Изкипял акумолатор
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изкипял акумолатор
Мисля , че се познава кога презарежда . Когато пуснеш светлините (вечер) и ще видиш колата как мени от по-силна на по-слаба светлина и на фаровете и вътре на таблото (километража). Загледай се!
- Golf_1.6
- Автомобил:
- Двигател:
Сменяш релето на алтернатора+читав акумулатор и си пушка. Аз прецаках чисто нов акумулатор с презареждане, но... shit happens 
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_1.6 написа:Сменяш релето на алтернатора+читав акумулатор и си пушка. Аз прецаках чисто нов акумулатор с презареждане, но... shit happens
Значи да си поръчам направо и реле се алтернатора а колега.
- Golf_1.6
- Автомобил:
- Двигател:
Първо го замери с мултицет дали е в норми. Моето зареждаше 17-18 в обороти...Нормалното мисля, че беше около 14 V.
Успех
Успех
- Flanker
- Автомобил: Megane ІІ
- Двигател: F4R 2006
jonn_krissy написа:Golf_1.6 написа:Сменяш релето на алтернатора+читав акумулатор и си пушка. Аз прецаках чисто нов акумулатор с презареждане, но... shit happens
И от мен - подозрение за релето на алтернатора. Преди време ми изкипя акумулатора и си купих нов. В магазина направиха замерване и се оказа, че има презареждане. Отидох в сервиз, където го потвърдиха. Смениха релето и оттогава нямам проблем.
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Flanker написа:jonn_krissy написа:Golf_1.6 написа:Сменяш релето на алтернатора+читав акумулатор и си пушка. Аз прецаках чисто нов акумулатор с презареждане, но... shit happens
И от мен - подозрение за релето на алтернатора. Преди време ми изкипя акумулатора и си купих нов. В магазина направиха замерване и се оказа, че има презареждане. Отидох в сервиз, където го потвърдиха. Смениха релето и оттогава нямам проблем.
Сега слизам да си сваля релето от алтернатора за да си го поръчам от БГ.Пък като ми доиде новата батерия тогава ще си замеря тока.Поздрави от мен колеги

- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Поне да ми бехте казали,че не е нужно да свалям алтернатора за да се добера до релето.
Голяма борба падна с този ремък,но важното е че победих.Свалих релето сега чакам ново та да видим какво ще става.
п.п. алтернатора пак си го сложих,но без реле
Голяма борба падна с този ремък,но важното е че победих.Свалих релето сега чакам ново та да видим какво ще става.п.п. алтернатора пак си го сложих,но без реле

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
jonn_krissy написа:... Голяма борба падна с този ремък,но важното е че победих....
Борбата е безмилостна , силите са неравностойни
....Интересно как си изхвърляш пепелника , сигурно сваляш таблото , предното стъкло и левия калник
Извинявай за ОФ-а
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:jonn_krissy написа:... Голяма борба падна с този ремък,но важното е че победих....
Борбата е безмилостна , силите са неравностойни, но все пак ти победи
....
Интересно как си изхвърляш пепелника , сигурно сваляш таблото , предното стъкло и левия калник![]()
![]()
Извинявай за ОФ-а.
Да колега по принцип само веднъж ми се наложи да си исхвърля по този начин пепелника и от тогава не съм запалил цигара.

п.п.Има тема със снимки във форума.
Просто напишете в търсачката:Как се сваля реле от алтернатор бош
При свалянето забеляза ли тънкото кабелче,дали е стегнато.
Ако там връзката е хлабава може да презарежда.
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:При свалянето забеляза ли тънкото кабелче,дали е стегнато.
Не съм забелязал но когато слагам другото реле ще го позатегна.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
И пробите си ги направи със стария акумулатор все пак , ако все още може да пали . Мисълта ми е да не стане дефект с новия . Като си вече сигурен , че "зарядката" е ОК - слагаш новия
.
milmar написа:И пробите си ги направи със стария акумулатор все пак , ако все още може да пали . Мисълта ми е да не стане дефект с новия . Като си вече сигурен , че "зарядката" е ОК - слагаш новия.
И да не пали, може да се "презакачи" след запалване, колкото за въпросната проверка с амперметър. На стария трябва да зарежда, на новия - не.
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Zlobomir написа:milmar написа:И пробите си ги направи със стария акумулатор все пак , ако все още може да пали . Мисълта ми е да не стане дефект с новия . Като си вече сигурен , че "зарядката" е ОК - слагаш новия.
И да не пали, може да се "презакачи" след запалване, колкото за въпросната проверка с амперметър. На стария трябва да зарежда, на новия - не.
Вчера дадох да ми заредят стария акумолатор (докато пристигне новия) и да ми купят реле сега ги очаквам да доидат с релето и акумолатора и ще видя какво ще стана.Още веднъж Багодаря Ви колеги.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”