VW Golf 4 AKL 1,6 8 ventila 1998 g

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Golf 4 AKL 1,6 8 ventila 1998 g

Мнениеот GREEN_lADY » Чет 11 фев 2010 19:15

Имам ремък ангренажен мога да ти го продам ако искаш на -20%

winbooz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winbooz » Пет 12 фев 2010 12:45

pedalchobaba написа:Водната помпа се сменя задължително. Живота и е колкото на ремъка.

Каква е конструктивната разлика между водната помпа за която говориш и например водната помпа на едно BMW, че тази на голфа да има живот колкото на ремъка, а помпите на верижните двигатели да нямат точно определен интервал за смяна или поне не 20 000 км например?

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пет 12 фев 2010 16:15

Не знам някой да си сменя ангренажния ремък на 20 000, но всичко е възможно.
Водната помпа е консуматив, който подлежи на подмяна преди да му е изтекъл ресурса. Не знам, на BMW какъв е той. Сигурно докато прокапе. В Германия например, като си вкараш колата в сервиз за обслужване, не те питат имаш ли пари. Заедно с ремъка ти сменяват ролката и водната помпа. Може би защото печата, който ти слагат, гарантира безпроблемното каране до следващото обслужване.
Който иска да не си сменя помпата. Така или иначе, като му потече, или превърти пластмасовата и перка, ще трябва да си свали ангренажния ремък, за да сложи новата. Поне на масовите двигатели на Четворката е така. Може и ролката на ремъка да се остави старата. Какво толкова. Нали се върти ....
От този форум разбирам, че май италианците не са най-голямите ахмаци спрямо автомобилите си.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”