Странен проблем голф3 гти 115 кс 2е мотор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Странен проблем голф3 гти 115 кс 2е мотор

Мнениеот radotom » Пет 12 мар 2010 12:06

Lifeguard написа:
radotom написа:Тя помпата трябва да си прави 5 бара, нея не я бърка регулатора.
Ама извадиш ли вакуума - ще трябва да седи на 3 бара налягането в рейката през цялото време.

демек,ако тогава,когато почнат да ми играят оборотите на празен ход(при мен става след 80 градуса винаги)извадя вакуума,поради предположението,че е нисък дебита трябва да изчезне проблема,тък като ще стане 3 бара налягането-така ли да разбирам,ако все пак проблема е в регулатора де?!

Не, извадиш ли вакуума - регулатора ще се мъчи да докара 3 бара налягане в горивната рейка!
Какво има преди рейката - той по никакъв начин няма как да коригира.
Ако е нисък дебите - и на 5 бара да е налягането в рейката - дебита пак ще е нисък.
Уточнявам това само като инфо :lol:
Иначе - при нисък дебит на горивото колата не би трябвало да може да поддържа прилично висока скорост за повече от 1-2 минути. Трябва да започне да забива, може дори да почне да прекъсва и детонира заради бедна смес.
Абе при всички случаи - не е далаверка да се пробва по този начин! :lol:
Най-малкото - заради другите участници в движението ;)

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пет 12 мар 2010 13:04

Махни сондата,тествай и ако проблема си седи значи не е от нея.Но това че не го прави като е студена ми мирише на нова сонда,но пък от друга страна би трябвало да го прави и на скорост в движение :( Аз се мъчих с тия проблеми също...имам същия голф...
Ако беше от София щях да ти препоръчам едни момчета които много ги чуват тия проблеми....ако имаш път насам пиши!
Успех

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 12 мар 2010 21:31

radotom ,много си прав! дебит и налягане са много различни неща!именно за това е и регулатора на налягане - да увеличава дебита при запазване на налягането при подаване на "газ"/връзката с вакуума/.моето мнение е там да се провери.

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Пет 12 мар 2010 21:46

ще сменя вакуумните пътища за всеки случай,ще откача и ламбдата,за да видя дали пак ще прави така,но при мен има и други симптоми-като е много студена като запаля сутрин малко притриса първите 2-3 мин.,но малко и леко пропушва черно от ауспуха,и маслото ми малко мирише на бензин-може би от това,че я крам много често студена на къси разстояния,знам ли?! на газ ги няма тия неща.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 12 мар 2010 21:59

в последната фраза сам си отговори! :) така е! :да:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 13 мар 2010 10:21

rudoni написа:да увеличава дебита при запазване на налягането

това си го прочети няколко пъти и осъзнай каква глупост е. не говориме за бозаджийски кран... mhihi
ще ти дам и жокер-може би да е запазване на дебита чрез увеличение на налягането май, м?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 13 мар 2010 11:50

Ето този УРЕД измерва двата параметъра.С по-дълги маркучи е възможно да го сложите временно в купето и да се забавлявате в движение. :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
MITKOGOLF
Автомобил: VW GOLF 3
Двигател: ABF-TURBO

Мнениеот MITKOGOLF » Нед 14 мар 2010 17:26

еи на тва му се вика завиване на гаика на кофти място вчера цял ден проби и ништо парво пробвах с откачане на вакома от бензиновия регулатор и ништо пак същото слет това откачих сондата пак същото най накрая взех широколентова сонда с уретче на заем от приятел да видим какво наистина става с смесите значи на празен ход веднага слет запалване на двигателя при загрят вече двигател сместа е 14.5-14.6-14.8 слет извесно време също на празен ход 15.5-16.7-19.5 и колата загасва обаче при леко вдигане на оборотите 1200 сместа става12.5-13.5 ипроблема изчезва в движение нещата са следзните при здраво настъпване смеси 10.5-11.5-12.5 колата си варви доста добре при подържане на някаква скоростна пример 90км сместа е14.0-14.7 проблема се появява само на празен ход слет като се появи и веднага изгася и запаля бес да пипам педала на гаста сместа се оправя 14.5-14.7 и колата може даработи така с часове слет като тръгна и след малко спра и проблема се появявяа асега кажете си мнението

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Нед 14 мар 2010 17:48

Промий клапанa за празен ход"стъпковото моторче",ако не си го направил вече.Откачи и запуши временно маркуча от всмук. колектор до клапана на лявото бомбе на амортисьора (EVAP purge valve).

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Нед 14 мар 2010 18:04

bobocamaro написа:Промий клапанa за празен ход"стъпковото моторче",ако не си го направил вече.Откачи и запуши временно маркуча от всмук. колектор до клапана на лявото бомбе на амортисьора (EVAP purge valve).

колега и каква е ролята на тоя клапан и целта на тая процедура?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Нед 14 мар 2010 18:13

Lifeguard
,
Клапана за празен ход се затлачва от картерните/маслени изпарения и спира да функционира нормално.Промива се с коресилин обилно и става нов,този клапан е много критичен за оборотите на място,както и всички маркучи по картерната вентилация.Другия клапан,сименса за бензиновите пари (вече ставам банален с него) ми докара същите проблеми както на колегата,затова го споменах.Но за него решение нямам,постоянно каране с пълен резервоар може би.

Последна промяна от bobocamaro на Нед 14 мар 2010 18:36, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Нед 14 мар 2010 18:17

да аз за сименса питах,ми ако той ти прави проблем,защо не го смениш,а трябва да караш с пълен резервоар?

Потребителски аватар
MITKOGOLF
Автомобил: VW GOLF 3
Двигател: ABF-TURBO

Мнениеот MITKOGOLF » Нед 14 мар 2010 18:21

колеги тъи наречения EVAP СЪМГО ИЗОЛИРАЛ ОТАВНА ОБАЧЕ ЩЕ СИ ИЗЧИСТЯ СТАПКОВИЯ МОТОР чистил сам го преди 3 години

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Нед 14 мар 2010 18:27

Lifeguard
Проблема не е в клапана-той работи,но когато се отвори за се изсмучат изпаренията от резервоара двигателя на място откача.Поне при мен,също така забелязах че когато карам с повече гориво тая гад се включва по-рядко и не прави бели.Решението е нов канистър(намира се под възд.филтър) но по магазините ми се изсмяха когато го търсих.И в кр.сметка нека колегата да сподели решението-това е само една от причините.

Последна промяна от bobocamaro на Нед 14 мар 2010 18:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Нед 14 мар 2010 18:31

MITKOGOLF написа: чистил сам го преди 3 години

Проблема ти е решен.(Спам: при BMW например тоя клапан се управлява честотно "тресе се" и нагара повече бяга от него :mrgreen: )

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”