Копчето за резервоара гори бушона на Г4 ! /вече разглобено/

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Копчето за резервоара гори бушона на Г4 !

Мнениеот Stivi » Нед 29 авг 2010 10:58

няма никакво такова нещо,ей сега бях при колата и откачих кечето но без да се свали пластмасата на която се крепи кората и след това кората на колонката няма как да стане работата ! И за какъв бензинджия говориш,той едва ли е отворил капачката през багажника :wink:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 29 авг 2010 11:54

Обикновено въженцето е скрито зад кората, все пак не се налага всеки ден аварийно отваряне. Не съм запознат с Г4, но ако се отваря кората, дето се слагат крикове, пожарогасители там, дано ме разбра, може там да виси някъде въженцето. Ако ли не отваряш кората, и си го наместваш на удобно място, поне докато оправиш проблема!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 29 авг 2010 12:54

пробвай с друга марка бушон аз бях взел едни калпави и на запалката постоянно ми гореше,взех друга марка и вече нямям проблем

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 29 авг 2010 13:38

във темата която е пуснал колегата на първата страница със снимките от чуждия форум никъде не се споменава за въженце или нещо подобно за аварийно отваряне а и на самите снимки няма такова нещо а е снимано добре !

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Нед 29 авг 2010 16:12

този белия механизъм има ли го при теб? ако го има виж накъде се върти или бута тънката 4аст и го задвижи ръ4но

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 29 авг 2010 16:51

ivanbl написа:този белия механизъм има ли го при теб? ако го има виж накъде се върти или бута тънката 4аст и го задвижи ръ4но

Аз ако стигна до белия механизъм няма да има смисъл да питам ами направо щях да съм пуснал снимки :) Въпроса беше има ли как да се отвори без напъване и без разглабяне но явно няма такъв начин ! чакам да позахладнее утре другиден и тогава ще го разхвърлям !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 30 авг 2010 19:34

Днес най-после го разхвърлях,не е сложно ама си трябва повечко време и най-вече много внимание /което нямах/ за да няма много щети при свалянето на елементите /2 щипки на страничния панел усетиха поксипола,един винт се загуби безследно а кечето вече не е толкова добре закрепено :mrgreen: / ! След като стигнах до набеденото моторче се оказа че май не е виновно понеже след разкачането на буксата и пробване с копчето бушона пак изгоря което за мен значи че имам проблем някъде по кабела което е загубена кауза ! Да отбележа за всички който бяха убедени че има нещо за аварийно отваряне- НЯМА ТАКОВА ! Понеже нямах време да правя токови проби с мотора се подсигурих като му отрязах кабелите далече от него и ги изкарах в багажника за да мога после да му пусна ток през едно ключе и да си отварям капачката от багажника. Естествено завързах и едно стоманено въженце за простор за лостчето и го изкарах в ъгъла на страничния панел и в момента това ми е "отварачката" за капачето докато му направя захранване от стоповете,дето се вика българска работа ама сигурна :Mr Green Fun
И един въпрос,понеже предполагам че моторчето работи с определен + и - /не като битовата техника/ та според вас кой кабел е + като се има предвид че единия е кафяв а другия син с червена ивица ??

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Re: Копчето за резервоара гори бушона на Г4 ! /вече разглобено/

Мнениеот pedalchobaba » Пон 30 авг 2010 19:38

Чисто кафяво винаги е минус при VW.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 30 авг 2010 20:23

Има го у АУТОДАТА.Ако ти гори при натискане на бутона, значи окъсява някъде след него или в самия бутон / в него има + и - заради засветката на бутона/. Сети се къде си ръчкал последно и може да си оплескал нещо. Ако те мързи да търсиш пусни нов кабел за +след бутона :да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 30 авг 2010 21:31

bayspiro написа:Има го у АУТОДАТА.Ако ти гори при натискане на бутона, значи окъсява някъде след него или в самия бутон / в него има + и - заради засветката на бутона/. Сети се къде си ръчкал последно и може да си оплескал нещо. Ако те мързи да търсиш пусни нов кабел за +след бутона :да:

Нищо не е пипано,дето се вика и маслото не бях проверявал скоро-просто му е дошло времето ! А за пускане на нов кабел....може някой ден да накарам моя майстор да я свърши тая работа макар че по-вероятно е да остана с бутон в багажника и без това зареждам веднъж месечно :wink: Все пак ще си поиграя да сваля и бутона да видя дали пък той не прави проблем макар да се сещам че и когато гореше бушона подсветката си я имаше !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”