нагазих в една вода - последствия
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
нормалният дизел няма нужда от ток за да се движи - няма запалителни свещи, затова няма кабели, които да се намокрят и т.н.
Съвременните обаче са набалбукани с електроника и шанса да се удавят е равен с този на бензиновите.
Иначе глътне ли дизела вода през филтъра, обикновенно си приготвяш едни хиляда-две хиляди лева
(за евтина кола говорим). Бензиновите в повечето случаи им се разминава с лека уплаха 

Съвременните обаче са набалбукани с електроника и шанса да се удавят е равен с този на бензиновите.
Иначе глътне ли дизела вода през филтъра, обикновенно си приготвяш едни хиляда-две хиляди лева

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Драго купи и 1 спрей WD 40. Няма да сбъркаш.Много пъти ме е спасявал от локви и язовири когато карах бензинов бус Тойо . Буф в локвата и водата се удря в капака на двигателя и облива кабели и свещи и делко. понеже не беше първа младост капачките / гумени на свещите се бяха разложили и водата пълнеше вдълбнатините на свещите/ те са в дълбок отвор и са в маслено охлаждане - колкото и невероятно да ви се струва. . Местя се на дясната седалка надигам капака и с вълшебния спрей пръскам кабели, свещи и делко. Премествам се обратно на лявата седалка ключа и бръм .. не само , че пали ами няма прекъсвания и неравномерен ход.
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: нагазих в една вода - последствия
gogul написа:maistora_1 написа:
спирах с десния крак държах и газта(с прътите) и спирачка(с пета), а левия си ти седи на съединителя!!!
То по принцип е така ,ама педалите на Голфа,поне на 2 нещо не ми харесват,много се разминават газта и спирачката
е на Голфа не съм пробвал...ще скивам утре как е
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: нагазих в една вода - последствия
maistora_1 написа:е на Голфа не съм пробвал...ще скивам утре как е
на голф-а ползеам обратното - с пръсти спирачката, а с пета газта

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Ами един въпрос - на голфовете не съм ли има малко нисичко отворите на въздушния филтър и не могат ли от там лесничко да засмучат водичка ???
Аз тез дълбоки локви винаги ги гледам отдалеко, ако вляза започва да притриса и да работи неравномерно, настъпвам газта, а то мъъъърррррр леко леко не бърза
Предполагам че се мокри въре сичко и за товаааа, леко с локвите ей! 
Аз тез дълбоки локви винаги ги гледам отдалеко, ако вляза започва да притриса и да работи неравномерно, настъпвам газта, а то мъъъърррррр леко леко не бърза

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
аз вода досега не съм засмуквал, а съм газил в много големи локви, но гледам да ги минавам с по-висока скорост, за да разплисквам водата
Иначе на стария голф имах проблем с намокрането - гаснеше и прекъсваше в началото от локви, а в последствие даже и при дъжд. След смяна на кабелите на свещите и самите свещи проблема изчезна 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”