Колицата май не загрява.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Колицата май не загрява.

Мнениеот zdravko_jett » Вто 09 фев 2010 13:13

провери си маслото на сутринта преди да е запалиш(не знам кога си го проверил) или поне 3 4 4аса след като е работела

Потребителски аватар
galin_krastev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin_krastev » Сря 10 фев 2010 20:02

Имам подобен проблем;Карам голф 3 2.8 174к.с ААА
Колата ми загрява доста бързо до 90 градуса на стрелка;
Говоря за период до 2-3мин. от парвоначалното палене при температура около -5 градуса както беше досега и то в гаража ми;
Колата я карам близо година и половина и сам навартял около 22000 км и имам доста наблудения;
С климатрон съм;В града стои на 90 градуса и не падат градусите дори от време навреме се включва перка;
В градски цикъл всичко е ок;Като тръгна на дълъг път колата почват да и падът градусите и се движат около 60-70;Това означава че съм дигнал скоростта към 70-80км или повече;А като я пусна и по енерция стрелката даже отива в парвоначална позиция сякаш не е запалена;Когато нямам температура и парното ми духа доста слабо топло,но то се предполага;Маршрута който карам ми е до болка познат защото го карам два пати в седмицата в период на година и половина и знам колко зареждам и как се движат разходите;
Забелязъл съм че когато колата ми е по студено разхода ми пада и върви доста по добре;Маршрута ми е около 150км и половината път е планински; с доста денивелации;
Знам какво зареждам и гледайки борда както и вторият разход който от както си закачил акумулатора ми се движи между 8.2-8.5/100 а колата в момента на снега ми гори 9.5-10/100 извън града на този маршрут а като няма сняг 7,5-8/100 зависи дали возя някой или не; А иначе есента смакнах колата до 6.4/100 с доста икономично каране;Като казах есента заради малко по студеният въздух; иначе през лятото много трудно смаквам под 7/100 като се има предвид че колата работи при по високи градуси;
Искам да кажа че при мен при извън градско при падане на градусите колата почва да ми дава по добри показания на борд и затова успях да видя тези ниски числа;След извън градското казране влизайки в града намаля се скоростта и градусите пак стават 90 и взависимост от трафика даже и перка се вклучва кога ептен се пълзи.И парното идва;Ако някой може да каже нещо повече;Неискам да изпадам още с подробности;

Потребителски аватар
zigzagzug
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zigzagzug » Чет 11 фев 2010 21:10

Колега благодаря за изчерпателният отговор.Ама мен ме интересува дали всички тези подробности с температурата на колата и това,че почти нямам масло в двигателя имат нещо общо,или трябва да пусна нова тема?Изчетох всички мнения за горене на масло,ама нищо общо с моят проблем.За това се чудя какво ли може да е?По принцип имам течове от гарнитурата на капака на клапаните и между двигателя и скоростната кутия,ама възможно ли е от тези места да загуби толкова много масло?Извинявам се ако не трябваше да питам тук.

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Пет 12 фев 2010 8:57

колега извинявай ама ти никъде не си споменал за колко километра колко масло ти е изчезнало
спомняш ли си кога за последен път си го гледал
има много варианти с какво масло си да не би мотора да го пие ако е много редко доуточни ги тея работи все пак няма как да гадаем

Потребителски аватар
zigzagzug
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zigzagzug » Пет 12 фев 2010 12:59

Значи преди един месец някъде имах проблем с ангренажа.Точно тогава смених,ремъка,ролката,всички филтри и маслото също.Карам я с масло което ми казаха,че е минерално-"ESSO Uniflo" 15w-40.

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Пет 12 фев 2010 14:10

колега аз за един месец минавам около 5000 км за теб незнам а и сигурен ли си че са ти сипали точно 3,8 литра масло

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 13 фев 2010 17:11

колеги само да споделя а и до предупредя колегите дане си копуват термостат френска марка не помня точно името но беше в синя кутиика с жълто съжалявам много ма не заломних името (мн тъпо)смених 3термостата и нито един не отваря, отделно сякой го прообвах във вряща вода на 100 110 градуса не отваря въпреки че пище 87с,а моя си отваря добре само че гумчката се беше скапала и явно от нея е изпускала(прцаках се не си свих една гумичка от рекламираните термостати)намерих друга гумичка подобна,на моя ме учудва едно на 60 65градуса понеже пробвах у нас със гореща вода и със по студена на около 65градуса термостатат ми отваря около 2мм не занм дали е нормално,а на 87 си отваря напълно, исках да споделя за тая куче марка термостати в единия магазин го взех за 10 лв а в другия за 13лв други марки нямаше,обикалях и други магазини само от тези френските ми предлагаха за сега ще съм с моя,ето това пишеше на кутията Calorstat by Vernet ментак

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Пон 15 фев 2010 20:26

zigzagzug написа
ама след снощното доливане на антифриз сега се наложи да долея

Ако съм разбрал правилно правилно , колата "губи" антифлиз и след това губи и масло...което си върви към отваряне на двигател. Терси мнението на добър майстор :?

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Вто 02 мар 2010 12:55

обезвъздуши си колата възможно е въздушната възглавница да е тоно на термостата застанала и да ти показва че не е загряла а ако застане на термостата за прката ще загрее до 90 градуса и перката няма да се вклиючи и ще прегрееш мотора.запалваш колата да работи на място да загрее до 90 градуса и отваряш внимателно капачката на расширителното казанче и ако водата почне да излиза значи имаш доста въздух в системата затваряш капачката пак е отварчш след малко докато е отжорена премачкваш малко дебелита маркучи зад водната помпа ако излизат мехурчета вув казанчето продулжаваш да стискаш маркучите докато не се завурти всичката вода в системата
(за моята кола ми трябваше около един час докато я обезвъздуша защото бях сменял един маркуч) а въздух може да влезне от сякаде случвало ми се е от не добре затегната скоба на маркуч от кадето на ден да е капело по 2 3 капки затегнах скобата обезвъздуших системата доста по бурзо от предния път и всичко се оправи :D

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 02 мар 2010 14:29

zdravko_jett написа:колеги само да споделя а и до предупредя колегите дане си копуват термостат френска марка не помня точно името

Колега да не говориш за VALEO?Това е много известна фирма,не правят части само за коли.Отделна тема е тук Валеото колко е Валео.

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Вто 02 мар 2010 15:31

bobocamaro написа:
zdravko_jett написа:колеги само да споделя а и до предупредя колегите дане си копуват термостат френска марка не помня точно името

Колега да не говориш за VALEO?Това е много известна фирма,не правят части само за коли.Отделна тема е тук Валеото колко е Валео.

Май за Вернет става дума :!:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”