Голф IV дизел автомат или ръчка?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф IV дизел автомат или ръчка?

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 15 фев 2010 10:20

rmk написа:lamerko,

Не съм го правил и не знам дали ще се получи (не смятам и да пробвам).

Изображение

колегата да си помисли пак дали иска да вдига 5000об.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пон 15 фев 2010 10:23

lamerko написа:Спокоен шофиор съм и искам автоматик. Рядко се случва да настъпя повече. Искам да разбера ако си купя автоматик и електрониката решава вместо мен това значи ли, че спъва колата. Пусмах темата понеже на приятел Гранд Витарата е автоматик и се оплаква, че не може да я вкара в обороти а се вижда, че има още потенцял дадената предавка. Въпросът е автомата на голфа настроен ли е да използва целият ресурс на двигателя и дадената предавка или всичко е заложено на дълголетието.

Имаш някаква загуба на мощност в сравнение с ръчна скоростна кутия но не е болка за умиране. Вземи си с по- голям двигател, 110к.с или 131 к.с.

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Пон 15 фев 2010 10:40

lamerko написа:...Въпросът е автомата на голфа настроен ли е да използва целият ресурс на двигателя и дадената предавка или всичко е заложено на дълголетието.

Ами аз горе долу ти описах по-рано как автомата използва ресурса - общо взето гледа колко си натиснал педала на газта и преценява кога да сменя.
Може би най-добре ще бъде ако имаш възможност да идеш в някоя автокъща където има такава кола и да я покараш.
Наистина скоростите на 4 степенния автомат са по дълги от 5 скоростна ръчка и това е разбираемо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”