Re: Проблем с акумулатора...може би централно..РАЗВИТИЕ!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Re: Проблем с акумулатора...може би клемореда..РАЗВИТИЕ!!!

Мнениеот gadniqt » Сря 12 май 2010 19:34

така малко развитие по въпроса:

Сега едни познати разглобиха бая неща,аз много много неразбирам,ама не е клеморед...абе изключиха бая неща,на които им забравих името :)....проблема се оправи като махнаха предпазител 14(reverse light - задни светлини),другите предпазители неиграят роля каот се махат. Интересното, е че всичко си бачка,лампите на контакт изгаснаха,всички светлини бачкат....абе всичко е 6 като се махне тоя предпазител. Само не бяха сигурни кой е предпазителя за алармата,остана само тя да прави проблем някъв(макар че откачиха някъв предпазител за нея),ако е била хваната към тоя предпазител. Незнам дали има общо, но централното неработи, машинката върти, но не се заключва нищо...казаха ми че някъде се е прекъснала тръбичката за въздух. Може да е съвпадение някакво. Алармата иначе си се включва и работи и без тоя предпазител.
Фатално ли е да карам без предпазител 14 като се има на предвид,че всичко ис бачка,поне дакато е закарам на "доктор"?

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Сря 12 май 2010 20:22

Едва ли е фатално, това са светлините за заден ход. Може да са окъсили. Познатите ти щяха да кажат, ако са причинили нещо фатално, заради което колата да не може да се кара.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Сря 12 май 2010 20:54

Само че не е в тоя предпазител проблема :shock .Над релетата има едно метално като предпазител(би-метална пластина мисля) извадиго и виж дали ще се оправят нещата-проблема ти е във вратите(стъклото е здъвкало някои кабел)вади им буксите една по една да видиш коя врата е и я отваряи.

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Сря 12 май 2010 21:43

van4ooo написа:Само че не е в тоя предпазител проблема :shock .Над релетата има едно метално като предпазител(би-метална пластина мисля) извадиго и виж дали ще се оправят нещата-проблема ти е във вратите(стъклото е здъвкало някои кабел)вади им буксите една по една да видиш коя врата е и я отваряи.

А проблема с централното дали има нещо общо?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 13 май 2010 8:19

gadniqt написа:
van4ooo написа:Само че не е в тоя предпазител проблема :shock .Над релетата има едно метално като предпазител(би-метална пластина мисля) извадиго и виж дали ще се оправят нещата-проблема ти е във вратите(стъклото е здъвкало някои кабел)вади им буксите една по една да видиш коя врата е и я отваряи.

А проблема с централното дали има нещо общо?

Изглежда логично ....

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 13 май 2010 8:48

За централното ако има скъсан или изваден маркуч машинката ша пълни по-дълго време и трябва да чуваш свистене от някъде :wink:

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Чет 13 май 2010 9:22

vinixxx написа:За централното ако има скъсан или изваден маркуч машинката ша пълни по-дълго време и трябва да чуваш свистене от някъде :wink:

Още малко развитие: Оказа се че тоя предпазител 14 като го махна не ми работят прозорците. Сега като си го върнах за да си сваля прозорците,проблема с окъсяването изчезна :shock . Така де карах колата без тоя предпазител до работата и като го сложих,очаквах че таблото пак ще светне все едно като да е на контакт колата,но всичко си изглежда наред :shock .....а вчера като беше тоя предпазител,колата седеше постоянно на контакт. Остана само централното като проблем,машинката върти, тръбичките уж ги гледах и не ми се виждат да са прекъснати...то централното не ме притеснява,а как така от само себе си се е оправил проблема с окъсяването,без да съм барал нищо death . Алармата работи перфектно.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с акумулатора...може би централно..РАЗВИТИЕ!!!

Мнениеот Zlobomir » Чет 13 май 2010 12:46

Нещо е изсъхнало, например машинката за централното. Водата е проводник. Или си размърдал оголени допрени кабели.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”