въпрос за алтернатор
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за алтернатор
Колега, миналата седмица си свалях динамото(в нашия край така казваме на алтернатора от вашия край:)) защото не зареждаше, всъщност правеше го, но след всяко палене трябваше да форсирам колата, та аз си реших проблема с ремонт, който също не ми излезе много евтино, но според мене е по-добре да си ремонтираш твоя, отколкото да купиш друг, макар и същия като твоя, при положение че незнаеш новия в какво състояние е, на моя му направиха основен ремонт, смениха ми колектори, реле-регулатор и 2 лагера и ми запоиха буксата+труда=80лв. Прецени си добре, да не се набуташ повече така.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
tih написа:Колега, миналата седмица си свалях динамото(в нашия край така казваме на алтернатора от вашия край:)) защото не зареждаше, всъщност правеше го, но след всяко палене трябваше да форсирам колата, та аз си реших проблема с ремонт, който също не ми излезе много евтино, но според мене е по-добре да си ремонтираш твоя, отколкото да купиш друг, макар и същия като твоя, при положение че незнаеш новия в какво състояние е, на моя му направиха основен ремонт, смениха ми колектори, реле-регулатор и 2 лагера и ми запоиха буксата+труда=80лв. Прецени си добре, да не се набуташ повече така.

- airjohn
- Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
- Двигател: 2025 DXDB
milmar написа:На Голф с AGR според ЕТКА са монтирани генератори 70,90 и 120 ампера . Както BOSCH , така и VALEO.
На Ауто Дата пък , хич и не вЕрвам.
Обикновено се слага 120А ако има подгряване на антифриза (3 свещи на тройника)Иначе е 90А.
- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
airjohn написа:milmar написа:На Голф с AGR според ЕТКА са монтирани генератори 70,90 и 120 ампера . Както BOSCH , така и VALEO.
На Ауто Дата пък , хич и не вЕрвам.
Обикновено се слага 120А ако има подгряване на антифриза (3 свещи на тройника)Иначе е 90А.
ми имам си ги тия 3 свещи... Не е ли по - добре за 80 лв да си взема ново и от моето старото да направя едно читаво?
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Ами те чарковете които се износват най-много и често дефектират са едни и същи при всички динама, така че в най-добрия случай ще направиш ремонт с части втора ръка, които също са износени до някаква степен и съответно...иии сам може да си направиш сметката, а то нали това е идеята, да си го ремонтираш без да купуваш друго, щото ти като купиш ново за какво ти е да си ремонтираш старото, направо го слагай, незнам ти до колко разбираш от такива устройства, но аз определено нямаше да мога сам да го ремонтирам, човека който ми го отвори и му сменя частите, просто му лечеше че през ръцете му са минали хиляди динама, накрая го сложи на един стенд за да ми покаже че работи и дава правилните стойности, всичко това стана за 1час. Аз поне така си прецених и така направих, ако имаш по-евтин вариант и пак да са наред нещата, може и друго да избереш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”