iliana_ok222,
отивай при Мишо(сервиз Никси) в Герман ! той има и ултразвукова вана за почистване на "игли" и е безупречен!препоръчвам го настойчиво!
Огромен проблем с паленето.
- iliana_ok222
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Огромен проблем с паленето.
защо диагностиката не показва че има проблем с моното може ли изобщо този проблем да се диагностицира ако в момента на диагностиката не е забила иглата а работи нормално. и още един въпрос.от както я карам ми се струва че харчи повече от нормалното около 10 11 литра. питах в един сервиз дали може да погледнат дали има проблем и за това харчи повече и този без да я гледа нито ме пита каква е колата нито нищо каза че е от катализатора.свали го завари ми някакви неща и ми взе катализатора и 100 лева.сега не знам дали дава по малък разход но когато преди месец колата отказа да запали диагностика каза че е много вероятно иглата да впръсква повече бензин от това да идва проблема с харченето и да не може да изгаря бензина (буквално преразкавам думите), да смесва бензина с маслото и това да е изяло двигателя. при последната смяна на маслото в сервиза (друг сервиз) ми казаха че маслото било като вода .този същия едва я запали с 300 зора (смяна на компютри и тн) и на принципа сменяме всичко докато не зпали.запали обаче нямаше мощност и й смениха ламбда сондата. от тогава работи нормално малко трака повече във високите обороти мотора и по неговите думи е пътник и вече изброих какво ми каза че трябва да се смени. от тогава обаче почна и да гасне и да не пали! въпроса ми е вярно ли е това с впръскването на бензина? 

Той колегата policevidin ти го е написал но явно не си го разбрала.Диагностиката не може да ти покаже че иглата не работи както трябва.Може да покаже че дюзата не работи само ако е дефектирала системата която дърпа иглата но не и ако заяжда.При теб е точно така.За стари коли като нашите е добре да се махне катализатора и да се смени ламбда сондата.Бензин може да вкарва в маслото след като направо се дави но ако караш повече на къси разстояния нивото на маслото значително ще се вдига и ще го усетиш.Послушай съветите на всички и иди при някой от изброените клубни майстори.Досега няма колега на който да не са свършили работа или да се е оплакал от тях.Ако на мен би беше по близо никога не бих си закарал колата на някой си дето ще смени сумати неща и накрая проблема като остане почва да кърши пръсти като някой гайдарджия и да те убеждава че като покараш малко всичко ще улегне и ще се оправи 
....Диагностиката не може да ти покаже че иглата не работи както трябва.Може да покаже че дюзата не работи само ако е дефектирала системата ......
колега ,може ,може! с осцилоскоп или мотор -тестер се установява времето за впръскване на горивото и т.н.Мишо в Герман има и се справя отлично!
колега ,може ,може! с осцилоскоп или мотор -тестер се установява времето за впръскване на горивото и т.н.Мишо в Герман има и се справя отлично!

- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
rudoni написа:....Диагностиката не може да ти покаже че иглата не работи както трябва.Може да покаже че дюзата не работи само ако е дефектирала системата ......
Колега то вярно че и това е вид диагностика ама не всеки може да работи с нея и има! А и аз говорех за ВАГ-КОМ! То ако става на въпрос на мен ми треа само мултицет! Здраве

rudoni написа:....Диагностиката не може да ти покаже че иглата не работи както трябва.Може да покаже че дюзата не работи само ако е дефектирала системата ......
Това колега не може да стане без дюзата да се качи на стенд.Всичко друго е компромис.Поздрави
Идеята беше да помогнем.И Така. -
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Радотом много добре го е написал ! Според мен смени майсторите. Наистина вземи отиди при някой от форумните майстори ! Възможно е мотора да не е изобщо за ремонт. Масло гори ли мотора ? Другото, което е възможно да е е връзката на куплунга на дюзата. Да няма някъде лош контакт в буксата. Това също е често срещано щом се оправя с почукване на дюзата. За мен това също е много вероятно.
- policevidin
javor_bg написа:Радотом много добре го е написал ! Според мен смени майсторите. Наистина вземи отиди при някой от форумните майстори ! Възможно е мотора да не е изобщо за ремонт. Масло гори ли мотора ? Другото, което е възможно да е е връзката на куплунга на дюзата. Да няма някъде лош контакт в буксата. Това също е често срещано щом се оправя с почукване на дюзата. За мен това също е много вероятно.
Ако ЕКУ-то не засече дузата по време на 'Чек' ще отбележи грешка!
Колеги мисля че доста изписахме по темата, а отговор никакъв не ми е за цел да ставам груб но не смятате ли за правилно да се извършат някой от предложените методи и да се напише резултата?!
- iliana_ok222
- Автомобил:
- Двигател:
ще отида до въпросния сервиз държа да кажа че всичко което ме съветвате споделям в сервиза и от там правят и проверяват каквото могат а що се отнася до катализатора съм го махнала и съм сменила ламбда сондата след прегледа в сервиза пак ще пиша
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
iliana_ok222 харчи ли масло двигателя
и ако харчи какво е количеството на 10 000 км което харчи 
Последна промяна от moreg на Пон 18 окт 2010 18:17, променено общо 3 пъти.
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за смяната на катализатора ми се струва че много пари са ти взели.... се пак в някои сервизи ти свалят катализатора и ти монтират права тръба без пари.... ако сложат резонаторно гърне, плащаш само гърнето....
а не може ли да се сложи газова на колата и тва с "иглата" няма да има зна4ение...
а не може ли да се сложи газова на колата и тва с "иглата" няма да има зна4ение...
за катализатора наиситна тоя до бре те резнал..
попринцип най справедливото което бях виждал до сега 1 табелка на околоврастното смяна на катализатор-безплатен резонатор...
иначе имам 1 познат в надежда та закарах ан 1 приятел колата.. е да сложи 2 тръби взе 30 лева което е нормално и му викам за катализатора той каза попринцип че не ги връща.. но понеже сме доста близки ми го даде а бе тва е живота е тва сега таман разправяха н 1 женица която ме спонсорира с 1 пари да ваксинирам 1 кучета
Може ли ваксината да струва 6 лева и 30 стотинки и да ти искат 30 ?
ужас...
попринцип най справедливото което бях виждал до сега 1 табелка на околоврастното смяна на катализатор-безплатен резонатор...
иначе имам 1 познат в надежда та закарах ан 1 приятел колата.. е да сложи 2 тръби взе 30 лева което е нормално и му викам за катализатора той каза попринцип че не ги връща.. но понеже сме доста близки ми го даде а бе тва е живота е тва сега таман разправяха н 1 женица която ме спонсорира с 1 пари да ваксинирам 1 кучета
Може ли ваксината да струва 6 лева и 30 стотинки и да ти искат 30 ?
ужас...
iliana_ok222 написа:ще отида до въпросния сервиз държа да кажа че всичко което ме съветвате споделям в сервиза и от там правят и проверяват каквото могат а що се отнася до катализатора съм го махнала и съм сменила ламбда сондата след прегледа в сервиза пак ще пиша
Едва ли ако на човек не му идва отвътре ще може по външни насоки да свърши работа.Ако сервиза който посещаваш не може да се справи това не значи че трябва да го смениш.Просто за този проблем търси друг.Давам пример със себе си макар че не се занимавам с това.Няма нещо по електрониката и инсталацията на автомобила което не мога да направя като изключвам имобилайзера. Опре ли обаче работата до двигател механика и ходова част само сервиз и то доказал се и да не се е дънил нито веднъж пред мен.Всичко друго е филми и набутване с пари.Дори и за труд ди не ти вземат нищо частите не са безплатни.А ако са здрави мястото им не е в багажника.Малко дълго стана но дано сте ме разбрала.Поздрави
-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само осцилоскоп му е майката ! 

- policevidin
javor_bg написа:Само осцилоскоп му е майката !
)Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”