Г2 1.3 карбуратор - не пали

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zwjar_na_putq
Автомобил:
Двигател:

Re: Г2 1.3 карбуратор - не пали

Мнениеот zwjar_na_putq » Пон 14 юни 2010 16:15

Не е пробвано още. Трябва отново да се появи проблема, за да видим. Между другото днес отново си пали, но няколко пъти прекасна леко при ускоряване. Бобина?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 юни 2010 20:40

Аз също залагам на датчик на Хол. Скоро сменях делкото направо цялото. Преди това - както върви и изгасва безпричинно, после си пали и си продължавам :screwy Смених делкото с друго - да чукам на дърво засега няма проблем вече 1-2 седмици :beer Така че провери го и него, както са ти казали колегите.

Потребителски аватар
Bankina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bankina » Вто 15 юни 2010 20:16

stefan4o написа:Аз също залагам на датчик на Хол. Скоро сменях делкото направо цялото. Преди това - както върви и изгасва безпричинно, после си пали и си продължавам :screwy Смених делкото с друго - да чукам на дърво засега няма проблем вече 1-2 седмици :beer Така че провери го и него, както са ти казали колегите.

:да:

Потребителски аватар
zwjar_na_putq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zwjar_na_putq » Вто 15 юни 2010 21:16

Понеже сменях регулатора на делкото/вакуумния/, може ли нещо да съм прецакал датчика. Не съм разглобявал делкото, само го махнах и отвих регулатора и с много технични умения сложих новия. Как се разглобява иначе делкото. За да се свали датчика?

Потребителски аватар
zwjar_na_putq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zwjar_na_putq » Сря 16 юни 2010 18:02

Положението е : 1.днес не запали

2. с проводник подадох/не постоянно, само докосвам и пускам/ маса на средния пин на буксата на хал датчика и въртях на стартер. прескачаше искра на едната свещ, която бях сложил към маса. Дори се опита да запали.

3. Свързах уреда към 3 и 6 пин на комутатора, заземих централния високоволтов кабел, подадох контакт - показа 1.01 V. Завъртях двигателя на ръка - остана си същото.
по-късно опитах отново- при въртенето на двигателя показанията се промениха, скочи до към 8 V
Пробвах да запаля нормално тогава и разбира се се получи
Тази проверка на датчика я прочетох в една книга за VW. Трябвало показанията да са между 0 и 2 V минимум.
Пропускам ли нещо? Предполагам е датчика на хол? моля и за инструкции как се сменя, как се разглобява делкото. Не намерих в търсачката

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 16 юни 2010 21:31

Не си споменал каква ти е колата, но най-добре си вземи друго делко на старо, работещо. Не се занимавай с глупости да го сменяш, сигурно нов струва колкото две-три делка на старо mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”