Изпотени фаровe без да ги мокря

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Изпотени фаровe без да ги мокря

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 25 ное 2010 12:41

moreg написа:
Vento написа: дали дане пробвам с булкит да лепя стъклата :?:

:lol: :lol: :lol:
Колега с въпроса за болкита изби рибата определено! :lol: :lol: :lol:

Незнам какво е избил,но с булкит е в пъти по-добре от силикон.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Чет 25 ное 2010 15:20

Колега извини ме че мнението ми ти е прозвучало като критика но не съм имал това впредвид.Аз съм ги държал в ръцете си и не ги взех точно заради надписа Тайван на задната капачка или на кашона.Иначе си мислех че Депо е реномирана марка но като видях изработката и надписа ги тикнах обратно в ръцете на Техническия консултант по продажбите дето се опита едва ли не да ме убеди че това е по добро и от Хелла.Поздрави и още веднъж извинявай ако съм те засегнал с нещо :beer

Потребителски аватар
Kilara37
Автомобил: Golf 4
Двигател: 1.6 SR

Мнениеот Kilara37 » Чет 25 ное 2010 15:44

Bioside написа:Колега извини ме че мнението ми ти е прозвучало като критика но не съм имал това впредвид.Аз съм ги държал в ръцете си и не ги взех точно заради надписа Тайван на задната капачка или на кашона.Иначе си мислех че Депо е реномирана марка но като видях изработката и надписа ги тикнах обратно в ръцете на Техническия консултант по продажбите дето се опита едва ли не да ме убеди че това е по добро и от Хелла.Поздрави и още веднъж извинявай ако съм те засегнал с нещо :beer

именно колега на тях не пише тайван :beer

Потребителски аватар
Kilara37

Мнениеот Kilara37 » Чет 25 ное 2010 15:51

проблема е решен згафил съм при изцяло затапване на отдушниците защото те като са затворени с капачетата в края на цилиндърчето което се запушва има един лек процеп които бях запушл и него сис силикон сега са отпушени норомално със капачетат иси дишст от процепа мисля че грешката мие била в запушването им .Първо единия фар като сее запотил ги разлепих и залепих наново но със запушени отдушници съм стигнал дотук .
в момента времето пак е влажно но ВЛАГА вътре няма .
благодаря на колегите ,които решиха да помогнат, :beer :beer :beer

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 25 ное 2010 16:06

Kilara37 написа: ВЛАГА вътре няма :beer

RANOPILE написа: Ако се остави някое и друго отворче да диша фара няма ли да е по-добре?
:bowdown
Супер, абсолютно полезна тема стана! :beer

Потребителски аватар
Kilara37

Мнениеот Kilara37 » Чет 25 ное 2010 16:35

bobocamaro написа:
Kilara37 написа: ВЛАГА вътре няма :beer

RANOPILE написа: Ако се остави някое и друго отворче да диша фара няма ли да е по-добре?
:bowdown
Супер, абсолютно полезна тема стана! :beer

:да:

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Чет 02 дек 2010 17:46

moreg написа:За тези пари толкоз, докато не смениш фаровете с оригиналните hella, няма да се отървеш от влагата, пиши ми след време ако съм те излъгал :wink:
И накрая един съвет DEPO И ДА ТИ ГО ПОДАРЯВАТ НЕ ГО ВЗИМАЙ :!:

Аз ли се лъжа или оригиналните фарове за Голф 3(поне от първите години) са Bosch. Имам в предвид едносекционни, най-обикновени без ел. реглаж. Обадих се да питам в Порше, имат само с поръчка, оригинални Saturnus с цена над 200 лв, както и оригинални Hella с цена над 300 лв. В аутоплюс имат Hella на цена 155 лв. А депо-то е 45 лв. Ясно е кои са най-добри, ама не е като да няма разлика в цената.

Най-обикновен фар за близо 20 годишна кола, една секция, без ел. реглаж за 300 кинта и канче. :screwy

Потребителски аватар
CyBeR SoUnD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyBeR SoUnD » Чет 02 дек 2010 18:54

Друго също е решение. фарове хела на цена от 60лв. автоморга.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Нед 26 дек 2010 17:08

Здравейте колеги,
има още един метод да не се потят стъклата на фаровете, който научих миналата година от една тема на колега тук от форума/не помня темата и човека, но много му благодаря за идеята/.
А именно: в самия фар се поставят тези пакетчета с топетата, които обират влагата в обувки, дамски чанти, портфейли и какво ли още не. Аз миналата година си сложих в десния фар, понеже го отваряхме за лек ремонт и започна да се поти. От както си сложих тези пакетчета нямам абсолютно никакви проблеми с изпотени фарове и влага в тях, като за всеки случай си сложих и в другия mhihi , че знае ли се. Държа да отбележа, че съм с оригинални двусекционни фарове и ефект има, относно другите типове фарове-кристални, кристални с лупа и т.н. незнам.
Предполагам мнението ми ще помогне на много хора затоа реших да ползвам темата на колегата и да дам съвет.

Поздрави :)

Потребителски аватар
Kilara37

Мнениеот Kilara37 » Пет 31 дек 2010 3:03

Gencho87 написа:Здравейте колеги,
има още един метод да не се потят стъклата на фаровете, който научих миналата година от една тема на колега тук от форума/не помня темата и човека, но много му благодаря за идеята/.
А именно: в самия фар се поставят тези пакетчета с топетата, които обират влагата в обувки, дамски чанти, портфейли и какво ли още не. Аз миналата година си сложих в десния фар, понеже го отваряхме за лек ремонт и започна да се поти. От както си сложих тези пакетчета нямам абсолютно никакви проблеми с изпотени фарове и влага в тях, като за всеки случай си сложих и в другия mhihi , че знае ли се. Държа да отбележа, че съм с оригинални двусекционни фарове и ефект има, относно другите типове фарове-кристални, кристални с лупа и т.н. незнам.
Предполагам мнението ми ще помогне на много хора затоа реших да ползвам темата на колегата и да дам съвет.

Поздрави :)

:да: :да: :да: :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”