Golf 2 1.8Mono Губи вода

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 30 юни 2006 12:34

Ако е от гарнитурата ще прекъсва, и ще има много пара отзад, все пак това е сериозно количество вода, което ти губи.
Според мен е нещо външно, огледай хубаво двигателя, винаги има следи от антифриз, или вода, стои някакво бяло такова. А и локвички малки може да има.
На мен ми губеше вода от мястото, от което излиза маркуча от двигателя, който отива в радиатора. Свръзката е пластмасова, при мен имаше и 2 датчика на нея. С времето от температурата, пластмасата се криви, или се пука, и почва да капе под нея. На мен ми трябваше цяла седмица, за да го открия, хехе :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Iv4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv4o » Пет 30 юни 2006 15:35

10x на всички.

Смених капачката на казанчето. Имало някакъв клапан на капачката обаче останал блокиран отворен на старата капачка.

Засега всичко е ОК

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 30 юни 2006 15:38

Iv4o написа:10x на всички.

Смених капачката на казанчето. Имало някакъв клапан на капачката обаче останал блокиран отворен на старата капачка.

Засега всичко е ОК

Чакаме няколко дни проба ..... и после да пишеш, че имам бира да пия :lol:
Радвам се ако е само в това проблема и се е решил, възможно най-безболезнено!

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 30 юни 2006 21:20

Аз ще ти кажа какво беше при мен.На ден два доливах по 2 литра вода.И капка няма да потече.Слагах Вестници ,паркирах я къде ли не и няма и няма теч.Оказа се тръбата която излиза от водната помпа.Беше се спукала и си капеше ,но поне е висока температурата и си се изпарява.Надявам се да съм помогнал

Потребителски аватар
Iv4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv4o » Пон 03 юли 2006 9:12

Засега колата е ОК. Относно водната помпа майстора първо там гледа понеже му се случвало на други коли преди.
Иначе перипетии колкото искаш. За пръв път след 100 000 километра Голфа спря и не иска да тръгне та го бутахме на едно кръстовище.
И като починеше 10 минути тръгваше и после пак угасва. Оказа се пробита изолация на централния кабел от делкото до бобината.

Остана само едно странно подържене на високи обороти като загрее и то само на ГАЗ но ще видим как ще е след диагностиката.
Нещо влезе в серия колицата и взе да ме дразни(Съединител-смяна, маншон-смяна, стартер-само ръждясали клеми, гума-сменен вентил,теч-на вода,пробита изолация) :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”