Смяна на спирачна течност и хидравлична течност - кога

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Смяна на спирачна течност и хидравлична течност - кога

Мнениеот Vento » Вто 18 яну 2011 18:26

Sashko_Trg написа:Сега да те разбирам че е желателно да се смени ??? Така ли ???

Ако ми отговориш на въпроса защо си сменяш маслото на двигателя (или по-скоро си отговориш сам на себе си), може би ще ти се изясни. :idea:

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 19 яну 2011 14:11

То е ясно че всяко нещо си губи качествата след време, но въпроса е на кое качествата му заминават по-рано или по-късно. На маслото може да е на 10 к км. на спирачната течност може да е след 100к км.

То е ясно че след време трябва да се смени неизбежно е, ама тряа да се навиеш и да оставиш още 200 кинта в гаража. А също се сетих дали няма да му стане нещо на тоя ABS ако земеш да буташ нещо ??? Или той си е просто електроника ????

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Сря 19 яну 2011 14:32

Къде ги видя тия 200лв? mhihi Аз за 200лв. ще ти я сменям докато ти е в движение колата през 3г. (колкото е интервалът на хубавите).
1л ATE Typ 200 е 15лв. в Манимпекс. А това е една от най-хубавите спирачни течности на пазара, особено за парите си. Има и по-скъпи рейсингови, но няма смисъл. Има и доста по евтини, които също не са лоши.
За смяната ти отива под 1л! За труд над 20-25лв. е кощунство да ти поискат. Общо стават 40-50лв. максимум.
Затова ти казвам, ако ми дадеш 200лв. ще ти сменям през 3г. течността на колата докато я караш. mhihi
Това са 7 смени - 21г. Дали си караш толкова употребяваната кола? Че и нова да е дори...
Ако нямате 50лв. за безопасността си и на околните - ползвайте GT - Градски Транспорт.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 19 яну 2011 15:17

Да е разбрах ама нали имало вероятност и там няква помпичка да замине ... ? Нищо не каза за ABS-a може ли да му стане нещо ? И интересно как става цялата процедура ? От къде се изпразва казанчето ? А пък за тебе си ми много далече :) :) да я сменищ може да ида при колегата Иво във Варна :)

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 19 яну 2011 15:53

На тези които мислят да си сменят спирачна теяност на 12 годишните си коли. И никага не е сменяна преди спирачна течност да очакват заедно със смяната и нова помпа. Проблема може да възникне ако източите цялата течност и в казанчето навлезе въздух. То след време даже и да не се сменя течноста , помпата пак си отива , такаче е препоръчително да не стават бели. По този начин се промива хубаво спирачната система с 1 литър още течност да изчисти и тръбичките. Нова помпа с нова спирачна течност и спим спокойно после.

Последна промяна от nikson85 на Сря 19 яну 2011 16:07, променено общо 1 път.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 19 яну 2011 16:00

И каква е точно разликата та старата течност ще кипне а новата не?

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 19 яну 2011 16:16

Еми старата е остаряла и си е изгубила качествата не е като новата. Цвета и се сменя и така. Както казах горе няма нищо вечно така и тая течност след време не става за нищо самоче 90% от хората изобщо не мислят за тея неща. То и аз не бях мислил, ама оня ден като ми пусна муха едни познат и ми светна.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 19 яну 2011 16:21

то след време като ти омекне педала и пак ще сменяш всичко. :mrgreen:

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Сря 19 яну 2011 21:02

Колеги, човек ако стане прекалено подозрителен по-добре да не кара 20-годишната си кола. Хората затова дават гаранции за тях 1,2 максимум 5 години. А ние искаме с нашите стари "баби" всичко да ни е наред. Е няма как да стане. Ако все пак желаете да видите как става гледайте "Дискавъри" - Уест Коуст Къстъмс.Така, че към по-младите колеги - "Свиквайте с мисълта че детайлите по вашият автомобил са с изтекъл жизнен цикъл и всякога нещо може да ви изненада".

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Нед 30 яну 2011 19:15

KirilGeorgiev написа:И каква е точно разликата та старата течност ще кипне а новата не?

Разликата е ,че спирачната течност е силно хидроскопична и поема влага.Колкото по-стара, толкова температурата й на кипене пада.Затова завода препоръчва смяна на две години.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 31 яну 2011 7:42

защо си мислите че протичат помпи,рейки и други от нови течности?
протичат защото им е дошло времето а не от това че сте подменили течността с нова :lol:
всичко трябва да е ново! това е!
останалото е мазохизъм :screwy

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 31 яну 2011 21:47

всичко е консумативи без купето на автомобила. :Mr Green Fun :roll: то човек ако тръгне да търси дефекти по- добре да иди да си купи нова кола.
каквото тропне се оправя и това е. :)

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 13 мар 2011 20:30

Колеги имам един въпрос. Днес ходих да поиздухам колата на околомръсното, бая я юрках обаче ми направи впечтление, че когато карам с големи скорости например 150 160 и след това ми с втвърдяват спирачките и някакси педала става по-твърд. Колата започва да спира трудно незнам дали загряват спирачките, ама при положение че не ги натискам няма логика. И се съмнявам дали не трябва да сменям течноста.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”