проблем със задната чистачка-решено/скъсан кабел/

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Вто 11 апр 2006 12:00

kentawar,сетих се че не си писал дали като буташ лостчето за задната чистачка,се вкл.помпичката за водата!Защото ако не се вкл.,проблема май ще се окаже все пак в лостчето ,нищо че си го сменил с ново!!!Може да си налетял на менте!!!! :roll: И да пишеш после къде е бил проблема,че не се знае може и на мен да ми се случи :shock

Потребителски аватар
koskoboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koskoboy » Чет 13 апр 2006 21:33

ivkata написа:kentawar,сетих се че не си писал дали като буташ лостчето за задната чистачка,се вкл.помпичката за водата! ... :shock

Имах абсолютно същия проблем миналата година :( Работеше от дъжд на вятър задната чистачка, и то само като натисках лостчето за помпичката.
Всичко приключи с ново моторче, за съжаление.
Клеясва, освен втулката както казва vaskoto1, и самото моторче отвътре. През самата ос минава водната струя, като остта завършва с дюзичка (пръскалка). С течение на времето течността за чистачките прониква в самото моторче и вътре става мармалад. Може би просто при мен не е било достатъчно добре изолирано... Супер компкатно, като замисъл, но в крайна сметка става проблем след опредлено време. След като отворих старото ми моторче отвътре... просто беше мазало - така и не можахме да го раздвижим.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Чет 13 апр 2006 22:31

koskoboy написа:
ivkata написа:kentawar,сетих се че не си писал дали като буташ лостчето за задната чистачка,се вкл.помпичката за водата! ... :shock

През самата ос минава водната струя, като остта завършва с дюзичка (пръскалка). Извинявам се за спама ,но проблема е на ГОЛФ 2 ,а там механизма е малко по различен от този на ГОЛФ 3!!!Пръскалката не минава през мотора!!!А и kentawar не писа какъв е проблема ,и дали го е отстранил. :roll:

Потребителски аватар
koskoboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koskoboy » Пет 14 апр 2006 6:55

ivkata написа:... проблема е на ГОЛФ 2 ,а там механизма е малко по различен от този на ГОЛФ 3!!!Пръскалката не минава през мотора!!!А и kentawar не писа какъв е проблема ,и дали го е отстранил. :roll:

Да, разбира се че механиката на задната чистачка е различна при 3-ката и при 2-кта. Просто споделих след подобен симптом какво се оказа при мен.

KENTAWAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KENTAWAR » Пет 14 апр 2006 9:25

Отстраних го и както предположиха повечето се оказа гумената връзка между капака и купето самоче точно вътре. аз замервах от моторчето до единия край и даваше че има връзка ама като проверих и от другия край до буксата в задния калник пак имаше но от буксата до моторчето се загуби и като опънах по здраво кабелите се показаха от двата края явно са се държали за изолацията само. Та нищо ново мерси на всички все пак

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”