Съскане от капачклата на водата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Съскане от капачклата на водата

Мнениеот ktamen » Съб 31 юли 2010 22:26

emo-gar написа:При 100* агрегатното състояние на водата е ПАРА(на "идеалната" вода).А като си топлофикатор,нали знаеш че се "дейонизира" водата в системата на ТЕЦ,или там пропускате някои "фатки".Та за нашите експерименти не ни трябва пара,а течност-та за това иде реч.

Самата температурна скала на Целзий (а и на Фаренхайт) използва за опорни температури температурата на замръзване и на кипене на водата защото са много лесни за повторение. Ако се съмняваш в някой термометър най-лесно е да се провери с помощта на чаша с вода с лед и тенджера с кипяща вода. Малкото примеси в чешмяната вода почти не променят нещата.

Водата за котелните инсталации се дейонизира за да се предотврати дейонизирането вътре в котлите - тоест да се предотврати отлагането на котлен камък.
Айде да не спамим повече :beer

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 31 юли 2010 22:35

Ljubon написа:
ktamen написа: ...Вземи назаем читава капачка и ако проблема изчезне значи трябва да смениш твоята...

Я по-добре си взимай нова капачка от магазина, няма да се охарчиш кой знае колко с 5 лева. Вместо да се чудиш дали уплътнението изпуска или пък клапанчето прави мизерии.

Освен, че съм голям пинтия нямам никакво доверие да новите части и почти никакво доверие на частите втора употреба, освен ако не съм видял, че работят. Напълно е възможно колегата да си купи нова капачка със същия проблем, но ако вземе капачка от кола без такъв проблем пробата ще бъде много по-надеждна.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 31 юли 2010 22:39

ktamen написа:Освен, че съм голям пинтия нямам никакво доверие да новите части и почти никакво доверие на частите втора употреба, освен ако не съм видял, че работят. Напълно е възможно колегата да си купи нова капачка със същия проблем, но ако вземе капачка от кола без такъв проблем пробата ще бъде много по-надеждна.

Аз наскоро си купих нова капачка, даже работи!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 31 юли 2010 22:44

Ljubon написа:
ktamen написа:Освен, че съм голям пинтия нямам никакво доверие да новите части и почти никакво доверие на частите втора употреба, освен ако не съм видял, че работят. Напълно е възможно колегата да си купи нова капачка със същия проблем, но ако вземе капачка от кола без такъв проблем пробата ще бъде много по-надеждна.

Аз наскоро си купих нова капачка, даже работи!

Чудесно, значи в България повече ментета няма.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 31 юли 2010 23:57

Заради бавното загряване на първия голф му смених термостата (като проверих стария се оказа, че си е работил перфектно, ама беше късно да се разкайвам). И нищо не се промени, тогава говорих с един комшия със същия голф и той каза, че стрелката му отива на 90 чак "на разклона" до въпросния разклон са 4,5км. Сега карам пак такъв голф (1,6 карбуратор 87г) и пак загрява за същото време.

gorom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gorom » Пет 01 окт 2010 20:01

И при Голф 89 1,3 парното си е наред разбира се след смяна на радиаторче и термостат три пъти докато попадна на работещ иначе за два километра парното го има и то зимата чак не се издържа, не е като на жигулата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”