Подмяна на двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Подмяна на двигател

Мнениеот mania » Нед 21 фев 2010 20:43

Не се занимавай с глупости..... Поне да караше 1.4 да има защо.... Като не ти харесва сменяш колата, ама от нещо хубаво да направиш по-лошо няма смисъл. За да се напрами това като хората ти трябват добри майстори и качествени части. хиляди главоболия. Като не ти харесва смяна. Видах ти заглавието на темата, но е просто безмислено да го правиш.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Нед 21 фев 2010 20:52

dragnev написа:Като ще го удряме не базик - аз си мисля че 6 ск. са малко, направо 8,9 му слагам да стане като сувалка и да летя до Марс през 2,3 дена. Колега като си толкова о... и знаещ, ти какво толкова специално караш я напиши да те видиме и тебе, или е много лесно да даваш съвети на чужд гръб и да се исказваш във всяка обява за да си запълваш времето, а пък в краина сметка някои като поиска мнение и съвети да му се пишат отговори кои каквито намери - верни и неверни, и после всеки да пише - нали за това е форума да си помагаме. Е аз питам къде е тази помощ сега ?

Давай колега аз съм с теб. Ти си на моя вълна в момента :)) Какъв мотор ще слагаш че аз уж уж КР и накрая 2000/115 :)Ще следя темата пък ако мога с нещо ще помогна.
Но няма такъв мотор какъвто казваш 2000/135. Има 2.0/115 и 2.0/150 или 2.0/136 но той е от 2-ка тъй наречения 9А.

Потребителски аватар
dragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragnev » Сря 24 фев 2010 16:02

:idea:

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Сря 24 фев 2010 17:11

Помисли върху идеята за КР мотора 1.8/139 коня механична ижекция. Аз в момента взех за 800лв голф 3-ка GTI Edition с ABS,Air Bag,хидравлика,4 дискови спирачки,ел.стъкла,ел огледала+подгряване,плиткото рекаро,96 година 2.0/115 коня с удар отпред и отзад.
От колата ми Голф 2 EZ 1.6/75коня оставам купето(една гола ламарина) и абсолютно всичко от 3-ката го прехвърлям в 2-ката. Голяма занимавка си е но това си ми е страст. Tи си имаш свое собствено мнение и никой неможе да ти казва какво да правиш с парите си и каде да ги влагаш. Успех с реализирането на мечтата си ;)

П.П. Извинявайте колеги но...уляхте се.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 24 фев 2010 21:21

За кое сме се уляли бре, колега? Ти си намерил цяла кола за 800 лева, аз взех един мотор и скорости за толкоз от автоморгата. Дадох сигурно още толкоз за монтаж и докато го вкарам що-годе да работи нормално на тая кола. Според теб заслужава ли си? Гледам колегата пита за двигатели в морги и цена за труд за монтаж/демонтаж. В този случай винаги си е набутвация. Далавера е само ако намериш евтина ударена кола и да си прехвърлиш сам всичко от нея. :beer

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Чет 25 фев 2010 0:55

stefan4o написа:За кое сме се уляли бре, колега? Ти си намерил цяла кола за 800 лева, аз взех един мотор и скорости за толкоз от автоморгата. Дадох сигурно още толкоз за монтаж и докато го вкарам що-годе да работи нормално на тая кола. Според теб заслужава ли си? Гледам колегата пита за двигатели в морги и цена за труд за монтаж/демонтаж. В този случай винаги си е набутвация. Далавера е само ако намериш евтина ударена кола и да си прехвърлиш сам всичко от нея. :beer

Да колега уляхте се. Одарихте го на базик ,а не на колегиялност или това може така вече да му се вика вече. Да колата е взех за тази цена макар и ударена но в движение,а това че ти неси изкарал късмет неозначава че и другите ще минат по твоя път заедно с твоите проблеми. За мен това което съм направил и правя си заслужава. До тук един свестен коментар несъм видял ,а само "за кво да си го сменяш; няма смисък ;колата ти е 14 годишна барака;продай си колата".Каде са ти взели 800лв за монтаж колега? Аз сега ще ти кажа за демонтаж и ....по точно за подмяна на мотор като се има в предвид че се вади единия от едната кола вади се другия от другата кола и се монтирва ни взеха 250лв и то защото трябваше да сменят лостовата система иначе цената беше 200лв. Нормално е когато купиш мотор от автоморга после да пръснеш още токова и за ремонт. Аз когато търсих исках да е на колата и да го пробвам,а не да се чудя блокирал ли е или не е и изобщо дали ще запали. Айде със здраве колега :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 25 фев 2010 9:16

Явно не си ми прочел целия пост. Обърна ли внимание, че пусналият темата пита за двигател от автоморга и че няма да си го монтира сам? На теб в гр.Поморие може и 50 лева да ти вземат, ама цените по различните градове в сервизите са различни. Монтаж и демонтаж на стария двигател ми излязоха към 200 лева, отделно други неща, които уж бяха сменени, а всъщност не бяха и си ги смених сам, отделно докато се напасне лостовата система ходих два-три пъти по разни майстори, нов съединител (понеже като ми слагали мотора не се сетили да отворят да видят как е). Аз че се прецаках това ми е повече от ясно, просто се опитвам да предпазя колегата от подобно прецакване също, това е. Ако успее да си намери цяла кола като теб за смешни пари и си хване някой приятел да прехвърлят всичко необходимо, тогава съм "за".

Потребителски аватар
dragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragnev » Чет 25 фев 2010 10:00

Ами че аз от къде съм бре колега не видя ли ?
Другото което е ДА, мисля да си сменям двигателя и първо питам и търся от форума защото знам че ще е много по-добре да си взема от тука, но по-напреде в тема писах че ще ида да вида и в моргите - какво толкова има човек да рагледа на няколко места. Аз дано да си намера двигател, а пък после ще му мисля монтажа - имам къде и с кои да го направа.
Идеята за тази тема ми беше да се ориентирам в двигател по-добър от този с които съм в момента, а не от къде да си го купя.

Потребителски аватар
dragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragnev » Сря 19 май 2010 10:55

Колеги ето я идеално полезната тема за всеки заинтересован :

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182296

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Сря 19 май 2010 16:07

Подкрепям колегата в начинанието!
Колега, за да не влизаш много вътре, намери пазар за сегашния си двигател.
Ако всичко му е ОК - може да избиеш някой чрез него. Успех!

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 22 май 2010 12:40

тая работа никак няма да е лесна заради тампоните на купето и ел. обзавеждането и ако слагаш по мошен мотор например 150к двувалката или вр6 190к.с трябва сериозно да помислиш за спира4ките. абе грубо казано може да ти легне 2000лв :screwy mhihi и ако слагаш и турбо работата върви на горе излизати горе долу д а си земеш един автомобил, още един голф. си4ко е възможно с пари. mhihi

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 22 май 2010 17:55

А да ви питам после в КАТ какво ще прави? :roll: Защото и аз си мечтая някога да се заема с такова нещо, но ми казват, че перипетиите са много, и например мотор 1.6 с документи, който заводски си се монтира в такова купе, ако се сложи на мястото на 1.4 не може да се узакони. Конкретен случай, човекът е дал 400 лв такси някакви и на технотеста пак супичката.

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Съб 22 май 2010 20:36

Zlobomir написа:А да ви питам после в КАТ какво ще прави? :roll: Защото и аз си мечтая някога да се заема с такова нещо, но ми казват, че перипетиите са много, и например мотор 1.6 с документи, който заводски си се монтира в такова купе, ако се сложи на мястото на 1.4 не може да се узакони. Конкретен случай, човекът е дал 400 лв такси някакви и на технотеста пак супичката.

С пари и връзки всичко се постига ;)

И каква е причината да има "супичката" след технотеста несе ли заинтересова ?

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Съб 22 май 2010 20:59

Какъв е смисъла да се узаконява мотора? Не влизам в спор, а питам за информация.
Според мен никой няма да ти отваря капака и да гледа с какъв мотор си, освен ако
нещо се наложи да минаваш прегледа през КАТ (взет талон например).

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 22 май 2010 21:56

Ми не знам колега, може би щото има закон и имаме прененции да не сме в Африка един ден... Пък който иска да не спазва. :roll:
А за технотеста, отказали му, не разбрах. За парите и връзките ясно, но защо никой не каза на колегата, че трябва да има такива и колко да си приготви? Мен лично не ме влече вършенето на неща по втория начин и кихане на заптиета...

/Офф
И понеже по принцип акълът ми е колкото на първолак и все предлагам неща, които не могат да се реализират, за което си нося и последствията :D , защо не се създаде Сдружение на Авто Клубовете в България (САКБ просто ми е най-благозвучно в момента), както има АБРО, и това сдружение да се бори за такива полезни неща пред институциите.
/Офф

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”