Въртя ключа- няма реакция !?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Въртя ключа- няма реакция !?

Мнениеот radotom » Пон 22 ное 2010 12:38

lion_heart002 написа:В този случай говорим за опасност от превъртане на ремъка на разпределителния вал,нищо друго,знаете какви са последствията...

Пак да си задам въпроса:
radotom написа:Някой може ли да ми обясни каква е разликата, ако развъртиш маховика през съединителя, а не през венеца около него?

bobocamaro написа:Белята е да я завлачиш на трета със студеното масло и яката компресия-тогава наистина е опасно да не прескочи :beer

Това означава ли, че дизел трябва да се бута на пета?
Защото, ако буташ колата с 15км/ч, на първа оборотите на двигателя биха били някъде към 1 200- 1 500, а на трета - не-повече от 400.

actros1846 написа:През венеца се завърта гладко а през съединителя с ударно и най-вероятно това е причината да прескочи зъб.

При почти постоянната крива (в случая 'права') на постояннотоковия мотор подобно твърдение е несериозно!
По-скоро бих повярвал, че съществува 'плавност' в момента на зацепването на съединителя като буташ (краткия момент на полу-съединител), отколкото, че DC-мотор на механичен пускател развърта плавно.
Ако желаеш - пробвай се на ускорение срещу някой празен тролей! :Mr Green Fun
С Пассата не съм пробвал (не ми стиска! mhihi ), но преди с Трабанта направих подобен отчаян опит!
Неуспешен! mhihi
(За протокола - Трабант ускорява от 0-60км/ч за 6 секунди! От 0-100км/ч - за 28! :Mr Green Fun )

Arshicage
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Arshicage » Пон 22 ное 2010 13:52

До автора на темата - според мен е стартер(комутатор).

santana1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santana1 » Пон 22 ное 2010 14:19

Според мен са слаби връзки от акумулатора до стартера. :да:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 22 ное 2010 15:09

лошото е че ако прескочи 1 зъб , не се усеща веднага , и може да минеш няколко киломерта така и това вече е големия ужас.. Един комшия с пежо дизел точно таква случка имаше но го усети навреме и то от бутане.Каза ми ,че преди да усети че е било от прескочилия ремък , била паднала мощността на колата и не вървяла, явно е от прескачането. Просто го знам като инфо ,не знам точно защо превърта , но не бих посмял да пробвам ,че пасатора ми бая лев ще хвръкне да го правя ако има таква случка, дано никога нямам..., че досега съм хвърлил 4 бонки за ремонти, едното е турбото , а другото е заради некадърни майстори , ми преебаха гарнитурата на главата със старт-спрей, щото са много умни да пръскат яко :beat_butt2

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 22 ное 2010 16:40

Всички който са предположили стартер печелят точка :) След теста с директен плюс на буксата и липса на реакция последва бутане /с по яки бутачи/ и на третото прехълцване успя да запали . Вече чака ред при майстора за сваляне на стартера !

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 22 ное 2010 18:57

Stivi написа:Всички който са предположили стартер печелят точка :) След теста с директен плюс на буксата и липса на реакция последва бутане /с по яки бутачи/ и на третото прехълцване успя да запали . Вече чака ред при майстора за сваляне на стартера !

Значи теста каза своя дан.Хубавото че е по малкия дявол :beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 22 ное 2010 19:26

enigma79 написа:
Stivi написа:Всички който са предположили стартер печелят точка :) След теста с директен плюс на буксата и липса на реакция последва бутане /с по яки бутачи/ и на третото прехълцване успя да запали . Вече чака ред при майстора за сваляне на стартера !

Значи теста каза своя дан.Хубавото че е по малкия дявол :beer

След такова обяснение и снимков материал и жена ми би се справила с теста :bowdown

slavi7575
Автомобил: Vokswagen Pasat B3
Двигател: PF 1988

Мнениеот slavi7575 » Пон 22 ное 2010 21:14

radotom написа:
Някой може ли да ми обясни каква е разликата, ако развъртиш маховика през съединителя, а не през венеца около него?
Няма никаква разлика, а относно проблема на колегата най вероятно става въпрос за прекъсната маса на бобината на стартера, при мен направо беше изгнила.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 23 ное 2010 18:12

Последно уточнение за някой който може да има подобен проблем и прочете това-бобината е дала фира и ремонта струваше 50лв !

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Сря 05 яну 2011 8:16

Аз имах подобен проблем преди година на сеатчето.Давам контакт,всичко светва но не иска да върти и да пали.Преди да стигнете до стартера,проверете си другите неща.При мен се оказа буксата на самия ключ,която не даваше добър контакт.След разклащане на ключа и едновременно въртене за да запали,палеше.Буксата ми излезе 25 кинта.Сменя се като се махне волана и се разглобят пластмасите около него,за да се стигне до самия патрон където се вкарва ключа. :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”