проблем с охлаждането на голф 3 АБУ
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Re: проблем с охлаждането на голф 3 АБУ
Колега не съм казал, че този двигател не става. Даже съм много доволен от него. Но по принцип АБУ-та загряват повече. Факт, който е доказан.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Идеята ми неше, че моето не загрява много. работи си на нормална температура - около 90 градуса. Аз ли съм най-големият калитко или просто вашите коли не са им изправни термостатите и охл.системи?
- Shotgun
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
barezifranko написа: Но по принцип АБУ-та загряват повече. Факт, който е доказан.
Това е доказано само от теб.АБУ - работи на 90градуса.Нито 70 , а още по малко 110.Имате проблем с едно или повече от тези:гарнитура на главата/термостат/водна помпа/датчик на перката.
- barezifranko
и моята си работи нормално около 90 градуса. Но лятно време, когато карам по черен път загрява до 110. Може би това се дължи на факта, че е черна на цвят. Както знаем черното привлича слънцето 

- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
barezifranko написа:Но по принцип АБУ-та загряват повече. Факт, който е доказан.
Кой го е доказал. Моята кочина лятото, градско с включен климатик не вдига повече от 100-110 градуса, даже в задръствания.
Всеки двигател може да има проблеми с охлаждането, не само АБУ-то. А какво да кажем за TDS на BMW-тата?
Ето четиво. Плюсове и минуси, тирета и запетаи за двг.-то:
viewtopic.php?f=5&t=40496&hilit=%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB+%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D1%80
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
А при мен температурата на водата е под 70 градуса , след като съм я карал повече от час , викам защо не топли парното , заради какво може да е ?
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Малко антифриз, запушен радиатор на парното, въздух, термостата постоянно отворен - трудно загрява.
Последна промяна от swifter на Съб 23 яну 2010 14:54, променено общо 1 път.
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
Много антифриз , радиатора е нов , а термостата може да е повреден !
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
barezifranko написа:и моята си работи нормално около 90 градуса. Но лятно време, когато карам по черен път загрява до 110. Може би това се дължи на факта, че е черна на цвят. Както знаем черното привлича слънцето

аз както казах вчера обезвъздуших и смених термостат и се оправи мойе би заради студеното вереме или термостата е такъв че оваря на около 75 градуса колата не вдигноа повече от 80 градуса като се има и предвид че и дадох ръчка в градски условия и все пак не сам специалист просто следвам указания незнам преценете вие дали е нормално за това се допитвам и за това сме колеги
Добре де това дето пишете, че температурата ви достига до 110 не прецаква ли двигателя? Според мен трябва независимо дали го ръчкате, баир, жега и т.н. да не вдига над 90 освен на място докато се включи перката. Или греша?
- barezifranko
за мен лично тази температура е ниска
ами незнам какво точно да кажа предида сменя термостата и да обезваздуша загряваше за минуи до 100/110 градуса гася веднага и изтиваше за няколко минути докато го закарам до вкъшти ходих и си купих нов термостат сложих го и пробвах колата и загрява до 80 градуса сеега незнам зашто мойе би заради ниските температури на вън от -8 -10 градуса в Бургас
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Колега standio86 ,как извърши процедурата по обезвъздушаването?
при работещ двигател изкарах маркуча които отива в разширителния съд и зада си тече там но трябва да е загрята колата и започнах да доливам антифриз (и все пак несам маистор както споменах и преди следвам савети )казаха че като се отвори големия кръг и щяло да со оправи но като изкарах маркучето и взеха да излизат мехурчета въздух предполагам това е признак за обезвъздушаване
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”