Джета въпрос

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: Джета въпрос

Мнениеот PuShE_ » Пет 01 окт 2010 22:37

не колега,не си разбрал,принципно ГИ-то се управлява от компютъра,който управлява горивната система,при тези двигатели обаче електрическа система няма,всичко е механика и просто няма кой да управлява ГИ-то :drunk

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 01 окт 2010 22:40

До тук добре. Страшно ви благодаря за ценната информация. Страшни фенове сте !!!
Скоро очаквайте матр'ял :Mr Green Fun Следващата седмица ще пътувам до Монтана да видим за какво иде реч. Въпреки, че единственото което ще ме спре да я купя е...Някой да ме е изпреварил :drinking: :drinking:

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Пет 01 окт 2010 22:40

vucata написа:Според мен и двете позиции и на двама ви са достоверни, но ще разбера разликата чак когато взема автомобила, така че не искам да спорите за неща, които зависят от факти на различни автомобили карани от различни хора :D

Слушай хора които карат такива коли,на газ може да ти пали и на минус 15 градуса(не искам да се оспорва защото имам поне 100 човека свидетели)а на бензин ако се скапе значи е помпа а не дюзи.

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пет 01 окт 2010 22:41

vucata написа:Което значи, че всяка ходина трябва да сменям бензинови помпи и др.... :horror:
В крайна сметка така или иначе зимата ще се кара само на бензин, ще видя какъв разход ще даде пък ще видим алтернативен варянт за хубаво газово

нищо не сменяш,просто не можеш да сложиш ГИ,сложи си една хубава газова уредба и при правилни настройки ще се учудиш от разход и вървеж,а за колата на колегата от клипа само ще кажа че от КР до КР разлика голяма mhihi

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 01 окт 2010 22:42

Дори така да е, проблема не е в паленето. Каквото и да стане с колата ще се прави с грижа, било то бенз. помпа или дюзи или каквото и да е било. Зимата обаче съм решил да я карам само и единствено на бензин. Просто такъв навик имам. :lol: Напролет ще се разбере на газ какво ще е положението :wink:

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Пет 01 окт 2010 22:45

PuShE_ написа:
vucata написа:Което значи, че всяка ходина трябва да сменям бензинови помпи и др.... :horror:
В крайна сметка така или иначе зимата ще се кара само на бензин, ще видя какъв разход ще даде пък ще видим алтернативен варянт за хубаво газово

нищо не сменяш,просто не можеш да сложиш ГИ,сложи си една хубава газова уредба и при правилни настройки ще се учудиш от разход и вървеж,а за колата на колегата от клипа само ще кажа че от КР до КР разлика голяма mhihi

Изпарителя ми е до 130 киловата(забележете не коня а киловата)наистина съм го свил яко и сега не върви и не харчи,но и вървежа му е доста слаб

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пет 01 окт 2010 22:49

исках да кажа колега че от кола до кола разлика голяма,може да е правен силов тунинг на двг-то,може да е със различни числа на скоростната кутия,може дифа да е различен,а това всичкото играе голяма роля при вървежа на колата :!:

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Пет 01 окт 2010 22:49

vucata написа:Дори така да е, проблема не е в паленето. Каквото и да стане с колата ще се прави с грижа, било то бенз. помпа или дюзи или каквото и да е било. Зимата обаче съм решил да я карам само и единствено на бензин. Просто такъв навик имам. :lol: Напролет ще се разбере на газ какво ще е положението :wink:

За доста голям разход говориш на бензин,не съм сигурен запознат ли си точно.Гони разход на BMW шестак :beer

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Пет 01 окт 2010 22:52

PuShE_ написа:исках да кажа колега че от кола до кола разлика голяма,може да е правен силов тунинг на двг-то,може да е със различни числа на скоростната кутия,може дифа да е различен,а това всичкото играе голяма роля при вървежа на колата :!:

Да вярно не прецених,че тука всяка нова машина е поне минала през "лоринзер" или някоя друга тунинг фирма ИЗВИНЯВАЙ :banghead:

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пет 01 окт 2010 22:57

rufkata написа:
vucata написа:Дори така да е, проблема не е в паленето. Каквото и да стане с колата ще се прави с грижа, било то бенз. помпа или дюзи или каквото и да е било. Зимата обаче съм решил да я карам само и единствено на бензин. Просто такъв навик имам. :lol: Напролет ще се разбере на газ какво ще е положението :wink:

За доста голям разход говориш на бензин,не съм сигурен запознат ли си точно.Гони разход на BMW шестак :beer

по спомен КР градско трябва да харчи между 9 и 13-14,от там нагоре или силов тунинг или някой е скапал инжекцията :!:

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Пет 01 окт 2010 23:10

PuShE_ написа:
rufkata написа:

по спомен КР градско трябва да харчи между 9 и 13-14,от там нагоре или силов тунинг или някой е скапал инжекцията :!:

Както казах колкото BMW шестак но върви доста повече

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пет 01 окт 2010 23:27

rufkata написа:Както казах колкото BMW шестак но върви доста повече

значи КР ти не е сток,което допълва поста ми малко по-нагоре,ако си правиш реклама на голфа ок,но по този начин подвеждаш колегата
rufkata написа:
PuShE_ написа:исках да кажа колега че от кола до кола разлика голяма,може да е правен силов тунинг на двг-то,може да е със различни числа на скоростната кутия,може дифа да е различен,а това всичкото играе голяма роля при вървежа на колата :!:

Да вярно не прецених,че тука всяка нова машина е поне минала през "лоринзер" или някоя друга тунинг фирма ИЗВИНЯВАЙ :banghead:

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 02 окт 2010 12:37

Карах форд ескорт 1.8 16v 135 коня май беше. Да, градско под 12 нямаше :mrgreen:

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Нед 03 окт 2010 16:49

rufkata написа:

Извинявай колега разбирач на КР и ама ти тоя твой голф у всяка тема ли ще го показваш колко "много" върви на газ и на бензин?!

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Съб 16 окт 2010 2:11

Ами той си върви добре и на газ и на бензин,а на газ разхода е перфектен,на бензин зависи от карането
Поздрави :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”