проблем с разхода на гориво на Golf 3 GTI
- KAIDIR
- Автомобил: A6 2.5 TDI
- Двигател: AEL
Re: проблем с разхода на гориво на Golf 3 GTI
viewtopic.php?f=59&t=188868 виж тука горе долу се отнася и за теб
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Има една точка в която автора е написла че, при 1800/2000 оборота когато се пуска по надлоно на скорост се спира подаването на гториво в цилиндрите????? как и защо, незнам може би сам си е направил икономайзер, щото се съмнявам да има фабричен такъв. Аз не бих рискувал да си сложа тунинг система за икономия на гориво при спускане на скорост: От горещи работна камера, изведнъж му спирате горивото и се получава преохлаждане в камерата, да няма пък и прассс после. Не че не съм си правил опити, ама за 20-30 метра става на въпрос.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
designer1 написа:Има една точка в която автора е написла че, при 1800/2000 оборота когато се пуска по надлоно на скорост се спира подаването на гториво в цилиндрите?????.
Колега автора е свободен да слага каквито иска магарии по колата си-нито ще постигне икономия кой знае каква с изключване на мизерната порция гориво на празен ход,нито пък ще му гръмнат камерите от преохлаждане.Такъв филм няма-икономайзер не съм чувал да се влага от времето на Жигула и Вартбург.Та по въпроса за разхода миналото лято :София-Дубровник 6.7л/100км без климатик-7.2л/100км със климатик на връщане и каране по знаците.Един резервоар от София почти до Котор.Зимата в София един резервоар 360 км градско-да хвана да се обеся ли?Карам същата кола-GTI харчи толкова,и ме КЕФИ.Като си купя Ярис Хибрид,пак ще карам голфа
.Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”