам без да пръскам!

jeki
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот jeki » Сря 05 апр 2006 18:26

се същите пробеми моята пръскала и тия не ебава да бачка и тия като се постопли ще гледам да търся проблема

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: .

Мнениеот Sir T » Сря 05 апр 2006 19:24

jeki написа:SIR svali bravichkata moje kopchencseto da se e razmestilo moito beche zacsepilo otvori go i go pochisti to e hvanato po tochno kapsalovano za edna metalna planka za bravichkata .moje da go napravich ako ti se zanimava bez da davach pari na nikoi.. moia golf e s 3 vrati sichkite sym go pravil. ne bachka alarmata ujas bez tova ne sveti vytre csudo.

Аз имам схема на разглобяване, намерих по разни форуми как става отремонтирането, много мразя да разглобявам тапицерии на врати, защото винаги е тясно и мръсно .. утре в 9ч. ми е уговорката с мойте хора, ще го оправят те .. мен ме мързи да човъркам там .. признавам си :oops:

относно задната чистачка и на синия Golf гледам, че не ми пръска .. и май трябва да го оправя?!
М/у другото GTI-то прави едни аномалии .. дюзичката, която пръска вода се е побъркала и чистачката я увлича .. сега се движи и дюзичката и ми мие наляво и на дясно по задния прозорец .. МНОО ЯКО! С насочване е, няма нужда да пръскаш докато чистачката разнесе водата, така мие от край до край. Проверих, няма опасност от повреда и мисля да го оставя така :D

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 05 апр 2006 20:05

Sir T написа:
koxx написа:Имах подобен проблем като бе6е много влажно дори при светнати фарове когато слиза6 не сигнализира6е + този за лампите почистих ги и сега бачкат.

това смотаното копченце е причина за не светването на лампите вътре като отвориш вратата, не сигнализирането за забравени фарове, не отчитането на отворена врата и ако не запалиш централното заключва след 30 сек отново, не подава сигнал на бензиновата помпа, че вратата е отворена, не свети лампичката на самата врата. МНОГО ДРАЗНЕЩО КОПЧЕНЦЕ! VW наистина не го продават само него, а целия механизъм за заключване... Утре ще бъде 'магьосано .. надявам се!

Това май им е детска болест на всички. При мен неработеше като я оглеждах и ми го смениха заедно с уплътнението на петата врата, чистачките левия стоп и калъфа на скоростниа лост. Целия заклчващ механизъм е пластмасов. И при вас ли е така?

Същото беще и с пръскалката на задната чистачка. Маркучлето се измъкна и пръскаше във врата на седящите отзад. Оправя се за 5 мин. даже не се развиват винтовете на кората, а се издърпват само горните щипки и после тясната част около стъклото.

koxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koxx » Сря 05 апр 2006 20:08

Както предполагах проблема ми беше 4е маркуча се откачил.

Успях да сваля кората както колегата от Русе ми каза за което благодая :wink:

Неприятното е 4е две от гнездата в долния край които държаха металните скоби се счупиха при затварянето и сега за там 6те мисля някъв вариянт с видии или подобно 4е ина4е 6те тропа :oops:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 05 апр 2006 20:32

как успя пък на затварянето да ги счупиш? Дупките не улучи?

koxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koxx » Чет 06 апр 2006 0:10

Да на затваряне :roll:
Те са доста скобите и не се виждаха добре а и аз не свалих цялата кора откопчах долната 4аст само проврях си раката марку4а влезе лесно и явно подцених момента с напасването та тиа пласмаси се с4упиха.

Ще опитам да го прибера кам вратата с две видии то реално трябва от страната кадето е бравата на тая врата.

Пак БГ работа ще правим дето не ми се искаше ама карай тва да е проблема :roll:

Иначе такива дребни не6та ме морят като махне6 тях колата е ОК купена е от UNITRADE и е поддаржана добре а и е Януари 2002 по талона макар 4е тоя мотор SR 1,6 e по стария от FSI доколкото знам.

Като гледам май твойта кола е подобна сменял ли си лагер на главината и ако да няква идея кви пари трябва да струва качествения 4е тука много Турски се навадиха да не се набутам някъде.

Карах лятото с 17 ки и имам леко тропане долу дясно на стенда казват 4е няма нищо по ходовата май лагер щее и то от големите гуми и джанти сам чувал 4е става 4есто проблема.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 06 апр 2006 9:11

koxx написа:Да на затваряне :roll:
Те са доста скобите и не се виждаха добре а и аз не свалих цялата кора откопчах долната 4аст само проврях си раката марку4а влезе лесно и явно подцених момента с напасването та тиа пласмаси се с4упиха.

Казах ти аз да внимаваш ;) и аз щях да счупя едната, но ударих първо леко и видях, че някъде не влиза добре, вкарах я на място и тогава ударих втори път и влезе.

koxx написа:Иначе такива дребни не6та ме морят като махне6 тях колата е ОК купена е от UNITRADE и е поддаржана добре а и е Януари 2002 по талона макар 4е тоя мотор SR 1,6 e по стария от FSI доколкото знам.

Да, моята синята от аватара е 1.6SR, но е '99г. 1.6SR се прави от 1997 до 2003та, така че просто като са поръчвали колата не са взели по-силна версия (16V или FSI). Нищо не съм сменял по нея. Взех я защото много ми хареса колата, но ми идва бавна и накарах баща ми да си продаде колата, която получи пак "наследство" от мен и да вземе тази. Сега се вози той, но за 1.г и е направил 8000км. Тя е Highline и е на 16 цола, не съм нямал грижи с лагери .. т.е. с нищо съм нямал грижи. Единствено малко след като я взех оборотите на място играеха и ми го отремонтираха.
Големите джанти могат да ти правят проблем ако са с различен офсет от стандартните .. голям борд или нещо от сорта, иначе не би трябвало. Окачването е почти аналогично на всички?!

jeki
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот jeki » Чет 06 апр 2006 9:35

batka sir che mi pratich li necho za golf 4 da gledam shemi tam vsichko koeto imach
mod edit: brabus

Добър ден. Това ти е 39 то мнение и изведнъж не ползваш кирилица.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 06 апр 2006 10:19

принципно нямам нищо, всичко търся в интернет .. усърдно.
Пробвай в vwvortex.com форума, там има доста неща.. от там съм си разпечатвал няколко описания със снимки за разглобяване на кори .. сменях фар, защото го счупи камък .. такива неща има доста.

Технически данни за всички коли има на catalog.auto.ru

за всичко останало google.com

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Чет 06 апр 2006 22:28

Sir T написа:принципно нямам нищо, всичко търся в интернет .. усърдно.
Пробвай в vwvortex.com форума, там има доста неща.. от там съм си разпечатвал няколко описания със снимки за разглобяване на кори .. сменях фар, защото го счупи камък .. такива неща има доста.

Технически данни за всички коли има на catalog.auto.ru

за всичко останало google.com

Сменял си фар, какви са крушките за къси, H7 с прав цокъл или на 90 градуса? А на дългите H1 ли са? Щото отвън гледам ама немога да разбера.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 07 апр 2006 9:57

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пет 07 апр 2006 10:22