Каква автоаларма да избeра?
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: Каква автоаларма да избира?
Как пък го реши това???? Аз съм точно със SUN 1 M1000 на Вентото и вече 11г. съм забравил, че някога е слагана - ПРОБЛЕМИ НУЛА! преди това карах Джета 2 пак със СЪН 1 - 5г. без проблем.
- krasitt.
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз на едната кола съм с Valcor - Varan от 4 години и до сега само едното дистанционно се е преебало.Други проблеми не съм чувал да правят.Просто дистанционните и са калпави,но за сметка на това в сервизите са потготвени с резервни кутйики и бутони за тях и ремонта има мн.евтин!
Алармата е с двузонов шоков датчик,управление на централно и комфорт модул,добавят се по желание(с/у доплащане)обемни датчици,плаващ код на дистанционното у-е,вграден имобилайзер,възмойност за избор м/у няколко мелодйи за сигнализация,както и избор на сигнал за модулирана или немодулирана сирена.
Всички настройки на алармата се правят от дистанционното по начин описан в ръководството и-лесно и удобно!
100лв. с монтажа в оторизиран сервиз с до животна гаранция!
На другата кола малко повече от година съм със Silikon. Доста бедна откъм екстри.Управление на централно,вграден имобилайзер,една единствена "мелодия" за сигнализация!Единствената настройка е на шоковоия датчик и се прави ръчно от тример-потенциометър на самия датчик,който е външен и се монтира по принцип на цетрално място под таблото!
70лв. беЗ монтаж.С една година гаранция.Закупена от Квазер.
Всички аларми правят един и същи проблем,ако не са правилно монтирани!Най-често се пукат пътечки на платките заради вибрацйите и неразумно големия размер на самите платки!Така,че при монтажа трябва да се помисли най-вече за предпазване от вибрацйи!
Алармата е с двузонов шоков датчик,управление на централно и комфорт модул,добавят се по желание(с/у доплащане)обемни датчици,плаващ код на дистанционното у-е,вграден имобилайзер,възмойност за избор м/у няколко мелодйи за сигнализация,както и избор на сигнал за модулирана или немодулирана сирена.
Всички настройки на алармата се правят от дистанционното по начин описан в ръководството и-лесно и удобно!
100лв. с монтажа в оторизиран сервиз с до животна гаранция!
На другата кола малко повече от година съм със Silikon. Доста бедна откъм екстри.Управление на централно,вграден имобилайзер,една единствена "мелодия" за сигнализация!Единствената настройка е на шоковоия датчик и се прави ръчно от тример-потенциометър на самия датчик,който е външен и се монтира по принцип на цетрално място под таблото!
70лв. беЗ монтаж.С една година гаранция.Закупена от Квазер.
Всички аларми правят един и същи проблем,ако не са правилно монтирани!Най-често се пукат пътечки на платките заради вибрацйите и неразумно големия размер на самите платки!Така,че при монтажа трябва да се помисли най-вече за предпазване от вибрацйи!
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="krasitt."]Аз на едната кола съм с Valcor - Varan от 4 години и до сега само едното дистанционно се е преебало.Други проблеми не съм чувал да правят.Просто дистанционните и са калпави,но за сметка на това в сервизите са потготвени с резервни кутйики и бутони за тях и ремонта има мн.евтин!
100лв. с монтажа в оторизиран сервиз с до животна гаранция! [quote]
Всичко вярно, с разликата, че свестният валкор започва от 160 лв
100лв. с монтажа в оторизиран сервиз с до животна гаранция! [quote]

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:Как пък го реши това???? Аз съм точно със SUN 1 M1000 на Вентото и вече 11г. съм забравил, че някога е слагана - ПРОБЛЕМИ НУЛА! преди това карах Джета 2 пак със СЪН 1 - 5г. без проблем.
преди 2 год. на едно ауди сложих SUN-I и отсамото начало започнаха проблемите-задеистваше се самоволно и безпричинно 1 път в денонощието,редовно и залепяше релето управляващо мигачите и често оставаха влк.шок датчика неможеше да долови средно силен удар в задната част на колата,дист.управление беше суперголямо и изтощаваше батерията за около 6-7 мес.......с това съм се сблъскал от въпросната аларма и затова мнението ми е толкова негативно,вече съм с Валкор и нямам абсюлщтно никакви проблеми

- Vento
А допускал ли си дори за миг, че може да е от монтажа, не от алармата

Аз съм слагал поне 5-6 такива на мои коли - никога никакви проблеми! Мога да ти покажа как се държи тази на Вентото след 11г. от монтажа... перфектно! Батерии НЕ СЪМ сменял още... Специално моделът М1000 е доста подобрена версия.

Аз съм слагал поне 5-6 такива на мои коли - никога никакви проблеми! Мога да ти покажа как се държи тази на Вентото след 11г. от монтажа... перфектно! Батерии НЕ СЪМ сменял още... Специално моделът М1000 е доста подобрена версия.
Колеги,искам да питам и аз нещо относно алармите надявам се че колегата няма да има нищто против че му ползвам темата.На колата имам монтирана SUN1 която не мога да ползвам защото не ми дадоха нито дистанционно нито ключето от което се включва.Монтирана е в двигателния отсек и е изключена от ключа дето е на нея.Така като гледам дистанционни и ключ няма да мога да си намеря и по ефтино ще е да си монтирам нова
Конкретно ми трябва да отключва заключва вратите и да вдига стъклата като ги забравя че много ме е яд да влизам и да давам на ново на контакт
Имобилайзер имам но нямам комфорт модул.Много не разбирам от аларми и не ми е ясно каква трябва да е за да управлява стъклата без комфорт модул.Поздрави

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Bioside написа:Колеги,искам да питам и аз нещо относно алармите надявам се че колегата няма да има нищто против че му ползвам темата.На колата имам монтирана SUN1 която не мога да ползвам защото не ми дадоха нито дистанционно нито ключето от което се включва.Монтирана е в двигателния отсек и е изключена от ключа дето е на нея.Така като гледам дистанционни и ключ няма да мога да си намеря и по ефтино ще е да си монтирам новаКонкретно ми трябва да отключва заключва вратите и да вдига стъклата като ги забравя че много ме е яд да влизам и да давам на ново на контакт
Имобилайзер имам но нямам комфорт модул.Много не разбирам от аларми и не ми е ясно каква трябва да е за да управлява стъклата без комфорт модул.Поздрави
Това, дето го искаш всяка аларма го има, защото е опционално и като кажеш на майстора ти го прави

Майстора колега ще съм аз.Като гледам моята как е сложена съм сигурен че ще я направя по добре.Поне няма да оставя незапоен кабел или да не е на обувка.Ще следя темата но ми се иска да е нещо като моето че да не разглобявам наред.Поне да ползвам част от инсталацията.Например обемните датчици на моята
- krasitt.
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mania написа:
Не съм съгласен с мнението ти Varana не ми е правил ядове освен с дистанционните,а високите и скъпи класове на Valcor са абсолютно същите дистанционни устройства.
И все пак лично аз имам наблюдения не само над varan ,но и над Valcor54 ,която си е от високия им клас и е на цена 190лв. И въпреки това е с дефектирали(напукани пътечки) и звъни супер слабо .Поправимо е но е и доказателство,че не цената е определяща.Вярно е ,че поддържа всичко което се сетиш,но в крайна сметка,ако нещо не ти е необходимо не виждам защо трябва да го плащаш и имаш!?!Да не говорим,че производителя си е все Valcor и технологйите и компонентите които използва за производство на ниските и високи класове са едни и същи,качеството също!
- Vento
На служебните коли слагаме най-евтиния модел на Valcor - Varan. С монтаж излиза 80-90лв. 3 коли са с такива над 3г. - никакви проблеми. Е, на едната спряха да й мигат мигачите при активиране/деактивиране на алармата, но я закарахме и за 5 мин го оправиха. Иначе - аларма като аларма - да двига шум и да заключва вратите... Нищо повече! Според мен са по-добри от най-евтините китайски и поне са разработени в БГ и им разбират, подлежат на ремонт (ако се наложи) и т.н.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Разгледай тези, лично аз съм много доволен и съм монтирал много такива. Правят се в София, за мен това е една много добра и стабилна аларма. Но както каза колегата 50% е монтажа, ако си иставят ръцете, дори и най-скупата да си сложиш ще имаш проблеми.
http://bsm-bg.com/price.html#/bg/Products/id=3
http://bsm-bg.com/price.html#/bg/Products/id=3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бате,нема начин да не познаваш(макар и индиректно) някой "пипливец",абе не знам как-ама се допитай до мнение на някой "от другата страна на фронта"-вярвай ми,ще получиш добра информация 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”