ГТИ 16в много бучи!!!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Re: ГТИ 16в много бучи!!!?

Мнениеот keymaker » Сря 24 мар 2010 8:02

резонаторно и си решаваш проблема
има и друг вариант да сложиш за резонатор пак такова "спортно" има ги и без накрайник звука става по-нежен и не дразни

Потребителски аватар
kocho_pushacha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocho_pushacha » Сря 24 мар 2010 13:46

keymaker написа:резонаторно и си решаваш проблема
има и друг вариант да сложиш за резонатор пак такова "спортно" има ги и без накрайник звука става по-нежен и не дразни

как така за резонатор пак "спортно" и какъв е тоя накрайник?

Потребителски аватар
leido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leido » Сря 24 мар 2010 19:39

От инфото което съм събрал за изпускателната система на куция ABF съм разбрал, че наистина го запушва/спъва. В Силов туниннг имаше тема (стара) за смяна на изпускателна система на ABF, колегата беше махнал катализатора и на негово място е сложил два резонатора, ама и колекторчето беше сменил с такова 4 2 1 или 4 1 не помня (не мога да намеря темата, имаше и снимки), ама вторият е по-добър (запознати тунери споделят, че 4-1 покрива целият диапазон на оборотите, ниски и високи, а 4-2-1 бил ефикасен само във високи). Това ако го направиш и сложиш хубаво крайно спортно гърне, ще станеш по тих. За средното гърне, то винаги ме е дразнело, но е основният затихващ елемент но и спиращ вървежа на колата. Така, че на негово място може да се сложи пак спортно гърне или някое по-отпушено. И да не забравяме за тръби на 60мм до 65мм. защото с оригиналните тръби широки колкото сламка не става и не може да издиша. И отидоха 1000 лева, че даже и не стигнат.
На кратко: Колектор 4-1, резонатор, резонатор, отпушено средно гърне, хубаво крайно гърне и всичкото това съединено с тръби на 65мм. Това е според мен перфектната изпускателна система за моята кола, която няма да е като бруталното ревящите.
:patriot

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Сря 24 мар 2010 23:57

един съвет който трябваше да ти дадът когато ти махнат катализатора и средното гърне е да си вземеш средното гърне.аз махнах също моя катализатор и премахнах и средното гърне,което бе резонатор,а не средно кърне като тези на снимките които има на предишната страница.да верно е,че колата става шумна но има резонатори бол,има също така хубави крайни гърнета които заглушават а не вдигат врява,кто моето аз също имам много шумна кола но това е риска който си поел.
трябва ти резонатор за средно гърне и хубаво не много шумно крайно.на мястото на катализатора се слага права тръба и няма ядове,и без др резонатор.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”