georgi70 написа:stefan4o написа:Моят старият HK мотор беше с предавателно число 950 на километража. В момента съм с ABU на Джетата и пак със същия километраж, показва си вярно - засичахме го с ГПС. Пробвай с 950, ако те съмнява, че твоят лъже...
ГПС лъже поне с 10 км пробвл съм моя на 4 различни коли.
Колега, нищо лично ама спрете да пишете глупости, че ще ви се смеят и гаргите... Как 15-годишно аналогово табло ще мери по-точно скорост от ГПС? Колегата преди мен Ви го е обяснил защо е така. Толкоз научно и с термини не го знаех, само знам, че аналоговите уреди в колата дават отклонение, колкото по-голяма скорост - толкоз по-голямо...
Относно колегата, пуснал темата с ААМ-мотора. Предполагам, че питаш за табло от Мк2 - ако е така предавателното число ти е 950, както ти казах в предния си пост. Скоростната ти кутия е тип 020, изобщо няма смисъл да се дупиш, за да я гледаш точно от кой модел е, това не е от особена важност в случая

И беше ли нужна цялата работа, като се знае, че 020 кутиите са с 950 ? В смисъл каква щеше да е разликата, ако кутията ти беше 4Т например? Около 0... Хайде сега газ към някоя морга за ново табЪлце. Може да си вземеш и табло с часовник и само да смениш левия циферблат с прилежащите му механизъмчета - пиньончета, рейка и т.н. Разликата при 935 и 950 се състои само в едно зъбно колелце за показанието на километрите. Другото им е 1:1, от това, което съм видял по тези табла.