Подгряване на огледала?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Подгряване на огледала?!

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 12 яну 2011 17:36

poni написа:някой мерил ли е колко ток дърпа подгрева на огледалото?

13 Ohms е съпротивлението на лявото само, дясното да е малко по - голямо

около 1.5А грубо при паралелно свързване към 12V

Потребителски аватар
froodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот froodo » Чет 13 яну 2011 18:36

vw_golf_4_tdi написа:
poni написа:някой мерил ли е колко ток дърпа подгрева на огледалото?

13 Ohms е съпротивлението на лявото само, дясното да е малко по - голямо

около 1.5А грубо при паралелно свързване към 12V

При мен излиза около 55 ома

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Нед 16 яну 2011 17:40

55 Ома са много т.е. токът е малък, а от там и мощността . Нормално е между 10 и 15 Ома.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 17 яну 2011 0:04

А да попитам в тази тема, след натискане подгрева на задното стъкло ли се включва и подгрева на огледалата.Понеже нямам отделно копче за това, огледалата ми са ел., и след натискане на бутона за подрева отзад, започва и леко огледалата да се оправят ако са изпотени, и съм забелязал лявото (шофьорското), което заводско си е по-голямо по-бавно изсушава.
Виждал съм на 4-ка, ключа за подгрева на огледалата е на самия ел. регулаж ... :roll:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 17 яну 2011 10:29

pacoboy написа:А да попитам в тази тема, след натискане подгрева на задното стъкло ли се включва и подгрева на огледалата.Понеже нямам отделно копче за това...

Да, така е. :да:

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Пет 02 дек 2011 13:53

Здравейте колеги, за да не пускам нова тема ще пиша тук. Имам следният проблем - купих от колегата HOFFMANN от форума две огледала с подгряване. Изглеждаха почти нови, дори капаците им не бяха боядисани. По неговите думи огледалата са с работещо подгряване, но се оказа че като ги сложих на колата не се подгряват. Измерих, че имам 12 волта на буксите когато е включен бутона за подгряването на задното стъкло. С мултицета включен на свирка измерих между двата края на буксата на огледалата - показва ми някъде около 50 (ома?). Всичко изглежда наред, но нито едно от огледалата не се подгрява. На какво може да се дължи това? Всъщност оказа се, че едното от старите ми огледала също е с подгряване, но също не се е подгрявало до сега.... Бутонът за погряването директно към акумулатора ли е свързан? Ако е така не би трябвало да имам проблеми със захранването.... Можеби бутонът не може да проведе толкова голям ток, колкото гълтат двете огледала и задното стъкло?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 02 дек 2011 14:36

elesar написа:...

Включи гш директно към акумулатора с две жици и виж дали ще работят. Може да имаш калпава маса някъде. :idea:

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 13 дек 2011 10:37

Хмм.. бая проблемни тея огледала.... Аз на моя пасат имам подгряване, ама е много, много бавно.Задния прозорец е сух отвсякъде, но огледалата - не.И дори 15км да мина или 30 мин да карам ефекта е нулев.Бавно си подгряват и това е.И не стига , че е бавно ами е и неравномерно.На дясното огледало е равномерно, а на лявото подгрява само в ляво долу и горе.Ако нагревателите са прекъснати могат ли да се възтановят по някакъв начин, или следва смяна на огледалото заради тъпото подгряване?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 13 дек 2011 11:12

dimovip написа:Аз на моя пасат имам подгряване, ама е много, много бавно.Задния прозорец е сух отвсякъде, но огледалата - не.

Целта на подгряването е да се разтопява леда, не да се изсушава. Ако е по-силно и ги забравиш, ще изгорят. Възможно е и нагревателите да са остаряли или отлепени и затова да не загряват добре. Получава се ефекта като при старите котлони - не са изгоряли, но греят слабо. Ако подгряването те дразни, сменяй само стъклата, неоригинални, нови с нагревател не са скъпи. :idea:

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 13 дек 2011 11:17

Около 20 лв. на бройка за голф 3 са стъклата.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 13 дек 2011 11:37

Колеги зная функцията на подгряването.Имах фиат преди тива и направо.. само гокато ги включа и за 1 мин всичко беше сухо без значение сняг ли е имало, от мъгла ли е било влажно .Случвало ми се е когато карам да ми се запотят леко огледалата от влажния въздух например.Пускам подгряването и за секунди всичко изчезва, ама при пасата не е така.Иначе самоте ми огледала са хубави, и не искам да ги сменям затова питам дали може да се възтанови нагревателя

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 13 дек 2011 11:38

w_smith написа:Около 20 лв. на бройка за голф 3 са стъклата.

И за Пасат Б5 са толкова.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 13 дек 2011 13:13

Меренето на напрежение на буксата с мултицет не е добър метод,ако има калпава връзка някъде по инсталацията или слаба маса,тогава ще има напрежение на буксата,но когато сенатовари сконсуматор,ще падне или изчезне напълно и съответно стъклото пак няма да грее.Мери се или с пробна лампа - около 2,3,5 W ,зада е сигурно дали има напрежение.
При нормалноработещ подгрев,трябва дасеразмразяват и изсушават напълно,но това отнема време,защото все пак нагревателя е слабичък.Играл съм си с моите,както и с няколко на Ауди А4 и няколко на Меган.Всичките успяватдаизсушатстъклото на 100%,но след 15-20минути работа,като тогавасе вижда и как влагата се изпарява нагоре под формата на пaра.
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”