Маркуч маслени пари

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: Маркуч маслени пари

Мнениеот hitman0013 » Сря 23 ное 2011 13:35

Някой да е постигнал нещо по въпроса, щото имам чувството, че заради това парче маркуч на картерните газове, горе на капачката прави конденз и съответно бяло по капачката и гърлото

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 11 дек 2011 15:09

:?:
Наистина ли ако се затапи входа на дебелия гофриран маркуч за въздуха към дросела и съответно от двигателя се изведе маркуч на долу, няма да има проблем.Т.Е. сигурни ли сте че това късото маркучче за картерните газове е направено с цел екология. Защото моето е потрошено и затапено и почна да събира жълта грес на капачката за маслото от конденза най-вероятно. А ако е с цел екология, няма смисъл да се цапа дросел клапата.

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Съб 12 май 2012 12:36

Ще имате проблеми ако направите нещо подобно!
На мен вчера ми трептеше двигателя и колата нямаше обороти по-едно време. Днес ми пристигна оригиналния маркуч от Германия(82 лв целия с датчика) и го смених. Не може да си представите как запали колата от ряз. Движи се много по-гладко от вчера и придръпването изчезна като давам на втора..
Препоръчвам да се купи нов оригинален маркуч, както на мен ми препоръчаха от сервиза. Не се занимавайте с циганийки, за ваше добро е. ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”