Проблем-странен шум (въздух) около филтъра (голф3 ABD)
- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем-странен шум (въздух) около филтъра (голф3 ABD)
И аз съм със същия мотор и при мен има нещо такова като свистене точно от моното идва .Доколкото си го обяснявам това е от дюзата леко щтрака и регулатора за въздух който е в моното.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
за сега така ще си карам ....разхода си ми е добър,нямам никакви ядове....явно е нормално така да си шуми около моното,ако може колеги с АБД-та да кажат при тях как е ,да спя спокойно и да не се вкарвам в мисъл 

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Любо /а и не само/ да споделя , че днес след смяна на тампона СВИСТЕНЕТО /отвратително беше/ изчезна. Ся гоУфа едвам се чува , че работи .
И от там може и да си въобразявам , но миризмата на изгорели газове в купето при пуснат вентилатор на едно място изчезнаха... успех
И от там може и да си въобразявам , но миризмата на изгорели газове в купето при пуснат вентилатор на едно място изчезнаха... успех

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
да споделя какво се оказа мойто свистене......Тампон на моното.......разхода на газ ми стана огромен между 16-35 на 100.....абе дивотия с 10 лВ. един път минах 25 км....и ми писна.....не можеше да се регулира газта..и отидох на газаджия да ми сменя мембраните(или нов изпрарител) и кво се оказа свистенето според него е, че смуче въздух и веднага на сервиз със спрея и се оказа тампона днес го смени майстора и колата не свисти и си е като преди,разхода ще го споделя след като покарам..може да си е заминал и изпарителя и всичко на веднъж да е огромния разход
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте ,
имам един върпос: Според Вас , възможно ли е нов тампон на моноинжекцията да изкара само 3 години? Днес пак се "разсвири" o.O
имам един върпос: Според Вас , възможно ли е нов тампон на моноинжекцията да изкара само 3 години? Днес пак се "разсвири" o.O
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Аз смених 3 за 7 години и установих че газта го разяжда.
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Мдаааа,в дните , когато форума не се отваряше реших да купя и сменя ОТНОВО тампона /сам , защото това е едно от малкото неща , които съм пипал по колата/.
Свалих стария тампон и очевидно имаше едни мноООого малки пукнатини и то на стабилната основа , не в окръжността, но явно бяха достатъчни за да смуче от там въздух. Тампона , който сега си купих е "Febi" и се надявам поне той да надживее предшественика си , защото накрая ще ги сменям като консуматив
Този , който изкара 3 години беше на "сериозния" производител TopRan.
Тайно се надявах просто да не се е разхлабило нещо около моното , но веднъж свалих всичко и го сглобих ... отново смучеше въздух та се наложи покупката на новата част.
При интерес имам снимки на стар/нов тампон :)
Свалих стария тампон и очевидно имаше едни мноООого малки пукнатини и то на стабилната основа , не в окръжността, но явно бяха достатъчни за да смуче от там въздух. Тампона , който сега си купих е "Febi" и се надявам поне той да надживее предшественика си , защото накрая ще ги сменям като консуматив

Тайно се надявах просто да не се е разхлабило нещо около моното , но веднъж свалих всичко и го сглобих ... отново смучеше въздух та се наложи покупката на новата част.
При интерес имам снимки на стар/нов тампон :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”