Странен проблем, може би хидравлика ?
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Re: Странен проблем, може би хидравлика ?
Здравейте, от както писах последно по темата, смених хидравличната течност на кормилната система, както и спирачната течност, но така и не установих никакви проблеми нито със спирачките нито със хидравликата на волана, за това се насочих към газовата уредба. След много играчка и множество настройки стигнах до извода, че проблема идва от това, че изпарителя поостарява и колкото е по-стар, толкова се нуждае от по-прецизна настройка за да работи както трябва, а скърцащия звук който се чуваше се оказа от сух накрайник (малко течна смазка и изчезна), но проблема така или иначе не беше от него.
надявам се не е много стара темата и колегата ще види.. имам го същия проблем като при теб само че при мен се получава само на газ и пак само от време на време(двигателя е АБС).. все пак оправи ли се при теб?
- jordancho
Ами колега, така и не разбрах от къде точно идва проблема (предполагам от несъвършенствата в комбинацията газова уредба - моноинжекция) , за това вкарах ЕКУ-то в така наречения режим "ускорен празен ход" и сега като карам на газ оборотите на празен ход са ми 950 - 1000 об. и когато навия рязко волана оборотите пак падат малко (до към 800), но не толкова че да изгасне.
Ето така реших проблема, вече 2-3 месеца карам така и нямам проблеми, вървежа си е същия, разхода и той.
Ако решиш пиши да видим как и ти да направиш същата маниполация.
Ето така реших проблема, вече 2-3 месеца карам така и нямам проблеми, вървежа си е същия, разхода и той.
Ако решиш пиши да видим как и ти да направиш същата маниполация.
днес ходих при майстора ми на газовата и му обясних проблема и каза че трябва да се сменят мембраните.след ремонта ще пиша дали има резултат
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Simbara написа:днес ходих при майстора ми на газовата и му обясних проблема и каза че трябва да се сменят мембраните.след ремонта ще пиша дали има резултат

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Ох колко се чудих и аз за тва дразнещо падане на оборотите и гаснене в завой....
и да проблема е в изпарите...за по сигурно пълно обслужване на газовата...и по-прецизни настройки и не гасне даже и с 80 да взимам завой
и да проблема е в изпарите...за по сигурно пълно обслужване на газовата...и по-прецизни настройки и не гасне даже и с 80 да взимам завой

колеги днес смених мембраните и сичко по изпарителя,една идея е по добре но пак има пад на оборотите.. майстора каза че в началото докато си легнат добре мембраните е нормално.. дано се оправи с времето..
-
- Автомобил:
- Двигател:
А да е споменал нещо за разположението на самият изпарител в коша 

нищо не е споменавал,все пак тои го е слагал там.какво да спомене ?
за около 250км досега след смяна на мембрани като че ли вече изчезна проблема със завоите само когато освободя от скорост падат до кум 700 оборота и се дигат до 900 и после сичко е нормално..дано и това се стабилизира
- jordancho
Здравейте колеги, след като за последното ми писане пак се започна с пропадането на оборотите и след много и различни проби установих че проблема ми идва от моторчето за празния ход - уж го гледаш че работи, а в даден момент като застане в дадено положение и край, не мърда, та от тук проблема с оборотите. В крайна сметка го разглобих (не само механизма, а и самото електромоторче вътре), почистих смазах, и от тогава край - никакви проблеми, ни при спиране, ни при завиване.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”