Нов двигател или ремонт на блок??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 17 май 2006 18:26

ами и при мен е така - пробвах с отворена капачка - всичко е ок на високи обороти докато помпата върти яко, в момента който върна газта - изхвърля доста антифриз. Когато ми е затворен разширителния съд - няма грижа, не загравя, майстор ми сменя антифриза, питах го дали е ОК да е така - каза ОК е. Пипа маркучи, това онова и ми каза, че е наред, така трябвало да е. (защото и мен ме притесни, като изхвърли антифриза)

Потребителски аватар
Immortal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Immortal » Сря 17 май 2006 18:27

На един познат му беше пукната главата между втори и трети цилиндър и изхвърляше водата след 10 минути работа на двигателя.Нямаше никакви видими белези(външно) :roll:

Потребителски аватар
RadoSi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RadoSi » Сря 17 май 2006 20:44

леле .. какви са тези ужаси .. дано на никои друг не му се случва да се бори с пукнати блокове глави.. и .т.н :(

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 13 юли 2006 10:29

А са малко вчерашен опит да вкарам - при идентични симптоми излезе запушен радиатор. Не четох внимателно и не видях гледали ли сте по някакъв начин дебита какъв е.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 13 юли 2006 12:18

Тухлата е прав за запушения радиатор, напълно реална възможност е това да ти е проблема. Щом си си играл да пробваш с друга глава, преди да се хванеш да сменяш блокове/двигатели, пробвай с друг радиатор.
Има и един семеринг на водната помпа, може и него да си провериш...
Колкото до блока - знам че когато е втора употреба обикновено буталата не пасват /както колегата по-горе отбеляза/, затова се минава на първи ремонт. Един познат обаче само си сложи нови сегменти и не се оплаква, кара си човека.
Незнам дали друг път си се разправял с отваряне на двигател, обаче моите впечатления са че разходите винаги са повече от предвиденото :lol: ,така че само със блок и "майсторлък" едва ли ще се разминеш. Моят съвет е направо да смениш мотора, още повече дето се вика кеф ти 1,6 кеф ти 1,8 ,пък ако щеш и дизел даже :wink:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 13 юли 2006 16:45

Колега я пробвай след като надуе маркучите както обясняваш и изгасиш двигателя за колко време ще омекнат. Сложи ухото на капачката да разбереш дали изпуска.
Въобще проверявал ли си капачката.
Ако имаш познат с VW вземи назаем капачката за проба или си вземи една от морга 5 лв са.
Теоретично погледнато (незнам какъв дебит дава клапана на капачката), но тя регулира налягането в охладителната система.
Освен това като надуе здраво охладителната система след изгасяне на двигателя би трябвало да връща вода в спукания цилиндър (ако има такъв), та ако свалиш свещите веднага след загасянето няма ли начин да разбереш кои цилиндър е.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 13 юли 2006 19:07

Това за капачката го бях сещял още преди, но при него почва да връща вода скоро след запалване при махната капачка, т.е. много вероятно някъде да има запушване.

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Пет 14 юли 2006 0:18

колега не знам дали знаеш колко неща трябва да смениш като сменяш блока и колко излиза сметката заедно с работата и всички ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ части които се сменят,но ще те посъвтвам да си вземеш друг двигател по възможност същия

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Пет 14 юли 2006 0:19

musura написа:ами и при мен е така - пробвах с отворена капачка - всичко е ок на високи обороти докато помпата върти яко, в момента който върна газта - изхвърля доста антифриз. Когато ми е затворен разширителния съд - няма грижа, не загравя, майстор ми сменя антифриза, питах го дали е ОК да е така - каза ОК е. Пипа маркучи, това онова и ми каза, че е наред, така трябвало да е. (защото и мен ме притесни, като изхвърли антифриза)

колега тия експериметни с запален двигател и отворена водна системи не са много здравословни-знаеш ли какви изненадки се получават?

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Пет 14 юли 2006 9:10

asskoGTI написа:
колега тия експериметни с запален двигател и отворена водна системи не са много здравословни-знаеш ли какви изненадки се получават?

успя да разпалиш любопитството ми (можеби и не само мойто)
ще ни разкажеш ли
моля

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

пари

Мнениеот K22 » Пет 14 юли 2006 12:07

Един ремонт ще ти стъпи много пари. Намери двигател от ударена от зад кола, ще ти е най-изгодно.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пет 14 юли 2006 21:48

според мен блока е здрав някъде кокло главата ще да е проблема
провери ли при всмукателната генерация гумата гарнитурата отзад маркуча фланците на водата този с датчиците и другия отстрани /пукат се / ако беше блок щеше да има и други поразии с масла

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”