Разход на Голф 1.8mi

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Re: Разход на Голф 1.8mi

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 27 дек 2010 2:27

Еми човече иска си нов термостат.Препоръчвам ти BEHR като марка.С тия 70 градуса така ще си гори.Моя двигател е същия и зимата ми гореше 15 газ градско нооооооо след като загрее не и давам дъх да си поеме горката.Извънградско пада до към 12-13.Бензина ми гори 10 градско и 7-8 извън.

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Пон 27 дек 2010 18:40

на мене на бензин без сонда ми даваше някакъв подобен на твоя разход....без никакви настроийки на газ около 13....сега ми е центрована както си трбва (пипано е и делкото) ако си я загрея сутрин поне 5мин на место на бензин и после си карам на газ ми дава между 9 и 11 ...но задължително трябва да е загряла на бензин ...ина4е разхода отива много нагоре.....в това студено време и бензина го лапа доста ....около 10-15литра бензин ми е лапнала за 2 седмици....мотора ми е след ревизия все пак ,единственото е ВФ дето е на 5000км вече ....

преди с 1,4 абд зимата на бензин до 15 съм стигал

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 27 дек 2010 21:43

empaher написа:ако си я загрея сутрин поне 5мин на место на бензин и после си карам на газ ми дава между 9 и 11 ...но задължително трябва да е загряла на бензин ...ина4е разхода отива много нагоре.....в това студено време и бензина го лапа доста

Абе като чаткаш 5 мин на мястокъде отива икономията на газ, колега?
По-добре движи бавно с 1500-1800 оборота, от колкото на място. Ще загрее по-бързо и ще е още по-икономична.

А към автора в темите за разхода, доста често се послъгва... Пише се рекордно ниския разход, а не средностатистическия.

Потребителски аватар
rosko-rs
Автомобил: VW GOLF IV GTI
Двигател: AGU -1999

Мнениеот rosko-rs » Вто 28 дек 2010 1:09

колега почти сигурно си с неработеща сонда,карах същото голфче 4години и на бензин си беше ламя,нагласи газовата и тогава ще си доволен :да: ти маи скоро я взе,честито за добрия избор :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”