Маслото на боза
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Re: Маслото на боза
А капачката за доливане на масло също ли е в боза ?
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Всяка зима си има леко бяло. Сега обаче е много, цялата капачка отдолу беше в пяна.
Дали да сменя маслото с някакво и да покарам да видя дали пак ще се пресече ?
Дали да сменя маслото с някакво и да покарам да видя дали пак ще се пресече ?
- 6669
Смени маслото и филтъра, покайа колата извествно време, виж за някакви катаклизми. Катаклизми в смисъл прекъсване,загуба на масло или антифриз и т.н. Ако не губи нищо и бялото остане, значи трябва да свалиш капак клапани и отдолу на самия капак има една решетчица, трябва да се почисти под нея, с коресилин, четка, въздух под налягане и т.н 
едит. Забравих също и за маркуча който излиза от капак клапани, също трябва да се почисти, а най добре погледни първо него дали е запушен с боза и той. Ако е запушен бозата замръзва от температурите, и прави конденз от там идва и бозата
едит. Забравих също и за маркуча който излиза от капак клапани, също трябва да се почисти, а най добре погледни първо него дали е запушен с боза и той. Ако е запушен бозата замръзва от температурите, и прави конденз от там идва и бозата
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
А тази решетка за какво служи и това под нея ?
Това ли е маркуча за картерните газове (ограден в червено)?
http://spellbound.snimka.bg/automobiles ... 5.17365441
Има и една метална тръба, нея да я свалям ли ?
Това ли е маркуча за картерните газове (ограден в червено)?
http://spellbound.snimka.bg/automobiles ... 5.17365441
Има и една метална тръба, нея да я свалям ли ?
Последна промяна от sPellBouND на Чет 11 фев 2010 19:35, променено общо 1 път.
- 6669
снимката не работи.
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Оправена е.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
покараи малко на по дълго разстояние да се поизпари бензина от маслото,споко,не се шашкаи тъи става когато се кара накъси разстояния и колата в повечето случаи е студена и авт. смукач постоянно обогатява горивната смес
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Да, но маслото е на боза и нивото се е покачило леко.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се че се намествам в темата на колегата ама и при мен е така преди малко бях в гаража и се шашнах интересува ме това нешо опасно ли е, като отворих капачката и бръкнах пръста колкото можех по капака и има налеп,качвам и снимки ,на снимката капачката е забърсана не сесетих да е снимам пред да е забърша а това по пръста ми е от вътрешната страна на капака,лани не забелязах д аима нещо такова нито по капачката нито по щеката, а да добавя преди 1седмица измих кутията на филтъра,по маркуча за картерните газове и по решетчицта вътре в кутията имаше такава пяна едвам е измих с безконтактно под налягане с топла вода, опасно ли е това нещо за двигателя за захабяването му, маслото не е старо да е на около 3 4хилки
Последна промяна от zdravko_jett на Чет 11 фев 2010 19:53, променено общо 1 път.
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
А маслото ти в картера добре ли е ?
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
не знам по щеката излиза пак токова то от снимките не се вижда много ясно де извинявам се за качеството,ама мисля утре да източа малко то маслото да видя как е положението а и колата е карам само на къси разстояния,иначе маслото ми е HALVOLIN не знам колко екачествено похвалиха ми го към 50 и няколко лева ми излезнаха 4те литраsPellBouND написа:А маслото ти в картера добре ли е ?
И при мен капачката е с същото положение но по щеката си изглежда добре, забърсвам капачката отвреме на време и си карам смело!
- 6669
Spellbound именно за този маркуч на парите говоря, почисти го, а също и навдигнатото на капака точно преди маркуча, там е решетчицата за която ти говоря 
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Рискуваш 5л масло и филтър , т.е. сменяш и след това всеки ден следиш какво е положението . Ако стане пак така - гарнитура ? , глава ? и разни други въпросителни . Според мен дори и само за да я закараш до сервиза - не я пали така .
Нещо спомена за бензин струва ми се ? Това ме очудва малко . Това че при често каране на къси разтояния и студен мотор се получава конденз и отичане на бензин в картера е ясно , но все пак ....
Нещо спомена за бензин струва ми се ? Това ме очудва малко . Това че при често каране на къси разтояния и студен мотор се получава конденз и отичане на бензин в картера е ясно , но все пак ....
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще проверя пак маслото и ще направя снимки.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”