имам голф 1.6 абу с неразрешим проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: имам голф 1.6 абу с неразрешим проблем
ми аз за това искам да го сменя намерих си 1.6 101коня но незнам дали скоростите ще паснат
-
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:Ха ,хаха!!И аз се побърках!!Знаеш ли че хвърлях масло на 3000 км.Смених повдигачи,но тракането си остана.Сложих Мотул и пак трака.Днес в сервиза ,докато сменях амортисиорите ми казаха ,че сигорно ми е износен разпределителният вал,но когато сменях повдигачите ми казаха ,че вала е добре.Затова сега си карам и не обръщам внимание.АБУ е!!Иначе си върви много добре.
Имоята е така! Вече 50 000км и не ми пука! Като изтрака и в моргата нов двигател и решавам проблема!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
vaffanculo написа:ми аз за това искам да го сменя намерих си 1.6 101коня но незнам дали скоростите ще паснат
Нямат нищо общо!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Този мотор износва буталата и се получава характерен шум. Оправията е с нови, но са солени.
Моето мнение е, че това е най - калпавия мотор на ФВ. Правил съм няколко такива мотора, на собствениците не им се вярва в диагнозата, докато не чуят двигателя след ремонта.
Успех!![]()
Не знам дали е верно ,но един маистор ми каза ,че едното бутало е от порядъка на 200 лв.Ако е така как ще правиш ремонт на този мотор!!??Дано не съм прав!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:muns61 написа:Този мотор износва буталата и се получава характерен шум. Оправията е с нови, но са солени.
Моето мнение е, че това е най - калпавия мотор на ФВ. Правил съм няколко такива мотора, на собствениците не им се вярва в диагнозата, докато не чуят двигателя след ремонта.
Успех!![]()
Не знам дали е верно ,но един маистор ми каза ,че едното бутало е от порядъка на 200 лв.Ако е така как ще правиш ремонт на този мотор!!??Дано не съм прав!
Много ти е алчен майстора, намирам ги доста по - евтино, но са 2 пъти по - скъпи от другите 1,6.
Колкото до втора употреба, един купи такъв и се оказа по - шумен от стария, сега ми прави навалица в работилницата! Накрая ремонтирахме неговия. Та като драсна чертата - 2 смени на мотор, купуване на 1брой и ремонт на другия - кара Мерц!

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не е таина около колко излиза ремонта на АБУ то?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”