Голф 4 1.6 AKL придърпва има грешка от датчика на оборотите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
svetlo
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.6 AKL придърпва има грешка от датчика на оборотите

Мнениеот svetlo » Пон 03 май 2010 7:40

При рязко подаване на газ вакума изтегля лостчето и завърта клапите в колектора като променя дебита и потока на въздуха,и работи само при рязко подаване на газ.

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Пон 03 май 2010 21:46

Мерси за инфото! Междувременно успях да я намеря в ауто-дата тази клапа, измерих съпротивлението на бубината, която я управлява и е ОК. Пробвах да подам рязко газ действа но точно при това "пърпорене" на двигателя виждам как лостчето започва да играе напред-назад. С откачен куплунг към бубинката двигателя работи и се форсира по почти същия начин.
Нещо не е наред но кое? :gruebel

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Вто 04 май 2010 1:49

Някой датчик за обратна информация...

kireto69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kireto69 » Пон 25 юни 2012 12:05

При мен проблема е следния . С Голф 4 1999г. АКЛ съм (сложих газов инжекцион преди няколко дни (бардолини) . И проблема е че при изключена скорост оборотите ми играят в рамките на 790-800 . Проблема е че и при бензин ми го прави . Преди да сложа газ му сменявах датчика на разпределителния вал . И възможно ли е да е излезнала някоя грешка и да ми дава ядове или е нещо друго . И също така понякога като на малки обороти настъпя педала на газта малко ми придърпва. Имате ли представа от какво може да е???

техо7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот техо7 » Пон 25 юни 2012 14:35

Здравейте колеги.От няколко дни и аз имам проблем с оборотите.При мене те са нестабилни в смисъл има промяна варират от 800-1000 при студен мотор без да има придърпване или притрисане след което(30-40сек) се нормализират и от там нататък нямам никакъв проблем.Мотора е 1.6 АКЛ ...колата е с газов инжекцион.При достигната оптимална температура проблема изчезва в смисъл че и да изгася двигателя като запаля и не го прави нито на бензин нито като прехвърли на газ...Незнам от бензина ли е от авт.смукач ли е или проблема е друг ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”