Golf 3 - подава си сам газ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Bioside
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 - подава си сам газ

Мнениеот Bioside » Сря 15 дек 2010 19:40

mirkata 4020 написа:
pepi_berk написа:
mirkata 4020 написа:Как си настъпва педала сама бре колега :roll: имаш в предвид,че се вдигат оборотите и съответно колата се засилва или като си погледнеш в краката педала на газта потъва сам :079:

Абе все едно аз го настъпвам.
Гледам как педала сам потъва на доло и оборотите се вдигат :?

Стига бе човек...как ще мърда педала надолу сам.. yoda тази кола е обсебена.

Не е обсебена Така трябва да прави. Иначе ще изгасне :beer

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Сря 15 дек 2010 19:50

По нанадолнище на скорост с 3000 оборота ще изгасне :shock

Потребителски аватар
Flanker
Автомобил: Megane ІІ
Двигател: F4R 2006

Мнениеот Flanker » Чет 16 дек 2010 0:20

И при мен е така (Голф 3,ABU). Колата няма газова и не е имала.
При спускане на скорост педалът на газта ту потъва сам, ту се връща. Когато го усетих за пръв път да хлътва и да ме побутва по подметката се позачудих, после спрях да му обръщам внимание. Реших, че няма нищо нередно, защото досега не съм забелязал да се менят оборотите на двигателя или скоростта на колата при "танца на педала" :026:
Явно разните гадни електроники по двигателя си вършат някаква тяхна си работа. :twisted:
Не разбрах, при теб като си подаде сама газ, ускорява ли или скоростта не се променя?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 16 дек 2010 1:21

Необходима е регулировка на насрещника на дросела.....вероятно леко прибиране...

Потребителски аватар
voodoo1101
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0-2E

Мнениеот voodoo1101 » Чет 16 дек 2010 3:17

joker написа:Необходима е регулировка на насрещника на дросела.....вероятно леко прибиране...

Колега можеш ли да обясниш малко по-подробно,защото и аз имам същия проблем :beer

Потребителски аватар
Lestat_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lestat_k » Чет 16 дек 2010 7:24

Здравейте колеги. същия проблем и при мен, когато е студена колата. Golf III 1.8 (75hp).

Потребителски аватар
tonkicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonkicha » Чет 16 дек 2010 10:15

И аз съм с този мотор, и при мен прави така, когато спускам по надолнище и искам да държа някаква скорост. Например със 80км/ч и връщам от 5та на 4та и подава малко газ и после връща. В момента не съм много сиурен ама мисля, че като натиснеш малко спирачка си връща веднага. И аз нямам конкретно обяснение, но мисля, че това е с цел по-плавно натоварване на двигателя при такива ситуации, защото като си на скорост в надолнището, ДВГ-то ти държи колата да не тръгне по инерция.

Потребителски аватар
M1st3r_Y
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M1st3r_Y » Чет 16 дек 2010 10:15

Отиваш при майстор, изчистваш си грешките на компа и нема да ти го прави, и ако си на газ си регулирай изпарителя да подава малко повече газ или я пали на бензин и след 3-4 минути обръщай на газ. Когато изпарителя е студен, бордовия компютър се опитва да регулира оборотите и да не дава на колата да изгасне. Заради това ти прави тия номера.

kachakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kachakov » Чет 16 дек 2010 12:08

с изчистване на грешките номера няма да стане при мен още с слагането на газовата го започна този проблем въпреки ,че беше нова газова БРС карал съм я на диагностика и никакви грешки освен при ламбда сондата която при каране на газ задължително си дава грешка от цялата работа пишман специалиста предположи ,че е от ТПС датчика и му разбута центровката и познайте кво стана след това .Ако при бензин не го прави този номер най добре свиквайте с това явление то си е масово при този мотор ,газаджиите ми предложиха да сложим симулатор да лъже компа ма реших ,че проблема не е фатален и си спестих 40-50 лв пък и карам вече 4 г и съм му свикнал , между другото през времето което карам ми направи впечатление ,че си е важен фактор от къде зареждате газ при добра газ проблема е по изчистен но го има

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Чет 16 дек 2010 12:34

Flanker написа:Не разбрах, при теб като си подаде сама газ, ускорява ли или скоростта не се променя?

Да ускорява си :)

Потребителски аватар
Flanker
Автомобил: Megane ІІ
Двигател: F4R 2006

Мнениеот Flanker » Чет 16 дек 2010 14:01

pepi_berk написа:Да ускорява си :)

Е, в такъв случай и аз бих се притеснил. При мен няма такива странични ефекти. Акъл няма как да дам :Mr Green Fun съжалявам, но ще следя темата, че ми е интересно защо на Дъртака му мърда педала mhihi

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Чет 16 дек 2010 14:59

На ADZ двигателя ,също го прави и на бензин и на газ .Рядко става ,обикновено като се спускам по наклон. Компа нещо подава гориво щото не стигало ... Това било някакво несъвършенство на тоя тип двигатели и не е дефект ,за което и аз се бях притеснил. Но явно има и случаи от тези които са на газ ,когато се случва по друг повод и по - често. От настройките на газовото май ще да е. Явно не стига гориво и електрониката си "подава " сама газ.
Ето тук същата тема по въпроса
viewtopic.php?f=5&t=104116

janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janko_danev » Чет 16 дек 2010 18:46

Колега аз преди полото имах 1.6 абу имах същия проблем.Ако го прави на двете горива отпусни жилото на гаста от моното-има един щифт.Жилото на гаста трябва да е хлабаво.Поздрави.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Чет 16 дек 2010 21:04

pepi_berk написа:
nikolai_an написа:и при мен чат-пат става на абу-то,но немисля че е проблем... :Mr Green Fun

Ако точно тогава изкочи нещо на пътя ?

това става за секунда и се оправя и подава плавно газ пък и карам голф а не ламборгини :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stankofm
Автомобил: GOLF MK1
Двигател:

Мнениеот stankofm » Пет 17 дек 2010 9:20

nikolai_an написа:
pepi_berk написа:
nikolai_an написа:и при мен чат-пат става на абу-то,но немисля че е проблем... :Mr Green Fun

Ако точно тогава изкочи нещо на пътя ?

това става за секунда и се оправя и подава плавно газ пък и карам голф а не ламборгини :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

То все таз нали Ламбото е в V.A.G групата :D :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”